Enkele interessante van de veiling

Enkele interessante van de veiling

We hebben de veilingkoi even alle 135 stuks bekeken en hebben er enkele interessante koi van tussenuit gehaald.

Op het eerste zicht lijkt het allemaal heel mooi, en als je de foto's bekijkt zeker, maar als je dan de filmpjes gaat bestuderen dan vallen er toch veel door de mand.

Het plezierige aan deze veiling is toch wel dat er veel verschillende soorten worden aangeboden, koi die bij sommige mensen op het verlanglijstje staan. Als ze bijzonder goed zijn en betaalbaar zou ik er best enkele willen aankopen…

Onze favoriet was rap bekend in deze selectie, namelijk nummerke 34. Raar maar waar, het is wel weer een Momotaro showa…de papa is een Isa showa wat veel duidelijk maakt. Persoonlijk had ik graag iets meer shiroji gezien, maar je weet nooit wat het groeien hierin kan betekenen.

Het is een koi met een bijzonder goede bouw, de lengte is menselijk (ligt aan de geboortemaand) en de afstamming is een combinatie van 2 hele goede kwekers die op dit ogenblik aan de top staan. Het mindere stukje kiwa op het 2de patroon moet ik haar wel vergeven. Zeker een showa waar ik moeite voor ga doen. Ik hoop enkel dat ze niet de prijzen van Momotaro gaan importeren hier.

Nummerke 100, een kindai achtige showa, ditmaal een nisai. Hier zie je weer het speciale hi dat je ook terug herkent in voorgaande showa. Toeval of niet, het is weer een koi met Isa bloed. Ik hoor wel in het filmpje dat het een Dainichi koi x Isa papa is.

Nummerke 160 sprong ons ook in het oog, maar die hebben we nadien laten vallen. De body en het patroon zijn acceptabel, maar als je goed kijkt is het beni gewoon rommel. Deze valt uit de boot.

Een soort die aan populariteit wint zijn nummer 179 en nummer 237. Het zijn beide doitsu showa van Shinoda, maar redelijk klein in onze koibeleving. Uiteraard weet ik de geboortemaand niet, maar ze gaan op dit ogenblik niet door de 30 cm grens heen, en bovendien zijn de staartstukjes vrij dun. Als je dus geen knoesten van 70-75 verwacht zouden deze geschikt kunnen zijn, maar heel groot gaan deze niet worden. Leuke visjes als de prijs goed is.

Ons oog is ook gevallen op de bijzonder fraaie doitsu karashigoi van Konishi, nummer 200, en meteen ook een mogelijkheid om een Konishi karashigoi aan te kopen. Het is een karashigoi met een prachtige kop, maar we zien wel dat het een koi is die gevoelig zou kunnen zijn om een hangbuikje te krijgen en dat is niet altijd wat we willen. Het is aan jou om de gok te wagen…

Nummerke 215 is helaas weer een Momotaro showa x Isa. Het zal in ons bloed zitten zeker om op dit soort koi te vallen ! Ze behoort tot onze genomineerden, we kunnen er ook niet aan doen. Het is een tosai zoals we er wel 100 zouden willen aankopen, maar dat zal onze geldbuidel spijtig genoeg niet aankunnen. Hoe langer ik deze echter bekijk, hoe meer dat ze nummerke 34 van de eerste plaats verdringd...

Tenslotte nog eentje op de valreep en ditmaal geen Momotaro. Nummerke 235 is ditmaal een huwelijk tussen Dainichi en Isa. Ook weer eentje om mee te werken en veel plezier aan te beleven.

Dit is zowat een greep uit onze fantasie die wij zouden aanbevelen naast de vele andere soorten die jullie misschien ook bevallen. Er zitten voldoende droompjes tussen, dus….

Heb je interesse om mee te bieden, stuur me dan een mail en ik stuur een excelfile op, waar je heel eenvoudig het bedrag dat je wil bieden op kan invullen. Het enige wat niet zeker is, is de koers van de yen, maar dat zal de pret niet helemaal bederven.

De yen staat momenteel niet al te best, maar ik zie dat hij wat gestabiliseert is, en dat hij vermoedelijk weer zal verbeteren. Vraag de excel file aan, vul deze in en ik zal mijn best doen bij de 1ste Ogata veiling die ik mee zal doen…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137