Ik ben content

Ik ben content

Dat waren de woorden van de eigenaar van deze karashigoi die sinds 1 december rustig in quarantaine rondzwemt, en wie zou die eigenaar toch kunnen zijn ?

Wie de eigenaar is verbaasd niemand, want hij is gefixeerd op grote koi, liefst meer dan een meter, en heeft zich tot doel gesteld om deze de kans te geven door te groeien naar de magische 100 cm.

Nu kan mij een koi van 100 cm minder interesseren dan een mooie koi die gerust wat kleiner mag zijn van mij, maar ieder zijn ding zeg ik maar. Hij mocht zijn eigen koi meten en deed dit met veel genoegen, dat kan je proeven.

Als de karashigoi binnen zitten worden ze iets lichter van kleur, maar éénmaal buiten zal dit op korte tijd terug donker worden. De gestage groei van 69 naar 72 is een sprong van 3 cm op 6 weken, ik hoop dat dit zo niet verder gaat, want dan wordt mijn vijver te klein. Nog 28 cm is het verdict, en ik hoop voor Polleke dat ze dit zal waarmaken.

Je mag de verbetering van de huidkwaliteit vergelijken tegen dat de koi werd aangekocht. Ik denk dat je het verschil duidelijk kunt zien.

Maar we hadden ook andere katten te geselen, en dan heb ik het over mijn lievelingskoi, de gosanke. Bekijk even deze beauty, geen 100 cm, maar wel hebben ze andere pijlen op hun boog....

Bekijk nu de uitstraling, de huid, de glans (teri) en de dikte van het kleurpigment van deze koi eens. Dat is het grote voordeel van koi die buiten mogen rondzwemmen en kunnen genieten van de natuur. Ze betalen je terug in klinkende munt en laten je genieten van een ongekende schoonheid.

Vergelijk deze sanke met het filmpje toen ze aangekocht werd. Merk je de verbetering ondanks het feit dat ze bij mij zit ? Bekijk de ruwe huid hier zonder gevoel, zonder glans, zonder teri, met de huid die ze nu heeft...als jullie het niet zien moet je stoppen met koi houden...

Ieder jaar verbetert ze, ieder jaar blinkt ze beter en ieder jaar is het een plezier om ze in de bowl te zien. Bijgestaan door deze sansai showa van Momotora verblijden ze het momentum, en kan je een paar minuten genieten van hun schoonheid.

Als klap op de vuurpijl, en om een klant in Zwitserland een plezier te doen, moest ik nog eventjes een sanke van Sakai-FF bij in de bowl zetten om het geheel compleet te maken. Wordt jij niet warm om dit trio te bekijken ? Na 10 jaar koikijken kan ik hier nog altijd optimaal van genieten.

Ondertussen was het gezelligheid troef in ons winterverblijf. Niet alleen wordt er koi bekeken, maar konden we ook genieten van de overheerlijke appelcake van Cindy. Zoals je kan zien, kan je tijdens de ongezellige wintermaanden nog altijd terecht in Arendonk om een fijne middag door te brengen. Mijn goede vriend en toeverlaat Peter laat zich ook altijd van zijn beste kant zien.

Het filmpje werd ongemerkt gemaakt, en de pikantske opmerkingen heb ik gecensureerd, maar Peter gaf toch zijn toestemming om het filmpje uit te zenden. Mooie mens die doedelzakspeler…De cake was snel verleden tijd, en dat men zich amuseerde kan je wel aan de foto’s zien.

Nog even melden dat de volgende 3 weken, Ben van de partij zal zijn om de zaak open te houden en de koi te verzorgen. Tijdens mijn afwezigheid zal iedere koi die verkocht wordt ook gehonoreerd worden met dubbele punten die recht geven op een gratis Japanreis of een waardebon van 500 euro ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Interkoi.

Ben zal door de week de koi in het oog houden en op zaterdag openhouden van 11.00 tot 16.00 uur. Koikletsen zal geen probleem zijn, wees daar maar zeker van.

Dit zou ik nog vergeten het filmpje onderwater. Polleke had zijn camera meegebracht, en wat filmpjes onderwater gemaakt. Het tweede gedeelte is wat donker....maar och...dat is niet zo erg...

Meer afbeeldingen

Ik ben content: afbeelding 1
Ik ben content: afbeelding 2
Ik ben content: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240