Eindelijk, eindelijk, eindelijk....

Eindelijk, eindelijk, eindelijk....

Er zijn van die koi die maar niet verkocht geraken, ondanks het feit dat ze er meer dan behoorlijk uitzien.

Eén van deze koi is deze kohaku van Matsu. Als hommage heb ik alle filmpjes die ik er nog van heb op een rijtje gezet en er een film van gemaakt die in totaal 5.11 min. duurt. Het eerste filmpje is van november 2011, het ogenblik dat ze in Arendonk is aangekomen.

Het is voor mij altijd een open vraag geweest waarom deze kohaku niet verkocht geweest is. Was ze te duur ? Volgens mij niet. Ik heb ze verleden jaar in prijs verlaagd om toch een goede vijver te vinden waar ze nog verder zou kunnen ontwikkelen, maar ook toen werd ze niet verkocht.

Dan maar verlies nemen en ze iemand "gunnen". Deze kans werd mij geboden door Roland en Rita, die gebruik maakten van mijn aanbod. Ondanks het feit dat het een win-verlies situatie is, ben ik blij dat ze uiteindelijk in een vijver van 50 kuub terecht komt, een voortreffelijke vijver. Wie deze vijver wil zien, kan altijd een kijkje nemen op de website van Roland.

Buiten de kohaku namen zij ook een showa mee die ik verleden jaar gekocht heb op de veiling van november 2013. Was deze 59 cm bij de veiling, dan zag ik haar zienderogen groeien in mijn binnenvijvers en is ze gisteren gestrand op 65 cm. Dat beloofd dus. De omstandigheden zullen in haar voordeel spreken.

Roland twijfelde echter lang, want hij had enkele codenummers van koi opgeschreven die hij eens wou zien. Het moest een kohaku zijn, dat was sowieso zeker. Ik heb dan het assortiment kohaku van Takigawa even laat zien, waar ik nog altijd bijzonder trots op ben. Het zijn geen showvissen, ondanks het feit dat ik er eentje mee naar de show zal nemen. Het zijn wel oerdegelijke koi die zonder kleurvoer en zonder geforceerd te zijn, gekweekt werden door een bijzondere kweker, met het mooiste domein uit de koiwereld in Japan. Het zijn stuk voor stuk prachtige vissen die menige vijver een bijzonder mooi aanzicht zullen geven.

De Sakai FF kohaku van M-Legend stond ook op het verlanglijstje. Ik was blij dat ik ze nog eens kon bowlen, want in mijn "niet zichtbare vijver" is ze moeilijk te zien. Wat ik zag verheugde me, want ik zag veel verbetering.

Als laatste presenteerde ik nog "2 mannen van Momotaro"., zo staat het tenminste op het certificaat. Samen met Daisuke hebben we de koi nogmaals gechecked en één van de 2 blijkt een vrouwtje te zijn. Helaas was het certificaat al gemaakt, en vermeld "male".

Bovendien kon ik het ook niet laten om deze bijzonder opvallende showa ook eens te bowlen. Alle aanwezigen waren het er over eens dat het een zeer in het oog springende verschijning was. Ik ben eens benieuwd hoelang deze nog bij mij rond blijft zwemmen, want er zijn veel gegadigden. Ik laat hem nog 1 week op deze prijs staan, en dan ga ik de prijs aanpassen.

We mogen echter Johan niet vergeten. Hij had gebruik gemaakt van de formidabele actie met het voer van probites dat ik onlangs lanceerde, en geef hem maar eens ongelijk. Ik werd er ook niet beter van, maar ik heb er wel een groot aantal koi mee verkocht.

De keuze van Johan viel op deze kohaku van Taniguchi die hij volgens zijn zeggen al geruime tijd gevolgd had. En wat is er mooier dan de ontwikkeling op te volgen via de filmpjes. Hier zie je ze bij aankoop in mei 2013. Toen 35 cm, en gisteren werd ze 54 cm gemeten.

Niels kwam van ver om zijn showa op te komen halen. Deze showa kocht ik aan op de laatste veiling van dit jaar bij Momotaro. Het was koi nummer 205, en de spanningen waren al wat weggeëbd op de veiling, want anders kan je deze gegarandeerde vrouwtjes niet kopen. Ik heb toen wel gebruik gemaakt van de situatie en mijn beste aankopen gedaan. Met beste aankopen bedoel ik goede vissen voor een aanvaardbaar prijskaartje.

Toen het stilaan tijd werd om te sluiten, kwam Rob nog even zijn voer ophalen die ik via een actie had verkocht. Ik wist dat hij een zwak had voor de Isa showa, en dan moet je toch van de gelegenheid gebruik maken om mensen te verlekkeren !!!

Wat kan je dan beter doen dan 2 van deze fantastische showa in een bowl te doen en ze even voor hun neus te zetten. 1403004 en 1403006 waren aan de beurt. de 1403004 voor Rob en de 1403006 voor Arjen. Slik, slik, slik, de zin was er wel....maar....

Ondertussen was het al bijna 5 uur geworden, en normaal ben ik maar tot 4 uur open. Arjen was de laatste die zijn kohaku van Sekiguchi kwam ophalen. Hij was er duidelijk blij mee, maar zit vermoedelijk te dromen van een Isa...

Arjen vind het plezierig om "mijn Belgisch taaltje" te lezen, zoals hij het noemt. Nu ken ik het verschil niet goed tussen een Nederlands en een Belgisch taaltje, maar blijkbaar is er dat toch wel. Ik schrijf mijn eigen taal, en schrijf zoals ik het denk en zoals ik ben, en dat zal zo blijven.

Het was in ieder geval weer een geweldige zaterdag met geweldige mensen, geweldige koi en een geweldige zon. Houden zo....en niet te vergeten: ik heb je gemist Polleke....

Nieuw

Overzicht van alle filmpjes van de voorbije dag.

Sequence_17_04_2014

Meer afbeeldingen

Eindelijk, eindelijk, eindelijk....: afbeelding 1
Eindelijk, eindelijk, eindelijk....: afbeelding 2
Eindelijk, eindelijk, eindelijk....: afbeelding 3
Eindelijk, eindelijk, eindelijk....: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240