En hier krijg ik het nu warm van

En hier krijg ik het nu warm van

Soms, heel soms zijn er van die koi, die je vanaf het begin graag ziet, en die een speciale plaats gaan innemen.

Dit is één van die koi, en toeval of niet, maar het is een Dainichi showa. Het gebeurd meer dat ik val voor een Dainichi showa, maar dat zal voor meer mensen het geval zijn.

Ze was klein en freel toen ze aankwam, en had een lichtrose vlek die iedereen meteen opvalt op haar rug. Dat belette mij niet om haar aan te kopen, want ik val op dit soort koi. Ze hebben een bepaalde uitstraling waar ik van hou.

Als de ontwikkeling dan ook nog positief is, dan kijk ik er met dubbel plezier naar. Het is in feite niet eerlijk dat, als je mooi bent, ook graag gezien wordt, maar het is nu eenmaal de wet van....

Hier zie je ze nog eens toen ze op 7 mei aangekocht werd. Toen 33 cm, en nu 10,50 cm later. Wat mij dan opvalt is dat de verandering naar nisai haar intrede doet. Het hoofd begint breder te worden, de babyface verdwijnt, de body begint zich te vormen, een verandering die ik met veel plezier opvolg.

Door de warmte is het sumi wat vermindert, en het hi is wat opengetrokken, maar je moet niet vergeten dat wij nooit, maar dan ook nooit het hi kunnen evenaren van Japan. Ik weet uit ervaring en omdat ik het zelf gecontroleerd heb, dat er veel kleurvoer wordt gegeven bij Dainichi aan de tosai. Het is dan ook niet abnormaal dat het hi wat terugvalt in het eerste levensjaar, maar als de egaliteit voldoende is, en de koi weer op normale temperatuur zit, zal het hi op latere leeftijd zeker in orde komen.

Positief als je de koi goed bekijkt op de foto, is dat het motoguru zich toch op beide vinnen zal ontwikkelen. Of dit sterk genoeg wordt om de koi wat meer kracht te geven is een vraag die niet kan beantwoord worden, maar het zou de showa in ieder geval opwaarderen. Het kandijkleurig hoofd, de onderliggende sumiverschijnselen op het hoofd, geeft deze koi een heimelijke meerwaarde. Het kan alle kanten op, en ik denk dat je je ogen de kost zal geven binnen 2 jaar.

Ik verwacht veel van deze koi, en volgens mijn module om de grootte naar de toekomst te projecteren zal deze tussen de 49.01 en 51.34 cm zijn op 1 oktober. Ik heb het gevoel dat ze nog groter zal zijn, maar ik hou je op de hoogte. Het lijkt mij een showa die wel eens wat meer in haar mars heeft, en zie 55 cm als mogelijk eindpunt. De bouw van het hoofd, de lange backbone en het stevige staartstuk doen me dit vermoeden.

Een tweede showa die ik graag wil laten zien, is de showa van Peter. Peter is niet helemaal zeker of dit een goede showa is, tenminste dat gevoel heb ik. Ik neem dan ook het risico om deze showa te laten beoordelen aan de mensen die er iets voor vinden om hun gedachten over een showa zoals deze in de reacties te zetten.

Als ik deze showa zou moeten bespreken, dan zie ik een yondan, neen, godan showa waar iedereen wel een zwak voor heeft. Motoguru is langs beide kanten mooi ontwikkelt, de bouw is zonder meer goed, alsook het kiwa en sashi op deze leeftijd. Het is een koi met een duidelijke uitstraling die nog meer zal aanspreken eens ze de 60-70 cm zal bereikt hebben. Het zal dan de ideale koi in de vijver zijn, waar veel mensen op jaloers zullen worden.

Zoals normaal is het hi ook wat teruggevallen door de groei, en het sumi is nog steeds onvoorspelbaar, maar heeft toch een interessante ontwikkeling voor de boeg. Nogmaals, weer een koi met een uitstraling die in zijn totaliteit meer dan goed is.

Wat ik zelf heel positief vind, is dat er een duidelijke sumi ontwikkeling is aan de linkerzijde van haar 2de patroon, waar het hi een kleine inzinking heeft. Dat was één van de minpuntjes, maar dat zou nu kunnen opgevult worden met een stevige scheut sumi. Hier het filmpje van bij aankoop.

De groeipotentie ligt zowat in dezelde lijn als de voorgaande showa...Wat denken jullie ervan ? Ik stel sowieso alle meningen op prijs.

Ik heb nog een aantal tosai meer in de pen, maar daar zal ik in de loop van volgende week wel iets over schrijven. Vandaag weet ik niet of er iemand is, die naar Arendonk zal komen, maar ik ben wel van plan om nog enkele tosai uit de groeivijver te bowlen en te filmen.

Nog even vermelden dat er nog 1 bakki met vulling en 2 BIO UV 20 te koop zijn.

Meer afbeeldingen

En hier krijg ik het nu warm van: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137