Wij komen eraan ! Deel 1

Wij komen eraan ! Deel 1

Einde april komen een aantal bekende koi naar Arendonk, die best een voorstelling verdient hebben. Ik ga ze even chronologisch bespreken:

filmpje SH-V9-507 (= verkocht)

Goedemorgen, ik ben de Showa linksboven, met code SH-V9-507 en werd aangekocht op de veiling van mei in 2009 bij Momotaro, als tosai. Ze was toen 44 cm, en ze heeft meegedaan aan de jaarlijkse show van Momotaro op het einde van het jaar. (gewoonlijk in November). Deze Makoi showa is op dit ogenblik 80 cm, en moet in juli nog 4 jaar worden.

filmpje SA-V9-1063 (= verkocht)

Een zeer bijzondere sanke die me nauw aan het hart ligt is deze godan Sanke, die aangekocht werd op de veiling van Momotaro in oktober 2009 als nisai. Ze is verleden jaar november 79 cm gemeten, dus als ik er nu een centimetertje bijtel dan zal ik wel goed zitten. Ook deze moet in juli nog 4 jaar worden., en hier heb ik nog wel een filmpje van gevonden van december 2009: Filmpje van december 2009

filmpje SH-V10-1221 (= verkocht)

Dit filmpje is van genomen bij aankoop op de veiling van Momotaro in december 2010, ze was toen nisai. Ze wordt in juni 3 jaar. Ik heb ze verleden jaar oktober gezien, maar was licht ontgoocheld over de groei en de ontwikkeling. Daisuke beloofde me echter dat hij ze tegen het voorjaar weer helemaal in orde krijgt. Ik heb er verder geen info van, maar we hopen dat het zo zal zijn.

filmpje SH-V11-33 (= verkocht)

Showa SH-V11-33 is aangekocht op de veiling van Momotaro in maart 2011, en is een volle zuster van de prachtige showa SH-V11-34 die momenteel bij mij zwemt, en nog iedere dag mijn ogen streelt. Deze showa zal ook stralen. Ze zal nu 67 cm zijn.

filmpje SH-V9-1105 (= NIET verkocht)

Deze Mako Showa heb ik aangekocht op de veiling van november 2009. Ze zal in juli 4 jaar worden en is nu iets over de 70 cm. Ik krijg het nog altijd koud als ik ze zie. Ik hoop dat ik er een goede plaats voor kan vinden, want hier wil ik nog wel enkele jaartjes aan tijd aan spenderen. Ze is nog niet verkocht, maar of ik dit nu erg vind, weet ik eigenlijk niet.

filmpje KO-V10-1141 (= NIET verkocht)

Deze 65 cm Mako Kohaku werd juist voor de veiling door ons verkozen als één van de betere kohaku uit de veiling die zou plaatsvinden in november 2010. Ik had nooit verwacht dat ik deze in de veiling op de kop zou kunnen tikken. Hier is nog een gouden toekomst voor weggelegd. Ze moet in juli nog 3 jaar worden, dus moet je je niet voorstellen wat een geweldenaar dit wordt.

filmpje 1201064 (= verkocht)

Deze tancho showa van Momotaro werd aangekocht op de Open Sales van jongstleden, en wel in januari van dit jaar. Het is voor mij nog een onbekende, en hopelijk zal ze ons verrassen.

filmpje SH-V11-1125 (= NIET verkocht)

Aangekocht op de veiling van Momotaro in november 2011, laat ik deze nu tegen mijn zin naar huis komen. Ik had ze graag aan iemand verkocht die ze nog een jaar of 2 in de mudpond zou laten. Hij zou beloond worden met een machtige showa van een dikke 70-75 cm, en van een geweldige kwaliteit. Ik kan helaas niet alles in Japan laten, en daarom laat ik ze nu overkomen. Ze moet ocharme nog 2 jaar worden, maar wat een kanjer al.

filmpje SH-V11-1171 (= NIET verkocht)

Hetzelfde geld voor deze bijzonder fraaie showa die ook aangekocht werd in november 2011. Wel iets kleiner dan de vorige, maar wat zal deze 3 centimeter nog uitmaken als ze de 80 cm hebben bereikt. Het is zonde dat deze niet een extra jaartje mudpond kan krijgen.

Morgen of overmorgen laat ik nog een aantal koi zien die in april naar huis gaan komen. Ik begin nu al te blozen van zoveel moois.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240