Eindelijk is het zover

Eindelijk is het zover

Een gevoel van rust en een gevoel van zekerheid maakt plaats voor de onzekerheid van het voorjaar.

Alles zit op zijn plaats, en rustig ademhalen is de boodschap. De koi zijn duidelijk ontspannen, de vijvers zijn niet overbevolkt, en ze genieten kennelijk van het moment.

Ik nodig iedereen uit die op zoek is naar koi, vooral voor de beginnende vijveraar om een kijkje te komen nemen naar het bestaande aanbod in de binnenvijvers.

Een 30-tal koi van 40 tot 70 cm zijn klaar om je vijvers te bevolken. De volgende 2 weken ga ik me voornamelijk oriënteren om deze koi proberen te verkopen.

Ze zitten nu even samen op een te kleine ruimte, maar dat zal niet lang meer duren. Hun 2de verblijfplaats is bijna in orde, en dan zullen ze weer voldoende plaats hebben.

Wat zijn binnenvijvers toch makkelijk tegenover buitenvijvers. Toch geef ik er de voorkeur aan dat de koi buiten zitten, het verschil is ook opmerkelijk. Zie ze lekker smikkelen aan de zijkantjes van de vijver, Zelfs de afgestorven algen zijn een genot om mee te spelen. Het is meer werk, maar het genot is ook vele malen groter.

Zelfs na 10 jaar geniet ik er nog van om langs de vijvers te wandelen en indrukken op te doen van de schoonheid van koi. Je kan het niet uitleggen en je begrijpt niet waarom, maar ze geven een warm gevoel.

Hoe komt het toch dat koi deze invloed op je uitoefenen ? Koi kijken is koi beleven. De gratie, het spel van kleuren, de patronen, de manier waarop ze moeiteloos door het water glijden geeft een gevoel van rust, een gevoel van schoonheid.

Zo impulsief als ik ben, zo halstarrig blijf ik genieten van de koi. De afgestorven algen blijven bovendrijven, maar dat kan de pret niet bederven.

Onverstoorbaar genieten de koi eindelijk van een relatief goed weer met deugdelijke temperaturen. Hopelijk zal er een bepaalde stabiliteit plaatsvinden die het genot van koi alleen maar verhogen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240