Er is er één die er uitspringt

Er is er één die er uitspringt

Met deze woorden kreeg ik gisterenavond een smske aan, nadat ik 3 koi s'morgens in een bowl had gezet.

Ik was het hier helemaal niet mee akkoord, want ik vind dat ze er alle 3 uitspringen, want iedere koi heeft zijn charme en zijn goede en minder goede kanten.

Maar als je een drietal zoals dit bekijkt, dan moet ik er toch niets meer aan toevoegen, of zie ik dat verkeerd ? Welke zou jij de koi vinden die er uitspringt ?

Moelijke keuze nietwaar. De sanke van 67 cm die continue verbetert, maar desalniettemin spannend blijft. Is het hi sterk genoeg ? Komt het sumi er wel door ? Ik heb niet de pretentie om mij koikenner te noemen, en ik heb niet de pretentie om me voor te doen als iemand die veel van koi kent. Wat Ik wel weet is dat ik het niet weet !

Of is het de showa van Isa die niets van zijn klasse verliest , maar continue bevestigt wat hij al lang in zich heeft. Ik weet ondertussen wie een zwak heeft voor deze koi, maar ik zeg niet wie. 57 cm was ie, en laat hem mogelijk nog 7-10 cm groeien, dan denk ik dat je wel weet wat je voor je hebt.

Hij wordt niet met de dag mooier en mooier, maar hij wordt met het jaar mooier en mooier. Na een verblijf van bijna 1,5 jaar in mijn vijvers is het shiroji nog spierwit, het rood nog altijd jong en fleurig en het sumi blijft accentueren ! Ideaal om in kleinere vijvers tussen 15-20 kuub te zetten.

Of is het misschien de sanke van Momotaro die nu 50 cm is geworden ? Het hi is van een sublieme kwaliteit, de body is er ééntje om een zwaar frame rond te bouwen, en wat betreft het sumi, dan zit er hier zekerheid in. Patroontechnisch op dit ogenblik misschien niet de sterkste, maar als je hier doorprikt, dan kan je spreken van een sterk staaltje kwaliteit.

Ik heb door mijn jarenlange ervaring één belangrijk ding geleerd: zekerheid kan je niet kopen !. En ik heb vandaag (gisteren dan) één heel belangrijk ding geleerd, maar dat ga ik lekker voor mezelf houden.

De keuze is gisterenavond gevallen, en de 2 sanke hebben het gehaald. Bovendien mag ik zelf nog tot het voorjaar van 2016 genieten van deze 2 koi…wat wil je nog meer….

Meer afbeeldingen

Er is er één die er uitspringt: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137