Mijn werk zit er bijna op

Mijn werk zit er bijna op

Nog even een kort nieuwsbericht schrijven en ik kan gaan rusten. Tenminste als ze me gerust laten, want gewoonlijk beginnen zo dadelijk de piepertjes en de belletjes.

.Het was een dag met veel emoties, en alhoewel ik me voorgenomen had om weinig dure tosai aan te kopen, ben ik toch in de fout gegaan.

Een bewuste fout weliswaar met een bepaalde strategie, maar die me weliswaar toch geld gaat kosten. Om te leren moet je echter investeren, en als je die kwaliteit rond ziet zwemmen moet je je bakens verleggen.

Bekijk even het filmpje en oordeel dan. Wat een kwaliteit. Bovendien had Adam me gezegd dat de kweek na de overstroming bijzonder goed was geweest. Dat kan je trouwens ook zien.

We hebben in principe voor iedere geldbeugel wat gekocht. Van goedkoop tot medium duur tot heel duur. Morgen is het mogelijk dat er nog een slag goedkopere koi van Taniguchi bijkomen, maar dat is voor morgen. Daarna is het gedaan.

Mogelijk heb ik nog wel een koper gevonden voor een nieuwe klant uit Duitsland die verliefd gewordn was op de sanke die geannuleerd werd, maar de brave man was zelf 10 dagen op koihunt geweest en moest even een nieuwe spaarpot vinden.

Hij was overdonderd door de schoonheid van de sanke, en ik kan hem begrijpen. Hij beloofde me om binnen 12 uur te beslissen. Het zou in ieder geval een mooie afsluiter zijn, als morgen de kleintjes ook nog willen lukken.

Ben heeft zijn beste beentje voorgezet, waarbij vooral de kwaliteit gekoppeld aan de hoogst mogelijke waarschijnlijkheid dat het een vrouwelijke koi is, te selecteren.

Er was bij deze koi nog geen enkele selectie op vrouw/man doorgevoerd, en bovendien is dat absoluut niet mogelijk op deze leeftijd. Het enige wat men kan doen is bepaalde kenmerken in het oog houden die de hoogst mogelijke waarschijnlijkheid garanderen dat het een vrouwelijke koi is.

En dat hebben wij met volle overgave gedaan, zowel bij de goedkopere als de duurdere koi.

De foto’s van de tosai zijn verschrikkelijk slecht, ik weet het. Het was echter een onmogelijkheid om goede foto’s te nemen. De filmpjes daarentegen zeggen genoeg.

Er is mogelijkheid om de koi te laten overwinteren in onze speciale groeifaciliteit en die draait momenteel enorm goed, we hebben er geweldig resultaat mee. De temperatuur is constant 22° en maakt gebruik van de zon, dus geen binnenbakken waarbij de kleur van de koi achteruitgaat en nooit meer goed komt. Maak er gebruik van….

Je hebt voldoende materiaal om te bekijken. Ik ga rusten…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137