Even een update uit de kop van Noord Holland

Even een update uit de kop van Noord Holland

Lilliputterke is weer eens aan de beurt. Deze koi aangekocht in maart 2014, toen slechts enkele maanden oud, moet dus nu ongeveer 27 maanden zijn.

Zoals de meesten onder u weten werd de selectie enkel door Matthijs en Polleke gemaakt. Van deze selectie heb ik er nog slechts een 6-tal zwemmen. De reden waarom ze zo moeilijk verkopen is mij totaal onduidelijk en is nog altijd één van de grootste misteries in mijn koi ervaring.

Telkens als ik in de vijver kijk met deze showa die nu allen rond de 40-45 cm zijn, kan ik alleen maar genieten van deze koi. Het misterie zal echter nooit opgelost worden, tenzij jullie een verklaring hebben. Zijn ze te klein ? Zijn ze niet mooi genoeg ? Zijn ze te duur ? In mijn ogen is geen enkele van mijn opsommingen het geval,dus je zal me moeten helpen, want ik snap er geen yota van.

Willen jullie nu eens via de reacties laten horen waarom deze showa niet populair zijn ? We kunnen er alleen toch maar van leren !

Maar laat ons nog even het levensverhaal van Lilliputterke vertellen met de woorden van Jack, maar bekijk even het filmpje van nu

Lilliputterke , de kleine Sekiguichi. (bij aankoop slechts 10 cm) Realiseerde gewoon even 10 cm groei. Nu 40 cm groot , en kijk eens naar de body toename. Qua bouw lijkt de kleine een inhaalslag te maken. De huid daar in tegen is het pearl gin en het gevormde Sumi weer verloren.Zal aankomende winter wel weer verschijnen ! Blijft een leerzaam avontuur met de kleine uk ! Een zeer dankbare koi , je wil hem straks nooit meer kwijt Luc !

Ik moet zeggen, dat mijn Lilliputterke dat ik toen de naam Pajotterke gegeven heb ook een inhaalslag heeft gemaakt. Het scheelt niet veel meer met de anderen. Dit is het laatste filmpje dat ik van Pajotterke heb gemaakt en dateert van 21 oktober jongstleden.

Ik wil hier toch ook nog eventjes de filmpjes van vroeger aan toevoegen van Lilliputterke zodanig dat een evolutie mooi kan gevolgd worden.

Bij aankoop april 2014

augustus 2014

mei 2015

oktober 2015

Kan je nog mooier een evolutie opvolgen en ervan leren ? Dan nu de info over double dot. Let vooral op het verschil in de kwaliteit van het hi !

Double dot , nu 53 cm groot. Houdt gewoon in dat deze Sekiguichi Showa gewoon toch 13 cm gegroeid is in het afgelopen jaar. En dat jaar ging in de vijver niet vanzelf. Dus met de lengte toename ben ik meer dan tevreden. Maar ik vermoed dat ik het niet hoef te zeggen , kijk eens naar die huid en body ! Zwemt hier nu gewoon niet een hele goede Koi ?

Kwam uit een bak met mogelijke tategoi , dat enge woord.....maar wat we hier zien is dat nu eigenlijk met deze mooie ontwikkeling niet gewoon Tategoi ?! Oordeel zelf maar ! Dit zijn koi die goed verklaren waarom ze wat duurder zijn , maar wanneer is een tosai nu echt (te) duur ? Goed gezien Matthijs en Paul.

Ik wil hier nog graag aan toevoegen dat er samen met double dot ook nog een andere "tategoi" werd aangekocht, maar daar heb ik geen nieuws meer van ontvangen. Karel, laat je eens van je goede kant zien, en stuur ons een update van dat ander juweeltje.

Tenslotte nog even de kohaku van Sakai uit een selectie van de opensales bij Sakai. Hier spreken we over oktober 2013, dus koi was toen nisai, en is nu yonsai.

De Sff Kohaku , 1310039 Nu 65 groot , en een groei van 5 cm dit jaar. Punt van aandacht blijft het Beni op deze koi. Bouw begint een tekort aan lengte te vertonen. Word zwaar en massief met een tekort in de staartwortel. Benieuwd hoe de ontwikkeling verder verloopt maar vermoed dat de 80 cm er niet in gaat zitten.’

Ik denk dat deze toch nog 10 cm extra kan maken, en dan heb je nog altijd een formidabele koi. Ik heb nog een filmpje bij aankoop en als je goed oplet, was toen het beni op deze plaatsen ook al zwakker, en persoonlijk vind ik het nu op jou filmpje niet echt achteruit gegaan.

Wat je wel kan leren is dat het niet altijd terug opdikt, en dat het dus vermoedelijk uit de genen van de koi komt, en zal het dus altijd lichtjes zichtbaar blijven. Persoonlijk vind ik ook dat de teri er verdomd goed uitziet, wat de kohaku dan weer extra puntjes oplevert.

Mooie update. Mooi om ervan te leren Jack, maar ik mis nog altijd een foto van Koo, dus die zal ik zelf even van je facebookpagina pikken…

Meer afbeeldingen

Even een update uit de kop van Noord Holland: afbeelding 1
Even een update uit de kop van Noord Holland: afbeelding 2
Even een update uit de kop van Noord Holland: afbeelding 3
Even een update uit de kop van Noord Holland: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240