Enkele voorproefjes voor de koishows

Enkele voorproefjes voor de koishows

Misschien zijn er mensen die interesse hebben om ooit eens mee te doen aan een show....dat kan !

Ik heb me dit jaar voorlopig ingeschreven voor 2 shows, namelijk de Euregio koishow en de Belgische koishow in Hasselt, zelfs inclusief een stand ditmaal.

Ik ga systematisch een paar koi bowlen die misschien kans maken om een prijs te winnen. Of ze dit ook zullen doen is nog maar de vraag, want dit is afhankelijk van de concurrentie.

Als eerste heb ik een toch wel speciale koi geselecteerd die normaal niet in mijn selecties voorkomen, maar welke ik af en toe koop om toch iets anders te kunnen aanbieden.

Deze doitsu ginrin soragoi kan speciaal genoemd worden, en zou wel eens kans kunnen maken op de titel van “most unique koi” of eendere andere prijs.

De koi is 39 cm, dus hopen maar dat ze niet veel meer groeit, anders komt ze in een moeilijke maat terecht. Het zijn van die koi die je zelden ziet en als vrij exclusief kunt aanduiden. Deze heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mij, en ik kan de koi best pruimen.

Een tweede koi behoort al beter tot mijn standaarduitrusting en is een uitgebalanceerde sanke. Met zijn 49 cm de perfecte maat, en met zijn goed geplaatst sumi op een evenwichtig patroon misschien best een kanshebber in zijn klasse.

Er is weinig af te keuren aan deze sanke en zou wel eens een aardige prijs in de wacht kunnen slepen. Als er mensen zijn die interesse hebben om één van deze koi op een show in te zetten mogen ze me altijd contacteren.

Ondertussen ben ik een archief aan het samenstellen dat ik “nostalgia” noem. Ik krijg veel buitenlandse goede kritieken voor mijn opgespaarde filmpjes die ik door mijn lange ervaring als Japanreiziger heb opgespaard.

Gelukkig heb ik alles bijgehouden, terwijl ik normaal alles zoveel mogelijk “opkuis” om geen onoverkomelijke massa info te moeten bijhouden. Ik bezit dus nog alle foto’s en filmpjes die ik ooit gemaakt heb vanaf dat ik koi als hobby heb beleefd, waaronder alles van mijn Japanreizen.

De filmpjes zijn helaas niet van geweldige kwaliteit, maar als je goed kijkt zul je veel herkennen. De eerste compilatie die ik heb gemaakt is van 2008 toen ik toevallig weer op het juiste moment op de juiste plaats was, een veel voorkomend probleem.

Juist op dat moment werden alle oyakoi die er toen waren gebowld, vermoedelijk om foto’s te maken of te meten dat weet ik niet meer zeker. Velen zullen zich nog de beroemde oyakoi van die tijd herinneren, waaronder Maybach, de onvergetelijke Bentley, Izumuryu die toendertijd de grootste sanke was met haar 106 cm.

Bij Polleke zwemt er trouwens nog een afstammeling van deze oyakoi die ook een eind boven de 80 is geworden ondertussen. Ik herken de oh zo belangrijke Mako kohaku, toen 95 cm die in de bloedlijnen van de tegenwoordige oyakoi zo belangrijk is geweest.

De showa waar ik toen een zwak voor had, namelijk de mooie showa zonder naam die de Kuroki prijs op de ZNA in 2008 in de wacht sleepte. De machtige yondan mako sanke, waar ik veel afstammelingen van heb aangekocht enz….

Let vooral ook op bij de inbreng van andere bloedlijnen en vooral op de inbreng van een Takeda Showa op een bepaald moment. Takeda is een belangrijke kweker die helaas overleden is, maar op dit ogenblik zijn de showa van Taniguchi San ook doorkweekt met de Takeda bloedlijn, en ik moet zeggen dat ik bijzonder onder de indruk was van de showa die Taniguchi San mij verleden jaar aanbood.

Bekijk het filmpje en geniet van het momentum, want ondanks het feit dat ik dit meermaals heb mogen meemaken, blijft het in mijn geheugen gegrift.

Ik zal er ook een foto bijdoen van de bloedlijnen indertijd, en ik zal de foto’s afzonderlijk ook uploaden met een nummering van 1 tot en met 6, zodat je de opvolging van oyakoi beter kan bekijken. Ik heb uiteindelijk zelf veel van deze showa indertijd aangekocht. Ik kijk hier trouwens met plezier naar, want het roept veel herinneringen op.

Het filmpje zal ik ook op facebook plaatsen, want je moet tegenwoordig op 2 fronten werkzaam zijn. Ik krijg trouwens hierdoor veel internationale bijval.

Meer afbeeldingen

Enkele voorproefjes voor de koishows: afbeelding 1
Enkele voorproefjes voor de koishows: afbeelding 2
Enkele voorproefjes voor de koishows: afbeelding 3
Enkele voorproefjes voor de koishows: afbeelding 4
Enkele voorproefjes voor de koishows: afbeelding 5
Enkele voorproefjes voor de koishows: afbeelding 6
Enkele voorproefjes voor de koishows: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240