Eindelijk weer wat nieuwe koi

Eindelijk weer wat nieuwe koi

De winter is saai, vervelend, en er gebeurd zo verschrikkelijk weinig. Maar gisteren zijn er toch enkele koi binnengekomen die de sleur doorbreken.

Ondanks het feit dat er niets te doen is in de koiwereld heb ik het druk...ontzettend druk en kom ik uren te kort om de dag te vullen. Ik ben blij dat het zaterdag is, dan kan ik mijn gedachten wat op een rijtje zetten en wat ontspannen.

Matthijs was zo vriendelijk om deze koi even te brengen, zo werd me de lange reis uitgespaard. Even laten acclimatiseren vooraleer ze in de vijver kunnen. Het zijn de 2 chagoi en een sanke. De sanke is een echte Yamamatsu. Je herkent de bouw, de uitstraling, het kleurenpatroon, het atarashi sumi, jawel, je ziet onmiddellijk wie de kweker is.

Voor diegenen die Yamamatsu niet kennen, Toshiaki Sakai, is de zoon van Toshioki Sakai, die op zijn beurt de broer is van Toshio Sakai. Even googlen en je vind wel antwoorden op je vragen. Ik heb reeds verschillende malen zaken gedaan met Yamamatsu, maar dat is al een tijdje geleden.

Nu moet ik zeggen dat deze sanke, nisai en niet te groot (39 cm) mij toch ontzettend bekoort. Als je hier een vergelijking prijs/kwaliteit maakt, komt deze sanke zeker tot zijn recht. Het blijkt bovendien nog een vrouwelijke koi te zijn, wat het geheel nog interessanter maakt. Ik denk dat het verstandig is voor iemand die een mooie sanke wil, toch even na te denken over de mogelijkheden. 80 cm zal ze nooit worden, maar wat een koi van 60 cm voor die prijs...een juweel....

De andere 2 zijn chagoi van Hirasawa of Marusei. De lichtere uitvoering 1401002 oogt slank, is vrouwelijk en ziet er zuiver uit. Het is chagoi, dus de lengte en de breedte zal ze zeker maken, daar ben ik niet bang voor. De andere 1401003 is iets donkerder met een zeer lichte groenige gloed, maar moet er zeker niet voor onder doen. Hier is het netpatroon iets nadrukkelijker aanwezig, maar voor de rest doen ze niet veel voor elkaar onder.

Tenslotte nog even de 2 Budo Koromo gebowld. Wat een huidkwaliteit, ga deze maar ergens zoeken, dat kom je niet veel tegen. Ik weet dat er wat volk komt vandaag, dus het zou best een gezellige dag kunnen worden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137