Een heuglijke, maar ook trieste dag

Een heuglijke, maar ook trieste dag

Ik wist dat de dag zou komen dat mijn grootste collectie jumbo naar  hun nieuwe verblijfplaats zouden gaan…die dag was gekomen….die dag is geweest…

Langs één kant blij dat de verantwoordelijkheid eindelijk van je schouders is geschoven, want tenslotte heb ik een jaar voor de koi gezorgd, langs de andere kant triestig, want zoveel schoonheid in één keer uit je vijvers, is een groot verlies.

Niet alleen voor mij, maar natuurlijk ook voor de bezoekende klanten. Maar nieuw bloed is er in aantocht. Dinsdag is het zover…

Maar laat ons eerst nog een laatste eer betonen aan alle jumbo die gisteren het huis hebben verlaten. We nemen afscheid met een laatste eerbetoon.

Wist je trouwens dat op de vernieuwde website alle filmpjes die ik maak van betreffende koi, in de toekomst allemaal zullen getoond worden ? Het is een massa meer werk, maar niets is belangrijker dan info van aankoop tot verkoop.

Je kan dus in de toekomst, ieder filmpje dat gemaakt wordt, opvolgen bij het detail van de koi…de bibliotheek wordt nog uitgebreider…

De tategoi Sakai Sanke van de BKS 2019

De kohaku van Momotaro, 1ste prijs op de BKS 2019

De showa van Momotaro, 1ste prijs op Arcen 2019

De maruten sanke van Momotaro, 1ste prijs op de BKS 2019 en bovendien adult Tategoi op de show in Arcen…

De Cha Utsuri van Takigawa, most unique koi op de Euregio koishow 2019 Een showa van Momotaro.

Een showa van Momotaro, geen prijs op de show in Arcen

Een showa van Momotaro, geen prijs op de show in Arcen

Als toetje kreeg ik nog een film van hun nieuwe verblijfplaats en mijn eerste reactie was dat er bijna geen koi in de vijver zaten…er kunnen er nog makkelijk 20 bij…

Dit hoofdstuk is afgesloten, over naar het volgende hoofdstuk, want ik moet voorbereidingen maken voor de komst van de 53 nieuwelingen.

Maar eerst op mijn eigen verzoek nog eens het fenomeen in gemeten en in de bowl gezet. De fantastische Grand Champion B van de Euregio koishow. In  onze ogen één van de waardevolste éénkleurige koi die we ooit gezien hebben.

Daarom moesten de koi van vijver 5 overgezet worden naar vijver 4, want vijver 5 kan ik verwarmen en vijver 4 niet. Ook hier heb ik van iedere koi de maat genomen en filmpjes van gemaakt. Deze 12 koi ook alllemaal op een rijtje.

Sanke van Momotaro SA-V18-12181 – 66 cm

De bloedmooie ginrin kohaku van Momotaro  GK-V19-4548 – 53 cm

Kohaku van Matsue KO-NA18-416, nu 65 cm, Eén van mijn duurste aankopen bij Narita 2018.

Kohaku van Matsue KO-NA-18-447 – 64 cm op dit ogenblik.

Kohaku van Momotaro KO-V18-1144 – 49 cm

Kohaku KO-V19-4381 van Momotaro – 45 cm.

Sanke SA-V18-10172 van Momotaro - 60 cm

Showa SH-V17-10137 van Momotaro - 61 cm

Showa SH-V18-10233 van Momotaro - 60 cm

Kohaku KO-V18-1281 van Momotaro - 66 

Showa 170303 van Momotaro - 59 cm.

Wie een uitdaging aan wil gaan met een koi die als tategoi door Ben bestempeld wordt kan zich concentreren op deze Sanke 1811002 van Momotaro - 67 cm, Het is zeker geen zekerheid, maar daarom wordt het soms  ook tategoi genoemd. Voor zover ik weet, zou de sanke in de vijver van Ben een serieuze metamorfose ondergaan, niet volgende maand, maar binnen een 3-tal jaar. Wie wil de uitdaging aangaan.!!!

Onverwacht kwam Che aangereden...het was lang geleden....

martin ceyssens alias che

Maar we zijn nog niet helemaal aan het einde van ons latijn. Niels kwam van het verre Giethoorn om één van zijn azukari op  te halen.

Dit was het spinnetje 1811089 bij aankoop

Dit is de kohaku de dag vandaag. Let op de wezenlijke veranderingen van het patroon, dat nog veel onvoorspelbaars inhoud voor de toekomst.

Voor Gert was het toch weeral de zoveelste koi die hij aankocht bij ons. Ditmaal ging het over een mannelijke kohaku van Momotaro. Gekozen uit een bowl met allemaal mannelijke kohaku. Van deze serie zijn er ook nog maar een tweetal over over….en geloof het of niet, de beste voor de toekomst zit er nog in.

Een flinke brok filmpjes vandaag. Zo dadelijk zet ik ze onder het detail van de koi en zolang de koi in Arendonk zwemmen zullen hier alle nieuwe filmpjes verschijnen.

 

Meer afbeeldingen

Een heuglijke, maar ook trieste dag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

beereke

de door Ben genoemde tategoi sanke zal in hard water zeker mooie sumi plekken doorkrijgen ( of zie ik dat verkeerd)
alvast voor mij een hele mooie Sanke

interkoi

Daar zijn wij  niet helemaal zeker van Beereke. Als ze bij Ben in de vijver zou komen, zou ik dit als een zekerheid beschouwen, maar hier of op een andere locatie zou ik het niet durven beweren. Men denkt dat alles afhangt van de koi, maar dat is  zo niet...het vervolg is een belangrijke faktor....


Ronny V

Wat een collectie koi. 😳
Ongezien.  


Jeroen

De tategoi sanke van Ben.
Is het niet zo dat goed sumi altijd door zou moeten komen, ongeacht de hardheid van het water? Zacht water laat het sumi langzamer door komen.

Gr. Jeroen

ben.

Helaas Jeroen,ervaring bewijst het tegendeel.


The Untouchable

Waauw, onvoorstelbaar toch dat in een nieuwsitem met zoveel prachtige en jumbo koi, Che uiteindelijk toch maar weer de show steelt (al zegt hij het zelf).
Impressionistische, originele en kunstzinnige foto trouwens, met het legendarische icoon mooi afgebeeld op de bumper; alleen jammer dat Che lang niet zo oud geworden is als de kranige zonderling die uit de wagen stapt. 
Proficiat en dank aan de auteur en fotograaf van dienst, het is werkelijk een welgekomen opfleuring van het nieuwsitem, naast al die saaie koifilmpjes die de revue passeren. 😂😃😜   

Wim DW

verdomme, ben ik che mislopen segg - misschien binnenkort meer succes
😂😂


William William

El Martino, born to be wild.  ( was ook om te testen of reactie lukt met nieuwe aanmelding ). 😋


Niels W

Erg plezierige dag! Met geweldige koi en fijne koikichi. Complimenten voor de nieuwe website! Mooi dat je bij verkocht ook je eigen gekochte koi kunt opzoeken in de bibliotheek en zo kunt zien hoe oud je vis is. Zeer tevreden over de de ontwikkeling van mijn kohaku mooi zuivere vis met een patroon voor de toekomst  dat het beni zou gaan groeien had ik niet zien aankomen 🤔.  Nu 15 maanden 48cm. Bedankt voor de goede zorgen Christof & Interkoi

Johan

Gefeliciteerd en veel plezier met de Kohaku Niels.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74