Een volmaakte sanke in mijn ogen

Een volmaakte sanke in mijn ogen

Hij of zij was de koi van de week, maar nu  is ze koi van de week af, want ze werd gisteren verkocht.

Andy deed er een hele tijd over om te beslissen, hij had al enkele keren zijn voelhoorns uitgestoken achter deze sanke, maar zonder beslissing.

Maar soms kan het bijzonder snel gaan, en als je ook maar een moment twijfelt in een koi, wat heel normaal is, kan hij even later ook verkocht zijn, en dan is het balen.

Eerst even de  koi bekijken, ze is 51 cm gemeten.

Vergelijk het filmpje met de aankoop.

Ik ben zelf zo in mijn nopjes met deze sanke dat  ik besloten heb om ze in de koi evolutie te zetten, en hoop later updates te krijgen, zodat ik de evolutie kan blijven volgen.

Gisteren werd de knoop definitief doorgehakt en werd besloten om de koi zo snel mogelijk mee naar huis te nemen, en groot gelijk heeft hij in mijn ogen.

Wat valt er aan deze sanke af te keuren ?

Zelfs criticasters zullen het hier moeilijk mee hebben, want hoe je de koi ook draait en keert, er is bijna niets negatief over te zeggen.

Ik noem de mogelijke pijnpunten op en verbeter me als ik het niet goed zeg. Het patroon is rustgevend en mooi verdeeld over het lichaam, waarbij het beni niet over de laterale lijn komt, wat een pluspunt is.

Het sumi, wat lakzwart is en nog volop in ontwikkeling ligt op sommige plaatsen mooi tegen het beni wat gewenst is, en is niet dominant aanwezig, wat geen minpunt zou zijn, maar wat in onze contreien minder gewenst is.

De ozutsu en de odome kunnen gewoon niet beter, het is bijna de perfectie. De tejime ligt op dit ogenblik aan één zijde met 2 streepjes op de juiste plaats. 3 streepjes zou nog beter zijn, maar wat niet is kan zeker nog komen, het is niet de eerste keer dat dit gebeurd.

Sommige delen hebben maruzome kiwa, perfect uitgebalanceerd, en wat te zeggen over het sashi dat 1 schubje breed en zacht ingekleurd is ! Kan het nog beter.

Het beni is overal gelijkmatig en even sterk. De kern bevat nog een voorbode van de toekomst en zou nog sterker kunnen worden. Het shiroji is uitstekend, om nog maar te zwijgen van het sumi, dat op dit ogenblik zo zwart als inkt opkomt.

De vraag is of het een vrouwtje of een mannetje is, maar wat zou het. Schoonheid wordt niet bepaald door het geslacht, schoonheid wordt bepaald door de uitstraling van de koi.

Ze heeft vrouwelijke kenmerken zoals het sneeuwwitte shiroji, de vinnen die niet te rond en te groot zijn, de poepert die de nodige vrouwelijke kenmerken heeft. Het karakter is ook vrouwelijk, met andere woorden meer handelbaar….Maar zekerheid kan ik  niet geven op dit ogenblik en dat zal ik dan ook niet doen.

Wat betreft de toekomstige grootte van de koi. Ik ben hier altijd voorzichtig in heb Andy gezegd dat een grootte van 65-75 cm zeker tot de mogelijkheden behoord, afgaande op ervaring. Als je 80-85 cm verwacht, dan moet ik je teleurstellen, want ik verwacht niet dat ze dat haalt. Alles hangt ook af van het vervolg, en alles wat je boven de 75 cm doe verdient een speekmedaille....

Ik herhaal het nogmaals…kan het nog beter ?  Ik nodig dan ook alle criticasters uit om hun ding te doen ! Het kost ze niets….

EXTRA

Koi van de week is aangepast

Koi evolutie is aangepast

Meer afbeeldingen

Een volmaakte sanke in mijn ogen: afbeelding 1
Een volmaakte sanke in mijn ogen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

11 reacties

Robby Borgmans

Ik ben de eerste tests aan het doen met beantwoorden op een antwoord. Zodat ze hier weer lekker kunnen discussiëren 👍.

interkoi

En werkt het Robby ?


Matthijs

Perfectie heet dat zo een sanke!


David

Toen ik mijn sanke wou komen ophalen, zwom deze ook rond in de bak ... en deze sprong er toen echt uit voor mij. Top aankoop zou ik dus zeggen.

interkoi

😊😊 inderdaad dezelfde serie David. Ik ben blij dat je je avatar hebt aangepast zodat de mensen weten wie ze aan de lijn hebben ? Af en toe veranderen van avatar kan ook geen kwaad...

Robby Borgmans

@interkoi Top 😘


Peterken

Altijd mijn gezeur over het sumi. Maar bij deze koi is het sumi toch al wel goed aan het doorbreken.Daar ben ik altijd bang voor.Dat het sumi soms toch maar een mager beestje blijkt te zijn. Misschien ook weer de  manier van vijveren die dit alleen maar kan verbeteren in positieve zin!

interkoi

Je avatar verraad je persoonlijkheid....

Robby Borgmans

@interkoi Kijk 😜


The Untouchable

De opmerking van Luc Interkoi is niet voor niets naast de kwestie (van de quasi volmaakte sanke) Peterken. Het ziet er niet goed uit voor jou als Luc daarmee gelijk heeft (wat ik denk dat hij idd heeft). Aanpassen geblazen zou ik zeggen! 😄😁😊


Wim DW

peterken de vos - en che die ik zijn zinsbouw even niet kan volgen - maar dat zal door de vermoeidheid zijn


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240