Een vleugje Europa met de glans van Japan

Een vleugje Europa met de glans van Japan

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012 vindt alweer de 10e editie plaats van dit grootse evenement. Ook dit jaar staat u in de natuurlijke omgeving van Appeltern weer een onvergetelijke ervaring te wachten.

Op 8, 9 en 10 juni 2012 draait alles om de 2e editie van de All European Shinkokai Koi Show. Deze zeer bijzondere wedstrijd waar de allerbeste Koi uit Europa tegen elkaar strijden, is werkelijk een uniek evenement. In Japan kent men de All Japan Show, de wereldkampioenschappen Koi, die jaarlijks wordt gehouden in Tokyo in het eerste weekend van februari. Op 8, 9 en 10 juni 2012 presenteren wij u de Europese editie van deze wereldkampioenschappen:

de Europese kampioenschappen.

Wat de Championsleague is voor voetbal, is de Shinkokai Koi Show voor de koi. De All European Shinkokai Koi Show wordt geheel volgens de regels en tradities van haar grote zus gespeeld. Uitsluitend Japanse kwekers van deze bijzondere dieren komen naar Europa om de Europese wedstrijd te jureren volgens zeer strenge normen.

ConsumentenbeursNaast de koishow is er ook een grote, gezellige sfeervolle consumentenbeurs waar u alles kunt vinden op het gebied van koi, vijvers en tuinen. Maar er is ook volop aandacht voor kunst, bonsai, mooie showtuinen en Japanse gebruiken. Ook de cultuur wordt niet vergeten.

Workshops en demonstraties

Tijdens de Nationale Koi- en Vijverdagen kunt u een bezoek brengen aan een echt Japans dorp waar u tal van workshops en demonstraties kunt bijwonen van o.a. Taiko, Kendo, Bondans en Drakendans. Workshops worden er gegeven op het gebied van Kendo, Sumi-e (penseelschilderen), Shodo (kalligrafie), Ikebana (Japans bloemschikken), Kumihimo (touwvlechten), Origami (papiervouwen) en Furoshiki(doekvouwen) en er wordt informatie gegeven over reiki- en shiatsu massages.

Een heel leuk spel is ook balletjes vangen met een rijstpapieren netje! Probeer het maar eens; het valt niet mee! Tevens is er een uitgebreide shop waar u typisch Japanse producten kunt kopen. Ook de catering in het dorp is helemaal Japans. U kunt hier proeven van ebi, yakitori, sushi en mochi en van dranken als Japanse thee, saké, umeshu en lychee. Een traditionele theeceremonie ontbreekt natuurlijk niet.

Kom op 8, 9 en 10 juni naar De Tuinen van Appeltern en geniet van al hetgeen wij u bieden

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240