Eindelijk

Eindelijk

Lijkt het nu maar zo, of heeft de winterperiode nu langer geduurd dan andere jaren ? Ik weet het niet maar eindelijk waren de weersomstandigheden nog eens goed en kwamen de koiliefhebbers om nog eens te genieten van hun koi.

BOMPAHet werd dan ook een zaterdag met bowlplezier om het zo maar eens te noemen. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal prachtige koi te bowlen, want de kooplust begint ook weer toe te slaan....gelukkig.

Ik kan niet wachten totdat we de koi die momenteel nog hier verblijven opnieuw kunnen filmen en fotograferen. Ik zie ze iedere dag gezond en wel rondzwemmen en ze zien er fantastisch uit. Ze hebben trouwens de ganse winter rond gezwommen en bijna nooit even op de bodem gelegen. Het beloofd spannend te worden want het  wordt tijd dat mijn bestand op de website opnieuw aangevuld wordt.

Gisteren was het echter showa dag, want we hebben ervoor gekozen om de 3 showa die hier overwinteren even in de bowl te zetten. Het blijft in mijn ogen altijd spectaculair om deze koi te filmen. Het is een uitstraling van kracht en je kan zeggen wat je wil, maar de klassieke showa met veel sumi is nog altijd verbazingwekkend en oogstrelend. Het zijn de echte samoerai krijgers.

Hou je niet van mannelijke koi ? Maar mensen toch, bekijk dan even dit exemplaar. Loop je hier niet warm voor ? Ik denk dat het een verrijking zou zijn voor veel vijvers. Met zijn 80 cm en zijn jeugdige leeftijd kan je er alleen maar van genieten. 

Mag ik er even de sanke van Sakai FF bijzetten ? Wat een knoest van een koi. Hier herken je natuurlijk de bouw van de Sakai koi en het stevige atarashi sumi diat de sanke een machtige uitstraling geven. 

Misschien herkennen jullie haar wel. Het is de verloren gewaande sanke, eigendom momenteel van Intakoi Fuit (Wiechert) die plots te voorschijn kwam op een event van Narita. Maar dat was zonder de waard gerekend, door ons gespot en onmiddellijk ons veto gesteld op de verkoop zodat ze naar hier kon komen; Wiechert zoekt er nog altijd een koper voor, dus neem contact op indien je voor deze mastodont interesse hebt, ze is in ieder geval de moeite waard.

Ja, hier ben ik weer. Mijn voorliefde voor kogane wordt niet altijd op prijs gesteld. Bewonder echter dit koigeweld....wat een kop en wat een lijf. Ik krijg het telkens benauwd als ik deze in de bowl zet en ik kan je verzekeren dat deze groot wordt. Niet alleen groot maar ook imposant. Het is precies een brok goud dat in je vijver rondzwemt.

Ze wordt geflankeerd door een tancho kohaku. Deze moest ik ook even controleren, want ze had door het transport in december een serieuze beschadiging opgelopen. Het is nu voor 99% verdwenen en nog nauwelijks zichtbaar. Een tancho blijft mooi om te zien.

Klein en fijn, beperkt gegroeid, maar desalniettemin toch mooi zijn deze 2 sekiguchi exemplaren Een tancho showa, zowat de meest gegeerde koi en een 4-staps showa met toch heel wat potentie. Ik was niet tevreden over de groei, dus ik ben benieuwd wat dat in de toekomst gaat geven.

Van 18 cm naar 54 cm, het is niet niks op een seizoen. Je zou zeggen een mannelijke koi op het eerste zicht, maar toch niet. Het lange witte vlak is bepalend voor deze sanke, maar let op ! Enkele aanwijzigingen van sumi zijn duidelijk aanwezig, en je zal zeker een totaal andere sanke zien binnen enkele jaren. Interessant om op te volgen.

Rudiy zei dat hij perfect is, en als hij dit zegt verschiet ik mij een bult, want niemand is er normaal zo kritisch als de Rudy. Het is wel de sanke waar ik een zwak voor heb. Waarom ? Omdat het een sanke is waar toekomst mogelijk de poort opent voor een bijzonder mooie sanke.

Deze is zelfs van 14 cm naar 58 cm gegroeid op een seizoen en dat vind je terug in de aanzet van de kop en van het gestroomlijnde lijf. Wat moet dat worden als ze optimaal voer krijgt in een voor haar bestemde vijver ? Het patroon is bijzonder evenwichtig en zal de sanke zeker een meerwaarde geven. Als  ik hobbyist was en geen dealer dan zou ik hier ernstig over nadenken, toch zeker omdat ik ze telkens aan een gematigde prijs aanbied.

Ze werd begin vorig jaar aangeboden voor 1750 euro, inclusief het risico hoe ze zou ontwikkelen en zonder transport. Nu een jaar later en inclusief de extra kosten heb ik de waarde bepaald op 2250 euro en iedereen die interesse heeft mag een bod doen om deze sanke te bemachtigen, want ik moet helaas mijn ganse voorraad nog dit jaar verkopen.

Tenslotte wil ik nog even zeggen dat ik vandaag aanwezig zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Bovendien ga ik dadelijk beginnen om de veilingkoi aan te vullen. Wie zich nog niet ingeschreven heeft, kan dat nog altijd doen, er zitten een paar toppers tussen.

https://auction.interkoi.eu/

veiling info

Meer afbeeldingen

Eindelijk: afbeelding 1
Eindelijk: afbeelding 2
Eindelijk: afbeelding 3
Eindelijk: afbeelding 4
Eindelijk: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Mooie koi


Eric

Pfffft wat een juwelen weer zeg heel erg mooi dank jullie voor de heerlijke filmpjes 👍👌😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml