Een warme oplossing

Een warme oplossing

Bij toeval wordt mij informatie doorgespeeld i.v.m. het verwarmen, of het op temperatuur houden van een vijver.

Normaal zou ik een product niet presenteren als ik het nooit zou uitgeprobeerd hebben. Dat heb ik in dit geval ook niet, maar ik heb een klant die het al jaren met veel succes toepast en daarom dat ik het even in het nieuws en onder de aandacht breng.

Volgens mijn klant is het een zeer efficiënt systeem en kan de temperatuur gemakkelijk geregeld worden, en geloof me, hij gaat niet over één nacht ijs.

Het systeem, dat al langer dan 30 jaar wordt gebruikt bij gemeentelijke baden, camping, hotel en privé-zwembaden, is voorzien van een spiraalsgewijs gewikkelde verwarmingsbuis die de unieke eigenschap heeft om de ultra kortegolfstraling van het invallende licht efficiënt in warmte om te zetten, zelfs op bewolkte dagen.

Volgens een onafhankelijke energiestudie, uitgevoerd voor Instituut Demayer, zijn deze collectoren de meest energie efficiënte toepassing om grote vijverpartijen met hernieuwbare energie te verwarmen (76% rendement).

Als algemene richtlijn geldt dat 1/3 van de wateroppervlakte aan collectoren voldoende is om het seizoen met 4 maanden te kunnen verlengen. De temperatuur van het zwemwater is in de bedoelde periode tot 10° hoger dan NIET verwarmde baden, zodat u meer van een verwarmde vijver kan genieten, maar vooral dat je het koi seizoen zou kunnen verlengen zonder extra energiekosten.

De firma heeft meerdere erkende plaatsers, zowel in binnen- als in buitenland, en kan zonder problemen zowel in België, Frankrijk, Duitsland als Nederland worden geplaatst.

Het voordeel van de zonnecollectoren:

- Een hoog rendement door de sferische vorm, waardoor ze van zonsopgang tot zonsondergang door de zon beschenen worden.

- De bescherming van de onderkant door buisjes tegen de langsstrijkende wind, zodat ze niet afkoelen.

- Het ontbreken van verstoppingsgevoor door gebruik van grote buisdiameter.

- Gemakkelijke plaatsing op een dak, pergola of op de grond, zonder dakperforatie, want geen vasthechting, dus geen kans op lekken.

- Geen ballastgewicht nodig, dus kan op elk vlak dak tot een helling van 20°

- Zon-, vorst-en vijverchemicaliënbestendigheid van alle toegepaste kwaliteitsmaterialen.

- Zekerheid van een kwaliteitsproduct zorgt voor een levensduur van ondertussen 30 jaar.

- Technische ondersteuning en 10 jaar fabrieksgarantie.

- Gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar.

Wie interesse heeft om meer informatie voor dit unieke systeem, kan mij een mailtje sturen met vermelding van naam en adres, en ik zal de informatie doorgeven aan de producent die op zijn beurt contact met U zal opnemen om het één en ander te bespreken.

Een installatie is afhankelijk van de omstandigheden en er dient ter plaatse gekeken te worden wat de beste oplossing zou zijn. De prijs is dan ook afhankelijk van de locatie en de uit te voeren werken. Om je toch een idee te geven wat betreft de prijsvorming kan ik het volgende zeggen.

Eén zonnecollector kost ± 1495 euro en is voldoende om een kleinere vijver te verwarmen.

Extra mededeling

Vanaf 11.00 uur worden de overwinteringskoi overgeplaatst van vijver 1 naar vijver 2 en 3. Misschien zijn er wel koopjes te doen. Wie interesse heeft kan even komen kijken en wie weet...

Programma overzicht

Zaterdag 19 maart: overplaatsen van de koi die tijdens de winter buiten hebben doorgebracht in vijver 1 naar vijver 2 en 3.

Zondag 20 maart: overplaatsen van koi die binnen zitten en naar buitenvijver 4. Er moet plaats gemaakt worden voor de tosai die binnenkomen op maandag 21 maart.

De binnentemperatuur is deze week naar 12° gebracht, zodat de aanpassing vrij eenvoudig zal verlopen. Mijn buitenvijvers staan allen op ± 12° momenteel.

Paasweekend

Het paasweekend wordt algemeen gezien als het begin van het koiseizoen. Ik zal open zijn op zaterdag 26 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 27 maart (pasen) zal ik gesloten zijn. Op maandag 28 maart zal ik open zijn van 11.00 tot 16.00 uur.

Het is dan ook de moeite om de nieuw aangekomen koi te bekijken. Er zullen ondertussen 58 nieuwe tosai de vijvers bevolken. Geen overdaad, want overdaad schaadt…maar wel een bijzonder goede selectie tosai die de moeite zijn om te bekijken.

Op zondag 2 april vertrek ik naar Japan om de veiling van Momotaro bij te wonen. Ik zal terug zijn op donderdag 7 april. Mensen die interesse hebben om biedingen te doen op de veilingkoi worden uitgenodigd om contact met mij op te nemen.

Meer afbeeldingen

Een warme oplossing: afbeelding 1
Een warme oplossing: afbeelding 2
Een warme oplossing: afbeelding 3
Een warme oplossing: afbeelding 4
Een warme oplossing: afbeelding 5
Een warme oplossing: afbeelding 6
Een warme oplossing: afbeelding 7
Een warme oplossing: afbeelding 8
Een warme oplossing: afbeelding 9
Een warme oplossing: afbeelding 10
Een warme oplossing: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240