En hier wordt ik blij van

En hier wordt ik blij van

Als je enkele koi in een bowl zet, een showa en een kohaku, en ze voldoen aan al je wensen, dan is het een kwestie om enkele minuten te genieten.

Ik zou en moest deze showa te pakken krijgen, want hij maakte een geweldige indruk op mij tijdens de veiling, en dat het me lukte om deze te scoren heeft enkel met geluk te maken.

Bekijk hier het koningskoppel

Nu weet ik dat jullie denken dat ik weer wat aan het zeveren ben, maar niets is minder waar. Aangetrokken door de enorme bouw, het onderliggende kohaku patroon en de plaatsing van het sumi in combinatie met haar sterke punten zoals de potentiëke mogelijke groei en explosie van krachtuitstraling is dit een showa waarvan ik me sterk maat dat dit een tweede Wakana zou kunnen worden.

Alles is natuurlijk afhankelijk van de opvolging en de verdere ontwikkeling, maar dat heb ik niet dan meer in de hand. Ondertussen laat het sumi al een verdere ontwikkeling zien, en in tegenstelling tot de aankoop, wordt er op het neusje ook een sumi spot waargenomen, waardoor het patroon mogelijk nog mooier kan worden. Een droom die uit kan komen...

Na meting bleek ze 64-65 cm te zijn, laat het ons op 64.5 houden om de kerk in het midden te laten. Als je dit vergelijkt met de maat bij aankoop van 60 cm op 15 november, dan kan je niet ontkennen dat het een groeitkanon eerste klas is. Dit is er eentje om in het oog te houden.

De kohaku kocht ik bij Narita aan en is van Hoshikin. Jawel een man van om en bij de 60 cm en ik geloof niet dat ik overdrijf als ik zeg dat deze me onmiddellijk versierde door zijn bijzonder intelligent patroon op een zware body.

De meeste mensen worden nog altijd om de tuin geleid door aan te kaarten dat alleen vrouwen tot het heilige goed behoren, en dat mannen lange smalle wezens zijn…mis poes. Goede mannen zijn er helaas nog niet teveel, maar er is een bijzondere opgang bezig, waarbij de mannen zullen gelijkgesteld worden aan de vrouwen, met eenzelfde huidkwaliteit en met een bouw die voor een vrouw niet onder moet doen.

Het probleem echter is dat er nog veel te veel andere mannen bestaan, die aangekocht worden gewoon omdat ze goedkoop zijn, maar ook niet voldoen aan de wensen van de echte koikichi.

Gisteren kreeg ik nog de vraag naar naar deze mannelijke kohaku door iemand die toch verstand van zaken heeft. Helaas was het boven zijn budget, waar ik best begrip voor heb, want de koi is ontzettend duur.

Zijn antwoord was het volgende: Een topaanwinst voor diegene die hem koopt en goed soigneert , en dit zijn geen loze woorden, integendeel. Het zijn, samen met deze sanke, geweldige mannen en het blijft een plezier om naar te kijken.

Maar ach, we leven in een veranderlijke wereld, en er zal in de tijd een bepaalde mentaliteitsverandering plaatsvinden, en op een bepaald ogenblik zullen de meningen bijgeschaafd worden. Het tijdperk van de kenners die meer schrijven dan wat ze weten zal op een bepaald moment ook doorgeprikt worden...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137