De nieuwkomers zijn er

De nieuwkomers zijn er

Alles was vlot verlopen, geen file, alles stond klaar om in te laden, om 16.00 vertrokken, om 20.15 uur was ik terug.

Was het altijd maar zo, dat zou fijn zijn. De eerste zending is binnen, en ik ben al met de voorbereidingen bezig voor de volgende zending die normaal 21 april zal plaatsvinden.

Dan is het weer de beurt aan de grote meisjes, want dit spul ben ik niet gewoon. Weinig vis voor veel geld, je ziet het bijna nog niet rondzwemmen in de vijvers, het is wel mooi om te zien.

Het geeft een totaal ander gevoel om die visjes van 30-35 cm in je handen te houden en in de vijvers te zetten, ik ben het niet meer gewoon….En natuurlijk heb ik van alles een filmpje gemaakt. Ik zet ze even op een rijtje:

Het onderdeel van de Taniguchi kohaku is even verwijderd. Taniguchi San zat in China en zijn medewerkers hebben de verkeerde tosai opgestuurd. Om misverstanden te voorkomen en de nodige opzoekingen die moeten gebeuren, heb ik dit even op speciaal verzoek verwijderd.

Benigoi en Showa-01

Benigoi en Showa-02

Meer een spielerei deze benigoi en ik vind ze zelf ontzettend interessant vermits de moeder TM kohaku is, zoals ook op het certificaat vermeld. De 3 showa uit deze bowl waren de enige degelijke showa die ik "mocht" kiezen bij Momotaro, uit een vijver van ± 150 stuks. De rest was pure rommel, ik heb er geen andere woorden voor.

De volgende slachtoffers waren nog 5 geselecteerde Momotaro tosai die ik in februari nog aan de haak heb kunnen slaan, en die ondertussen verkocht zijn:

Tosai Momotaro februari-01

Tosai Momotaro februari-01

Onze persoonlijke favorieten waarvan ik er geen enkele heb verkocht, maar waar we toch volledig achterstaan en waar Ben zich speciaal mee gaat bemoeien zijn deze 11 Ueno Showa.

Het is voor hem een ontgoocheling dat niemand deze visjes naar waarde weet te schatten, maar de prijs zal vermoedelijk de oorzaak zijn. We gaan er ons echter speciaal mee bezig houden en we zullen de mensen proberen te leren hoe je naar visjes van de toekomst moet kijken in plaats van de afgewerkte tosai aan te schaffen.

Voor deze visjes gaan we onze nek uitsteken, en misschien doe ik er nog iets speciaal mee om toch te proberen de toekomst te lezen in goede tosai. Spijtig van de negatieve insteek.

Ueno Tosai-01

Ueno Tosai-02

De koi die ik tijdens de veiling van Ogata heb gekocht waren ook van de partij. Het zijn er niet veel en dat zegt genoeg over de kwaliteit. Ik zal er dan ook verder geen woorden aan vuilmaken.

Veilingkoi van Ogata

De enige koi die me hier echt kan bekoren is de ki kikukoryu, een koi die me persoonlijk plezier doet, en de showa van Dainichi, een probeersel...volgens een klant de moeite om deze verder te bekijken, want hij ziet er de opvolger van Sakura in...het moest eens waar zijn...Er werd zelfs een foto van Sakura bijgedaan toen ze ook nisai was, en ook met dezelfde afmeting...interessant om op te volgen.

Tenslotte nog de aankopen die ik bij Okawa heb gedaan, waaronder 2 doitsu sanke die beide 2de zijn geworden in de Kuyshu Koishow, en de bijzonder interessante bekko. Niet dadelijk een koi die je op het voorplan ziet, maar de bouw en het patroon van deze bekko hebben de doorslag gegeven om deze aan te kopen.

Okawa tosai

Alles is vlot verlopen, ik was dan ook al rond 11.00 uur klaar en hopelijk zwemt alles nu goed rond. Wie interesse heeft kan in het weekend een kijkje komen nemen.

Zaterdag ben ik open van 11.00 tot 16.00 uur

Zondag ben ik de ganse dag gesloten.

Maandag ben ik open van 11.00 tot 16.00 uur

Meer afbeeldingen

De nieuwkomers zijn er: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240