Soms moet je keuzes maken

Soms moet je keuzes maken

Ofwel kies je een sanke met een flinke body, en iets minder sumi, of je kiest voor een sanke met een mooi patroon, maar een iets kleiner hoofd.

Beide koi zijn echter de moeite waard om naar te kijken, en Jaap koos tijdens mijn Japanreis voor deze sanke van Momotaro.

21 Maanden, 56 cm, mooi patroon, goede kleurverdeling met sumi dat goed geplaatst is, ik kan hier niet veel van afkeuren. En als ik iets kan afkeuren, dan zou ik het zelfs niet doen. Het hi is egaal over het lichaam verdeeld en overal van dezelfde intensiteit. Van bovenaf gezien is het precies een vierstapspatroon en met het groeien zal het shiroji nog iets toenemen, zodat de koi nog beter gedragen wordt.

Deze selectie heeft het bijzonder goed gedaan, en zij zwemmen momenteel op gewone buitentemperatuur. Het zijn zeer aangename koi om in je vijver te hebben, hebben zich goed aangepast, en zijn klaar om opgehaald te worden.

Twee tosai gaan ook mee naar Aalsmeer, een tosai van Taniguchi, en een tosai van Sekiguchi. Beide ongeveer even oud, maar zeker niet even groot. De jumbo tosai van Taniguchi heb ik gisteren 37 cm gemeten, en zag er meer dan goed uit. Hier nog een filmpje bij aankoop van de kohaku in oktober 2013. (toen 17 cm)

De Sekiguchi was 21 cm, en ik ben benieuwd wat er uit gaat groeien. Het zijn onvoorspelbare tosai, met een zeer frivool karakter. Het zou me plezieren om hier een update van te krijgen op het einde van het jaar. Mijn hoop is dat ze toch de 40-45 cm zullen halen, terwijl de kohaku van Taniguchi vermoedelijk de 50 of net boven de 50 cm zal uitkomen. Aangenomen dat ze in goede omstandigheden grootgebracht worden natuurlijk.

De Sekiguchi zoekt bescherming bij zijn collega in dit filmpje en waarom ook niet. Wel is hier zeer duidelijk het verschil te zien tussen jumbo tosai en tosai. Het uiteindelijk resultaat qua groei zullen we pas over enkele jaren weten, maar daar ben ik toch benieuwd achter. Ik weet dat Sekiguchi bijzonder mooie showa heeft. Niet de allergrootste, maar wel bijzonder mooie.

Iedere keer als Jaap komt, brengt hij bloemen mee voor mijn vrouw, die er altijd heel blij mee is. Bij deze dus ook hartelijk bedankt voor de prachtige bloemen...

Meer afbeeldingen

Soms moet je keuzes maken: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240