Een zaterdag om van te snoepen

Een zaterdag om van te snoepen

Het werd tijd, ik had het gemist, ja echt gemist en ik was blij dat ik gisteren weer een aantal koi kon bowlen.

Waar moet dit naartoe als ik te oud ben om het niet meer te kunnen doen…ik maak me er nu al zorgen over. Zolang ik echter nog fit en gezond ben, zul je van mij nog last hebben, maar ondertussen moet ik toch naar een opvolger uitkijken die de goodwill van Interkoi inclusief mijn idealisme en motivatie te kunnen voortzetten.

De koi zagen er fantastisch uit, en ik ga jullie verschrikkelijk lastig vallen met een groot aantal filmpjes, maar wel van geweldige koi, geloof me maar.

Ik ga met een mega kohaku beginnen van wie anders dan Momotaro ? En dan nog eens een zoon van de geweldige oyakoi TM... Bekijk deze fantastische kohaku…zeg nu eerlijk wat je er van vindt ! Een geweldenaar, een brok geweld van 74-75 cm, een patroon om op te geilen, een body om met ontzag naar te kijken ! Dankjewel moet je dan zeggen, want om dit soort koi naar hier te krijgen, dan moet je wat in je mars hebben, geloof me.

De laatste van de mohikanen. Dit zeg ik bewust omdat dit één van de laatste rechtstreekse offspring zal zijn van Lion Queen.

En nu dan een specialleke. Ik zal je een film laten zien van 3 koi in één bowl, maar vooraleer je naar die film kijkt zal ik je de filmpjes laten zien bij aankoop. Deze werden aangekocht in oktober, kwamen november naar Arendonk, dus zijn we nu slechts een 4-tal maanden verder.

Showa SH-V17-10201

Showa SH-V17-10199

Showa SH-V17-10211

Bekijk deze filmpjes alle 3 even heel goed en bekijk dan deze bowl met dezelfde koi. Wat moet ik dan nog toevoegen aan de ontwikkeling van het sumi.

Ik ben zelf altijd verbaasd hoe sommige ontwikkelingen plaatsvinden, wat moet ik dan nog proberen te bevestigen over de ontwikkeling van het sumi.... Ik kan het gewoon niet, ik kan alleen maar hopen dat hetgeen we in gedachten hebben ook zal plaatsvinden, en ik moet zeggen dat dit bij deze 3 showa meer dan perfect is.

Ik ben hier ontzettend blij mee en geloof me, je kijkt hier naar enkele toppers van formaat voor de toekomst.

Nog een supervoorbeeld want het kan vandaag niet op. Bekijk deze schoonheid van Isa. Van 46 naar 53 cm gegroeid op 4 maanden tijd. Een natte droom voor veel koikichi.

Vergelijk nu met De showa bij aankoop. Kan je dit voorspellen ? Lulkoek, je kan het alleen maar hopen….

De sanke van Sakai voor Paul. Hij wil grote vissen in zijn vijver…awel hij krijgt een jumbo in de toekomst. Kan ik de grootte bepalen voor de toekomst…neen, ik kan het alleen maar aangeven dat dit een geweldenaar zou kunnen worden die 80 cm in zijn bereik heeft. Je zult het zelf moeten waarmaken.

Een bowl met tosai. 3 ginrinnekes van Momotaro, man wat zie ik die graag. Speciaal voor Philippe heb ik er de showa van Momotaro bijgezet en bekeken of het eventueel een vrouwelijke koi zou kunnen zijn. Het antwoord is ja, het is vermoedelijk een vrouwelijke showa…

Zo kocht ik de showa, notabe in december ! Wat kan je nog meer verlangen !

Neen, je bent nog niet van me af, ik heb echt mijn best gedaan gisteren om mijn koi nog eens te kunnen bewonderen….

Hier nog 2 showa die je niet meer zult herkennen, en eerst de filmpjes bij aankoop:

Showa SH-V17-10137, bekijk haar goed.

Showa SH-V17-10142

En bekijk nu het filmpje van gisteren. Dit is koihouden in zijn ultieme vorm. Dit is volop genieten van ontwikkelingen waardoor de adrenaline weer in je aderen beginnen te circuleren.

Dan heb ik het nog niet over de sanke die erbij zwemt. Deze doet het rustiger, maar zal in de loop van dit seizoen haar klasse laten zien, geloof me.

Ze zal niet zo groot worden misschien, maar bloed en bloedmooi zal ze worden. Er moet wel iets aan gewerkt worden, maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen…

Deze kohaku ga ik uit de verkoop halen. Die is wel zo goed dat de meeste mensen het niet herkennen, ze begrijpen het niet. Deze kwaliteit met deze backbone met deze constructie met dit patroon…dit worden de wonderen die slechts enkelen herkennen. Dit wordt een jumbo van dik over de 80 cm. Hier ga ik zelf voor zorgen…

Ans en Frans herkennen wel kwaliteit, en geloof me dit is geen verzinsel. Zij weten als geen ander hoe je een nisai of sansai naar Grand Champion kunt begeleiden, want zij hebben het bewezen met Wakana.

Toen Frans deze sanke zag begreep hij niet dat hier nog niemand achter gevraagd had. Een sanke van Sakai met dit sumi van ongeziene kwaliteit laten rondzwemmen zonder ernaar te vragen is "not done" volgens Frans…Onbegrijpelijkheid straalde dan ook uit zijn ogen…

Persoonlijk vind ik het niet zo erg…laat ze maar zitten, ik zal ze zelf wel begeleiden zover het mogelijk is en ik ben al plannen aan het maken met Ben om zoveel mogelijk uit de 20 koi te halen die ik in mijn ogen heb voorbehouden voor dit seizoen…

Is mijn verhaal uit? Neen hoor, als laatste heb ik ook nog een aantal ogon van Momotaro gebowld die nu body aan het maken zijn. Ze hoesten tegen de 40 cm, zien er vrij wit uit, maar het geel zit te wachten op de UV straling die ze hun normale kleur zal bezorgen….Lichtgeel….

Zo en nu ben ik klaar met klappen, nu zijn jullie aan de beurt.

Oh ja, ik heb nog 1 vraagje voor het peilen. Ik heb alle films nu zonder klank gemaakt. Wat is jullie voorkeur, de filmpjes met ons gezeur, klik dan op 1 of de filmpjes zonder ons gezeur, klik dan op 2.

Meer afbeeldingen

Een zaterdag om van te snoepen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240