Er vertrekken nog altijd koi

Er vertrekken nog altijd koi

En gelukkig maar...Het najaar is een zegen voor de koiliefhebbers. Ideaal om nu nog een laatste koi aan te kopen en naar je vijver te brengen.

Er zitten momenteel nog bijzonder fraaie koi, dus twijfel niet om met deze mooie dagen nog eens langs te komen...

Al de nieuwe aankopen zijn reeds overal bekend, maar ik moet nog naar Japan en ik moet nog mijn selectie maken. Ik heb echter een klein probleem, want ik heb nog een boel koi die moeten overkomen en ik heb nog een heleboel koi nodig.

Wat is dan wijsheid ? Proberen of ik koi kan aankopen die ik nog een winter in Japan kan laten ? Ja, dat speelt op dit moment in mijn hoofd.

Ik kan en ik wil eigenlijk geen overbevolking meer in mijn vijvers, en ik wil met een gerust gemoed de winter ingaan. Het zal dus een serieuze uitdaging worden in Japan, maar ik ben er klaar voor.

Ik heb bepaalde ideëen in mijn hoofd en als ik die in mijn hoofd heb, dan heb ik die niet op een andere plaats zitten. Zondag 8 dagen vertrek ik, en zal ik alle updates geven van alle koi die nog in Japan zitten.

Als er nog mensen zijn die koi in Japan willen laten, dan moeten ze zeer snel zijn, want het transport is bijna zo goed als geregeld.

Een heerlijk showaatje dat gisteren naar zijn nieuwe stek ging is deze showa van Dainichi. 38 cm en eigenlijk weinig aan af te keuren, integendeel. Mooie stevige body, aanlokkelijk patroon, goede verdeling van het hi, het sumi en het shiroji, dat alle 3 van goede kwaliteit zijn.

Mooie stop zowel bij de staart als bij het hoofd. Sumi op het hoofd dat mogelijkheden geeft tot de ontwikkeling van de menware. Opkomend motoguru, in principe is er totaal niets af te keuren van dit showaatje. Dit zijn showa die je de tijd moet geven om te ontwikkelen en waar je normaal nooit door ontgoocheld wordt.

Worden deze 80 cm. Neen…deze worden geen 80 cm, tenzij ze blijven verbazen, maar bij dit soort koi moet je rekenen op 60-65 cm. Maar dan geloof ik dat je een zeer aantrekkelijke showa hebt met weinig foutjes. De update is beloofd…

Mooi is het ook als je nog een berichtje achteraf krijgt met de melding dat ze goed aangekomen is.

Bedankt Luc, De showa zwemt al lekker mee met de grotere anciens. Schoon koi’ke. Daar ga ik geen spijt van krijgen denk ik. Als ik kan, krijg je volgend jaar een update.

Groeten.

Ronny

Wat me ook plezier doet is het feit dat de filmpjes van gisteren meer dan 250 keer bekeken werden, en dat is veel. Toch een teken dat er interesse is.

29 november opendeurdagen

Graag wil ik nog eens alle mensen oproepen die tijdens de opendeurdagen aanwezig willen zijn om de nieuwe koi te bekijken. Door de bijhorende catering weet ik graag vooraf hoeveel mensen aanwezig zullen zijn.

Ik ga naar Japan van 15 tot en met 22 november, en kan daarom niet veel meer organiseren na deze japanreis. het zou dan fijn zijn als ik alle inschrijvingen had VOOR 15 november. Wie nog van plan is zich in te schrijven, stuur me zo snel mogelijk een mailtje aub.

Ter informatie

Ik laat de koi in 2 etappes komen dit najaar. De eerste levering zal volgende week donderdag 12 november zijn zodat de koi menselijk aangepast zijn tegen 29 november. De volgende levering zal in de loop van december zijn.

Deze reis komen er in totaal slechts 33 koi, maar niet zomaar wat koi. Er zitten serieuze kleppers bij, zodat ik mijn vijvers niet wil over belasten. Om je een kleine indruk te geven van wat er deze reis overkomt, heb ik er een paar foto's bijgedaan van hoe de indeling gaat zijn.

Ik moet er nog wel bij vermelden dat een deel van deze koi in december naar de verwarmde buitenvijver gaan, zodat ik een nieuwe reeks kan opvangen die klaar staan, waaronder de Taniguchi sanke van verleden jaar en nog een deel van de Sakai van begin dit jaar.

De koi die ik op deze trip wil aankopen zal dan weer voor begin volgend jaar zijn. Volg dit op want ik heb wat interessante deals in mijn hoofd….Indien er nog wensen zijn, je mag ze me altijd vertellen, ik zal er zeker rekening mee houden !

Nog te koop

3 x bakki shower systemen met bijhorende vulling.

1 x vijveroverkapping standaard 5 x 3 m.

Meer afbeeldingen

Er vertrekken nog altijd koi: afbeelding 1
Er vertrekken nog altijd koi: afbeelding 2
Er vertrekken nog altijd koi: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240