Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi

Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi

Het heeft lang geduurd, bijna 3 jaar maar uiteindelijk is het toch gelukt. Iedereen herinnert zich nog de catastrofe die 3 jaar geleden plaats vond bij Taniguchi. Het verlies en de schade was enorm, niet alleen voor Taniguchi maar ook voor mij.

Normaal selecteerde ik altijd tosai bij Taniguchi san en liet deze een zomer of wintersseizoen als azukari bij hem. Ik was altijd bijzonder blij met het resultaat en ik heb prachtige koi zien ontwikkelen waarvan er zeker nog een groot aantal rondzwemmen bij klanten volgens mij.

Tot de ramp zich enkele jaren geleden voltrok. Bijna zijn volledige stock werd ge-euthanaseerd waardoor er massa's koi verloren gingen, zo ook een groot aantal koi van Interkoi. Gelukkig had ik er ook nog die niet getroffen werden door de ramp en door de gezondheidsinspectie werden goedgekeurd., Diegenen die een koi verloren hadden heb ik vergoed, door hun koi te vervangen door een andere koi, meestal sansai. De klanten zijn er toen niet op achteruit gegaan, ik wel. 

Ik heb toendertijd de boel laten rusten, want ik begreep dat de brave man er ook weinig aan kon doen. Als het noodlot toeslaat moet je het nemen zoals het is. Ondertussen is hij terug uit de goot gekrabbeld en ik volg Taniguchi nu  al geruime tijd. Het is een goede kweker met prachtige koi, vooral kohaku uit de bloedlijnen van Sakai FF, en hij heeft zich ook gespecialisseerd in het kweken van hoogwaardige goshiki, en dit met groot succes.

Toch is hij me niet vergeten, en mijn collega mocht 15 hoogwaardige tosai uitkiezen als vergoeding voor het verlies dat ontstaan was. Ik ga de koi nog niet online zetten, want het aanbod wordt momenteel overweldigt met het aanbod van de veilingvissen van Momotaro.

Ik ga de koi wel laten zien zodat men op de hoogte is van 15 bijzonder hoogwaardige tosai, waarvan 9 kohaku en 6 goshiki. Zo gauw de storm wat geluwd is met het huidige aanbod zal ik ze actief zetten. Het zijn al serieuze jumbo tosai van bijna 30 cm, dus een stapje hoger in grootte.

Er zijn Taniguchi lovers, en er zijn Taniguchi tegenstanders. Ik behoor bij de lovers, want hij kweekt bijzonder goede koi, is een aangename kweker die veel tegenslag te verwerken had, en ik gun zijn eerherstel van harte. Wie nu een koi koopt uit deze serie heeft nog altijd de mogelijkheid om deze in de opgroei te plaatsen, hetzij in de serre, hetzij in Arendonk.

Het kleinste pagadderke die op de schoot van Taniguchi zit op de foto is ChaCha, waar ik bijzonder goede herinneringen aan heb. Ik heb toendertijd een koi naar haar genoemd, en ik weet dat deze nog springlevend is. Het laatste filmpje dat ik er van heb, is dit....

 

Meer afbeeldingen

Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 1
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 2
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 3
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 4
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 5
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 6
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 7
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 8
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 9
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 10
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 11
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 12
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 13
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 14
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

phil

555


Een heel tevreden klant :)

555


ben

555


Bedrogen klant

555

interkoi

555


Kristof_d

555


Matthijs

555


Johan

555


Jack

555

Matthijs

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml