Een voormiddag Sakai

Een voormiddag Sakai

Vroeg eruit richting Sakai FF, want daar zitten in totaal nog 5 azukari, waarvan ik er nog 2 moet fotograferen en filmen.

Het was lang wachten want ze wisten niet waar onze koi zaten. De vijver waar ze normaal inzaten was juist leeggemaakt en ze zaten allemaal ergens anders.

Ondertussen gingen we kijken of we nog iets in het aanbod konden vinden. Er waren vijvers met vooral nisai in verschillende kwaliteiten en nog wat oudere koi boven de 4 jaar.

Na lang kijken was er niet echt iets dat ons interesseerde. Zaten er geen goede niet meer in dan ? Best wel, maar niet in mijn koi belevenis. De meeste hadden wel goede body en huidkwaliteit, maar dan liet het patroon het weer afweten, en als het patroon goed was, dan liet de body het weer afweten.

Het was gewoon mijn ding niet en ik kon me niet enthousiast voelen, dus heb ik het maar bij de 2 koi gehouden die ik moest filmen.

Na 2 uur rond te staan dralen, ook niet mijn sterkste punt, hadden we de vijver gelokaliseerd en de andere zat in het oude koihuis.

Deze kohaku is nisai, 57 cm en had ik in het voorjaar aangekocht. Het beni was heel zuiver en van een kwaliteit die ik graag zie bij jonge vissen.

Als je van het patroon houdt, dan zit je goed, want de combinatie huidkwaliteit en het beni kon me wel bekoren. Ik zie ook lengtegroei in de koi. Alle informatie vind je op de site

De 2de kohaku was van Johan die hem zelf uitgezocht had verleden jaar tijdens zijn Japanreis. Het was een aangenaam weerzien met deze dame die nu rond de 65 cm was.

De huidkwaliteit en het beni mag zeker gezien worden, en dat ze groot zal worden staat zonder kijf vast. Ben was er serieus van onder de indruk.

De andere azukari waren pas in oktober gekozen, gefilmd en gefotografeerd, dus dat had geen enkel nut om deze opnieuw te bekijken, dat zullen we liever volgend jaar wel zien.

Dan maar terug naar het hotel. Dat werd tijd, want ik moest mijn koi uploaden en dat neemt nogal wat tijd in beslag. Bovendien moet ik mijn boekhouding bijhouden en alles goed registreren. Dat vergt aandacht en sinecure....

Ik ben bijzonder tevreden met de aangekochte koi en ben vooral blij dat de meeste mensen er zo ook over denken. Ik geloof niet dat we dit momentum nog ooit kunnen verbeteren, dat lijkt me onmogelijk.

Dat ze geld kosten de jumbo, dat is een feit dat zeker is, dat ze duur zijn, is een andere zaak, daar kom je er genoeg achter als je zelf in Japan eens gaat kiezen, maar dan wel in deze kwaliteit.

Morgen de veiling van Momotaro. Ik zit in dubio of ik iets van deze tosai moet aankopen. Er zijn enkele faktoren die me storen. Ik moet ze verschepen, de koi zijn niet gesext, en ik ben bang dat de koi die ik wil bijzonder duur gaan.

Ik ga het spel met Ben wel spelen en we zien wel wat er uit de kast rolt, maar verwacht niet teveel. De bank begint ook uitgedroogd te geraken, want ik was eigenlijk iets heel anders van plan.

Zoals ik altijd zeg moet je gebruik maken van de kansen die zich voordoen en profiteren van het momentum, en dat is meer dan gebeurd. Donderdag en vrijdag zullen het dan de Taniguchi dagen worden.

Meer afbeeldingen

Een voormiddag Sakai: afbeelding 1
Een voormiddag Sakai: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240