Einde van een droom

Einde van een droom

Ik had mijn zinnen gestoken op een groot aantal kohaku van Matsue tijdens de Chugoku veiling. De verwachting was dat er misschien minder volk zou zijn, maar blijkbaar waren alle grote mannen aanwezig, en dan weet ik de klepel al hangen.

Ik had ze alle 10 wel willen kopen, maar ik heb er geen enkele te pakken gekregen. Nada, noppes, niets…en dat is weinig.

Ik kon het de ganse dag goed opvolgen. De tijd hier is slechts een uur verschil met de tijd in Japan, maar al gauw bleek dat het niet goed ging.

Normaal geef ik geen prijzen vrij van een veiling, dat is “not done”, maar voor éénmaal wil ik wel eens over de prijzen klappen, want het is toch niet aan de orde om dergelijke koi aan te kopen, tenminste niet voor de modale man.

De gemiddelde aankoopprijs van de 10 Matsue bedroeg 1 200 000 yen/koi. Als je dit omrekent naar euro dan kom je op een schamele 8940 euro uit. Daar komen dan helaas nog commissielonen bij, transportkosten koi, inklaringskosten en onze BTW.

Als je dan nog even een kleine winstmarge telt, dan kan je zelf uitrekenen hoeveel je ongeveer kwijt bent aan een kohaku. Zoals gezegd is het niet om te doen, en dit bevestigt tevens mijn vermoeden dat het een moeilijk jaar gaat worden.

Mijn biedingen waren niet van de poes, tenminste zo bekijk ik het, maar het heeft niet mogen zijn. Er was ook veel interesse in de shiro van Omosako, en daar had ik ook een bod op, maar de uiteindelijke prijs werd 1 600 000 yen of een schamele 11 920 euro inkoop.

Het ligt niet in mijn bedoeling om mensen te ontnuchteren, maar wel om even door te geven hoe moeilijk het is om een assortiment goede koi bijeen te vergaren tegen haalbare prijzen.

Persoonlijk vind ik zelf al dat mijn prijzen redelijk aan de hoge kant zitten, maar je krijgt er wel wat voor in de plaats. Ik heb gisteren trouwens een selectie gemaakt van 20 goede koi (die ik ondertussen van de website heb gehaald), en ik ben er over na aan het denken om een speciale verkoop te organiseren.

Ik wil er echter eerst nog een dag over nadenken, want soms ben ik te impulsief en krijg ik achteraf spijt van mijn beslissing. De ouderdom leert me dat het soms beter is een dag alles te laten bezinken, goed na te denken en dan pas te beslissen of ik het doe of niet.

Ik denk altijd mee in het voordeel van de klant, alhoewel ik weet dat jullie denken dat dit niet zo is, maar ik moet gewoon aan de financiële kant van de zaak blijven denken anders zal het snel gedaan zijn met de pret, het is nu al moeilijk genoeg.

Ik ben op dit moment nog ontgoocheld dat ik dit soort koi niet heb kunnen aankopen en zal me toch een bepaalde weg moeten zoeken om datgene aan te kopen wat ik als waardig voor Interkoi bestempel.

Ik wil en zal mijn slag slaan, wanneer en hoe en waar weet ik nog niet, maar ik zal me gegarandeerd niet laten overhalen om in de fout te gaan.

Ik stel me trouwens de vraag waar die dure koi allemaal naartoe gaan ? Ze zullen ze toch niet opeten veronderstel ik….

Er is één troost. Het geen hier rondzwemt momenteel kan nog altijd de vergelijking aan met wat er op de veiling is verkocht….

Ik weet niet wie er allemaal gisteren op de emoticon heeft geklikt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel verbaasd ben dat er zoveel geklikt is. De stand is gelijk, maar ik ben toch wat verbaasd want ik dacht dat ik altijd de vriendelijkheid in persoon was…niet dus.

Komt de volgende vraag. Vind je dat ik prijs/kwaliteit te duur ben met de koi die ik aanbied ? Als ik te duur ben, klik 1, als je vind dat mijn prijzen aanvaardbaar zijn prijs/kwaliteit in acht genomen, klik dan 2.

Supplementje

Op de valreep kreeg ik nog een filmpje aan van Polleke die ons even liet meegenieten van zijn winter blues…

Meer afbeeldingen

Einde van een droom: afbeelding 1
Einde van een droom: afbeelding 2
Einde van een droom: afbeelding 3
Einde van een droom: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240