En ik zag dat het goed was

En ik zag dat het goed was

Het was een zware karwei gisteren, mijn pijpke was letterlijk uit gisterenavond.

Ik weet niet precies hoeveel, maar ik denk dat ik alles samen een 100-tal vissen heb verplaatst om mijn vijvers klaar te maken voor maandagavond.

Een noodzakelijke ingreep die rond deze tijd van het jaar altijd een wikken en wegen is, maar ik denk dat ik het verstandig heb gedaan.

Wat me bijzonder blij maakte, was het feit dat ik weinig problemen heb gezien, en dat ze de winter meer dan goed hebben doorstaan. Geen erge verliezen, en het feit dat ze al 4 maanden zonder eten zitten in de onverwarmde buitenvijvers heeft weinig effect gehad op de koi…integendeel, ze zagen er allen gezond uit.

We zijn begonnen met alle koi van vijver 1 in te delen en over te zetten naar de nieuw opgestarte vijvers 2 en 3. Vijver 3 zag er lekker algenrijk uit, en dat deed me plezier. Slechter om te verkopen, maar beter voor de koi. Nog even de lamp uitlaten zodat ze wat kunnen snoepen van de algjes.

Voor diegenen die nog nooit bij Interkoi zijn geweest en de infrastructuur niet kennen, heb ik een klein schema gemaakt zodat ze zich toch enigszins kunnen orienteren.

In dit filmpje zie je hoe we de koi van vijver 1 overzetten naar vijver 2 en 3, en oordeel zelf…

Dan was het de beurt aan de koi uit vijver 4. Mensen die regelmatig komen weten wat ik bedoel als ik de nummers van de vijvers vermeld.

Ik was echt onder de indruk hoe deze koi te voorschijn kwamen.Er zitten hier redelijk veel verkochte vissen bij waar ik binnenkort afscheid van moet nemen. Deze werden allen overgebracht naar vijver 1.

Ik had op dat ogenblik nog wat hulp, maar helaas duurde de pret niet lang, want de eerste vissen die naar hun nieuwe thuis gingen werden opgehaald.

Niet van de minste als je deze bowl bekijkt. De temperaturen werden op elkaar afgestemd zodat de vissen zonder problemen hun winterverblijf konden verlaten.

Toen begon het zware werk. Alle vissen van de binnenvijvers werden één voor één naar buiten gedragen, in een bowl gezet en gefilmd, wat resulteerde in dit filmpje. Wat een kanjers van vissen en wat een assortiment koi. Nu snel genieten van de zon, de algen om lekker terug op kleur te komen...

Deze koi moeten nog 2 jaar worden, kan je dit nog begrijpen ? Ze mogen verder verblijven in vijver 4, waar de kap nog op staat. Leve de kap, want ik heb er veel plezier aan gehad. Ook hier zitten nog veel verkochte vissen bij.

Als ik het zo eens bekijk in mijn systeem moeten er nog 48 vissen vertrekken die in Arendonk zitten, en dan zijn er nog eens 37 koi die ofwel nog in Japan zitten of die binnenkort binnenkomen.

Ondertussen ben ik met de laatste ingreep bezig, namelijk een aantal vissen van de binnenvijvers bij elkaar zetten, zodat ik 2 vijvers vrij heb om de nieuwe koi op te vangen. 58 Stuks zijn het die maandagavond binnenkomen.

Het zijn vrijwel allemaal tosai, en die kan je in principe vanaf volgende week komen bekijken.

Meer afbeeldingen

En ik zag dat het goed was: afbeelding 1
En ik zag dat het goed was: afbeelding 2
En ik zag dat het goed was: afbeelding 3
En ik zag dat het goed was: afbeelding 4
En ik zag dat het goed was: afbeelding 5
En ik zag dat het goed was: afbeelding 6
En ik zag dat het goed was: afbeelding 7
En ik zag dat het goed was: afbeelding 8
En ik zag dat het goed was: afbeelding 9
En ik zag dat het goed was: afbeelding 10
En ik zag dat het goed was: afbeelding 11
En ik zag dat het goed was: afbeelding 12
En ik zag dat het goed was: afbeelding 13
En ik zag dat het goed was: afbeelding 14
En ik zag dat het goed was: afbeelding 15
En ik zag dat het goed was: afbeelding 16
En ik zag dat het goed was: afbeelding 17
En ik zag dat het goed was: afbeelding 18
En ik zag dat het goed was: afbeelding 19

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240