Een unieke countdown kans

Een unieke countdown kans

Het is de laatste week voor mijn vertrek naar Japan. Volgende week zaterdag ben ik voor de laatste dag geopend voor mij trip, en ik ga proberen nog enkele goede koi te verkopen.

Ik ga een laatste poging doen om nog een aantal koi in de goede vijver te laten belanden. Het zijn dit keer niet zomaar de eerste de beste koi, maar allen koi met een toekomst.

Wat is de afspraak ?

Ik heb deze 6 koi in de countdown modus gezet. Met andere woorden zal de prijs van de koi per dag automatisch dalen totdat iemand de prijs interessant vind om de koi aan te kopen.

In tegenstelling tot anders zet ik er ditmaal wel de bodemprijs bij, en als deze bereikt is, zal ook de countdown stoppen. Het zal in ieder geval zo zijn dat de volgende week vrijdag de laatste countdown van deze 6 koi zal stilgezet worden en dat ze dan terug in de anonimiteit zullen verdwijnen.

Het is de bedoeling dat de koi dan ook zaterdag wordt opgehaald. De omstandigheden tot het overzetten van koi is ideaal, en het zal volgende week niet anders zijn.

Ik ga hieronder de koi één voor één zetten, met een filmpje dat ik gisteren heb gemaakt. Voor diegenen die ooit een oogje hebben laten vallen op één van deze koi, profiteer ervan.

Countdown 1

Ik start met deze showa SH-V13-0209 die nu gosai is en 64 cm. Het verhaal van de koi is eenvoudig. Ik kocht haar aan met de wetenschap dat het een moeilijk te verkopen koi zou zijn, mogelijk door haar moeilijke body toen en het patroon dat wat te wensen achterliet.

Toch wou ik de ontwikkeling opvolgen van deze showa om te zien of deze wel degelijk zou verbeteren. Aanvankelijk liet ze dit niet zien, en trad er zelfs een verslechtering op, zodat ik de moed begon te verliezen. Dit jaar achter start ze wel degelijk met een dusdanige verbetering dat ik opnieuw begin te hopen.

De verbetering is vooral te zien in de groeipiek die ze plotseling krijgt, de pijnpuntjes die stilaan verbeteren. Let op de verbetering van de body, het verbeteren van het hi, en de zwakke plaatsen die ingenomen worden door het opkomende sumi. Bovendien is de sumivlek op de neus steviger aan het worden en duidelijker aanwezig. Een showa om nog tijd te gunnen.

Ik start met 3000 euro in de countdown die met 200 euro per dag zal verminderen tot 2000 euro. Indien ze zaterdag opgehaald wordt, is deze prijs van toepassing. Als ik ze nog een winter moet houden, dan komt er 250 euro bij, dat is de deal…

Countdown 2

Showa 1409005 werd aangekocht in september verleden jaar en ze was toen 54 cm. Haar sterke punt is de verbetering van het hi met een bijzondere kleurintensie die naar het paars doet overslaan….zeer intens en speciaal.

Bij aankoop had ze bijna geen menware en een sumi dat niet zoveel voorstelde. Vergelijk dat met nu en je ziet een dankbare koi met spannende verwachtingen naar de toekomst.

Ze is nu 60 cm en heeft nog een hele weg af te leggen. Haar pijnpunt is het sashi op het tweede patroon dat vermoedelijk nooit zal verdwijnen…maar ik vergeef het haar.

Ik start met 3000 euro in de countdown die met 200 euro per dag zal verminderen tot 2000 euro. Indien ze zaterdag opgehaald wordt, is deze prijs van toepassing. Als ik ze nog een winter moet houden, dan komt er 250 euro bij, dat is de deal…

Countdown 3

Geloof het of niet, het is een sanke waar ik een groot zwak voor heb, namelijk sanke SA-OS13-0242. Ik kocht haar aan tijdens de opensales van de veiling in februari 2013 als nisai. Ze is nu dus gosai en 64 cm.

Maar kijk naar die body, kijk naar de kracht in de beweging, het niet gestandariseerd patroon, maar juist een patroon dat je van iets anders laat dromen. Let vooral op de opkomende kata sumi vlek en het stabiele atarashi sumi op strategische plaatsen.

Laat je niet verrassen door de stevige staart aanzet. Ik hou van deze sanke, ik wil dat ze de kans heeft om de volgende jaren nog 20 cm te pakken in een voor haar bestemde vijver. Laat je deze kans niet ontglippen, het is onmogelijk om een sanke als deze in Japan aan te kopen voor deze prijs…

Ik start met 3000 euro in de countdown die met 200 euro per dag zal verminderen tot 2000 euro. Indien ze zaterdag opgehaald wordt, is deze prijs van toepassing. Als ik ze nog een winter moet houden, dan komt er 250 euro bij, dat is de deal…

Countdown 4

Ginrin tancho 1403001 van Maruhiro, of de zoon van Hirasawa, wel bekend voor de Japanreizigers de kweker met de ronde presenteervijver.

Ik kocht haar aan tijdens mijn trip van maart in 2014, de trip met Matthijs en Polleke. Blijkbaar houdt niemand van dit soort koi, want ik heb slechts ooit 1 iemand gehad die er interesse voor had.

Ik blijft het een imposante verschijning vinden met haar 66 cm momenteel, en de koi bekoort me nog steeds. Zoals de voorgaande is ze nu ook gosai en tijd dat ze een eigen vijver vind.

Ik start met 3000 euro in de countdown die met 200 euro per dag zal verminderen tot 2000 euro. Indien ze zaterdag opgehaald wordt, is deze prijs van toepassing. Als ik ze nog een winter moet houden, dan komt er 250 euro bij, dat is de deal…

Countdown 5

Een klepper van jewelste is de meerstapskohaku van Yamamatsu nu 66 cm. Wat een verschijning vind je niet ?

Het is een koi die niet alleen de pupillen van je ogen doen tintelen, maar ook nog eens iedere keer een adrenalinestoot geeft, puur een plezier als je ze ziet zwemmen. Het blijft voor mij een genot om ernaar te kijken.

Ik start met 3750 euro in de countdown die met 250 euro per dag zal verminderen tot 2500 euro. Indien ze zaterdag opgehaald wordt, is deze prijs van toepassing. Als ik ze nog een winter moet houden, dan komt er 250 euro bij, dat is de deal…

Countdown 6

Als laatste van de serie van 6 zet ik nog even een showa van Ueno in de countdown, met name showa 1411034.

Laat ons zeggen dat dit een showa is die juist die persoon aanspreekt die op iets valt dat niet conform de regels is. En weet je wat ? Er zijn reeds een heleboel mensen die naar deze showa hebben geinformeerd.

Het is de laatste van de Ueno gangers, is nu 58 cm en is slechts 3 cm gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Goed of slecht, ze zoekt nog altijd een thuis, en als je iets wil dat onvoorspelbaar is, dan ben je nu op het juiste adres bij deze koi.

Ik start met 2000 euro in de countdown die met 150 euro per dag zal verminderen tot 1250 euro. Indien ze zaterdag opgehaald wordt, is deze prijs van toepassing. Als ik ze nog een winter moet houden, dan komt er 250 euro bij, dat is de deal…

Als je interesse hebt in één van deze koi, laat het beleg dan niet van je brood pikken door te laat toe te slaan. Misschien zijn er andere kapers op de kust, en ben je juist een dag te laat.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240