De dag van Stephan en Joyce

De dag van Stephan en Joyce

Na heel lang wachten is het eindelijk zover. De kindai showa kon opgehaald worden om te verhuizen naar Noord Holland.

Een pure kindai showa werd in maart 2009 aangekocht bij Sakai Toshiaki van de Yamamatsu koi farm. (het filmpje is na een zomer mudpond) Zij was één van de 7 geselecteerde tosai, waarvan er volgende maand nog 3 uit dezelfde stam van binnen komen. Zo ziet ze er nu uit.

Graag laat ik nog eens de 7 heerlijkheden van destijds bewonderen. Bij aankoop waren ze rond de 35 cm, het filmpje is na een zomer in de mudpond. De 2de showa, het hartje zwemt nog bij ons, en hebben we gisteren toevallig nog gemeten, gecontroleerd en gebowld. Een tategoi pur sang.

Ik denk dat het mee van de mooiste ogenblikken was, die we ooit in Japan hebben mogen beleven, naast de andere hoogtepunten. Een halve dag hebben we genomen om 7 van deze tosai te selecteren, en iedere minuut ervan hebben we genoten.

Deze kindai showa is reeds 2 jaar in Arendonk, en heeft de winter goed doorstaan in de wintervijver. Ze is nog steeds bloedmooi, maar owee het karakter van deze vissen. Niet alleen deze showa, maar alle showa van Yamamatsu hebben dit onhandelbare karakter als ze gemeten of gebowld worden. In de vijver zijn het serene vissen, rustig, elegant en vriendelijk, maar zet ze niet in een bowl, want ze gaan absoluut niet akkoord. Ja hoor, iedere koi heeft zijn karaktertrekken, en dit kan je ook nog projecteren op een kweker.

Bepaalde afstammelingen of bloedlijnen kan je precies herkennen aan hun gedrag. Zo zijn de Taniguchi kohaku, waarvan ik er op dit ogenblik veel heb, in eerste instantie schrikkerig, verlegen en afstandelijk, maar nu zijn het gouden koi, die vrolijk in de vijver zwemmen, met veel bravoure en animo....heerlijke koi.

Ik ben weer een heel verhaal aan het opdissen, en ik vergeet nog bijna te vermelden dat we tegelijkertijd de overige koi van het winterverblijf hebben meegenomen naar Arendonk, want ik had hiervoor een vijver vrijgemaakt.

Het zijn bekenden, maar hier toch nog een update:

Mijn persoonlijke lieveling(één van de vele...)

Shiro van Dainishi uit Sakura bloedlijn

El Spikkel of Keiko.

En in dit filmpje kunnen jullie nog even kijken naar het overbrengen in hun nieuwe verblijf in Arendonk, terwijl ze ook gemeten worden.

Ondertussen hebben we gehoord dat de showa veilig en wel in een plaatsje in Noord Holland is aangekomen, en dat ze rustig haar baantjes trekt in haar laatste vijver. Ik hoop dat Stephan ons nog eventjes verwend met enkele foto's en filmpjes, dan kan iedereen meegenieten.

In de namiddag hebben we nog onze beste vissen allemaal gecontroleerd, gebowld en gemeten, maar daarover morgen meer. Is je trouwens niets opgevallen op de foto van het overzicht van onze infrastructuur? Wie kan het raden....rarara

Meer afbeeldingen

De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 1
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 2
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 3
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 4
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 5
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 6
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 7
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 8
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 9
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 10
De dag van Stephan en Joyce: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240