Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi

Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi

Het heeft lang geduurd, bijna 3 jaar maar uiteindelijk is het toch gelukt. Iedereen herinnert zich nog de catastrofe die 3 jaar geleden plaats vond bij Taniguchi. Het verlies en de schade was enorm, niet alleen voor Taniguchi maar ook voor mij.

Normaal selecteerde ik altijd tosai bij Taniguchi san en liet deze een zomer of wintersseizoen als azukari bij hem. Ik was altijd bijzonder blij met het resultaat en ik heb prachtige koi zien ontwikkelen waarvan er zeker nog een groot aantal rondzwemmen bij klanten volgens mij.

Tot de ramp zich enkele jaren geleden voltrok. Bijna zijn volledige stock werd ge-euthanaseerd waardoor er massa's koi verloren gingen, zo ook een groot aantal koi van Interkoi. Gelukkig had ik er ook nog die niet getroffen werden door de ramp en door de gezondheidsinspectie werden goedgekeurd., Diegenen die een koi verloren hadden heb ik vergoed, door hun koi te vervangen door een andere koi, meestal sansai. De klanten zijn er toen niet op achteruit gegaan, ik wel. 

Ik heb toendertijd de boel laten rusten, want ik begreep dat de brave man er ook weinig aan kon doen. Als het noodlot toeslaat moet je het nemen zoals het is. Ondertussen is hij terug uit de goot gekrabbeld en ik volg Taniguchi nu  al geruime tijd. Het is een goede kweker met prachtige koi, vooral kohaku uit de bloedlijnen van Sakai FF, en hij heeft zich ook gespecialisseerd in het kweken van hoogwaardige goshiki, en dit met groot succes.

Toch is hij me niet vergeten, en mijn collega mocht 15 hoogwaardige tosai uitkiezen als vergoeding voor het verlies dat ontstaan was. Ik ga de koi nog niet online zetten, want het aanbod wordt momenteel overweldigt met het aanbod van de veilingvissen van Momotaro.

Ik ga de koi wel laten zien zodat men op de hoogte is van 15 bijzonder hoogwaardige tosai, waarvan 9 kohaku en 6 goshiki. Zo gauw de storm wat geluwd is met het huidige aanbod zal ik ze actief zetten. Het zijn al serieuze jumbo tosai van bijna 30 cm, dus een stapje hoger in grootte.

Er zijn Taniguchi lovers, en er zijn Taniguchi tegenstanders. Ik behoor bij de lovers, want hij kweekt bijzonder goede koi, is een aangename kweker die veel tegenslag te verwerken had, en ik gun zijn eerherstel van harte. Wie nu een koi koopt uit deze serie heeft nog altijd de mogelijkheid om deze in de opgroei te plaatsen, hetzij in de serre, hetzij in Arendonk.

Het kleinste pagadderke die op de schoot van Taniguchi zit op de foto is ChaCha, waar ik bijzonder goede herinneringen aan heb. Ik heb toendertijd een koi naar haar genoemd, en ik weet dat deze nog springlevend is. Het laatste filmpje dat ik er van heb, is dit....

 

Meer afbeeldingen

Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 1
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 2
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 3
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 4
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 5
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 6
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 7
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 8
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 9
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 10
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 11
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 12
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 13
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 14
Eindelijk...de vergoeding van Taniguchi: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

phil

Beste bedrogen klant, hier een vervangvis mogen kiezen van Luc , ook al had ik de verloren vis niet bij Interkoi gekocht . Hoeveel dealers zouden zo iets doen???
Waarvoor ik Luc altijd dankbaar voor zal zijn.


Een heel tevreden klant :)

Beste bedrogen klant, of gefrustreerde dealer

Na het lezen van uw reactie, moet ik toch maar ff reageren. Want dergelijke aantijgingen, zoals deze maken bij mij en veel klanten van interkoi toch wel wat los denk ik.
Ik kan u verzekeren dat alle problemen die zich mochten voordoen altijd “voor zover in Luc,s macht ligt” opgelost worden. Zo niet kan je altijd met hem in dialoog ik weet dat zeker.

Ps mocht u een gefrustreerde dealer zijn, ik kan maar een raad geven gebruik deze energie om het net zo goed en energievol te doen als het interkoi team. Heel misschien komen we dan ook een keer bij u kijken 👀

Vriendelijke groet,,
Nico


ben

als de bedrogen klant dan ook even wil uitleggen wie hij is,dan kunnen we kijken of er alsnog een oplossing gevonden kan worden .ik heb namelijk nog nooit meegemaakt dat luc een koi die dood is gegaan niet vervangen is. dus als je jezelf bekend wil maken dan kan het alsnog getegeld worden .of het moet zijn dat er iets aan de hand is waar luc niet verantwoordelijk voor is . of het moet zijn dat je iemand bent die interkoi het licht niet gunt .ja dan kun je schrijven wat je wil en begrijp ik dat je jezelf niet bekend wil maken.  groetjes ben.


Bedrogen klant

Vergoeding Sansai voor de Taniguchi vis dan is bij mij toch wel iets misgelopen kreeg mij waarde van de verloren vis nog niets eens terug maar ja de Luc kan het heel goed uitleggen hè

interkoi

Beste bedrogen klant. Voor zover ik weet heb ik alle koi vergoed, zelfs als ik er niet verantwoordelijk voor was. Ik hoop dat de mensen die een vergoeding hebben gekregen, zelfs een rijkelijk vergoeding terwijl ik dit niet verplicht was tussen haakjes, dit even lezen en zich kenbaar maken. Onbekende aantijgingen lijken me hier niet op zijn plaats, en voor zover ik weet, heb ik meer dan voldoende gedaan om alles naar vermogen op te lossen. Ik vind het niet gepast om mij onbekend te beschuldigen ! Ik noem zo iemand "een laffe hond." En  ja ik kan het goed uitleggen, gelukkig maar....


Kristof_d

Zeer mooie en interessante tosai die je als compensatie gekregen hebt. Zitten leuke patronen tussen met hoge huidkwaliteit.


Matthijs

Toch mooi dat er uiteindelijk wat komt!

Boeiende visjes!


Johan

Nette financiële compensatie Luc van kweker Taniguchi


Jack

Matthijs, GOSHIKI !

Hele mooie Tosai , hopelijk komt het uiteindelijk helemaal weer goed bij Taniguichi. Beter voor iedereen !

Matthijs

Gezien Jack ;-)


Wim DW

een mooi gebaar van jou om hem niet direct voor de voldongen feiten te zetten -- zeer mooie koi tussen het aangeboden.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74