De eerste azukari

De eerste azukari

Altijd spannend als de eerste koi getoond worden die als azukari in Japan gebleven zijn.

Eerst en vooral zeggen dat de koi die bij Sakai in de mudpond zijn gebleven er allemaal levend en wel van hebben afgebracht, en dat is toch een verademing.

Er is een filmpje doorgestuurd van een deel van de Azukari. Dit zijn koi die op de veiling van april dit jaar zijn aangekocht.

Ik zet even de aankopen op een rijtje, en op de bijgevoegde foto's kan je de groeicurve zien van de koi.Vergelijk de filmpjes van hieronder met de evolutie van de bowl hierboven en bewonder de dankbare evolutie.

De kohaku van Garnet (hier bij aankoop) is van 44 naar 59 cm gegaan, en ik denk dat iedereen kan zien dat dit een massale koi zal worden. Deze kohaku is verkocht en zal vermoedelijk nog een jaar extra in de mudpond verblijven.

De pitoreske Chagall (hier bij aankoop) is van 37 naar 53 cm gegaan, en zou wel eens een plaatje van een kohaku kunnen worden. Deze kohaku is nog te koop, en zeker de moeite om nog een extra jaar in de mudpond te laten.

De sanke van J Dragon (hier bij aankoop) is een juweeltje uit de Shining Rose bloedlijn en is van 36 naar 53 cm gegaan. Deze sanke is verkocht en zal vermoedelijk ook nog een jaar extra in de mudpond blijven.

Deze Love Queen Sanke (hier bij aankoop) lijkt wat klassiek qua stijl, maar zal pas later haar klasse laten zien. Deze is van 39 naar 56 cm gegaan. Deze sanke is nog te koop.

Er rekening mee houdende dat er koi bijzijn die pas in juli werden geboren is het niet alleen qua groei een degelijk resultaat, maar zeker een vooruitgang in kwaliteit. Zoals je kan zien zijn er nog 2 koi uit dit kwartet te koop.

De mogelijkheid om deze nog langer in Japan te laten is nog mogelijk, maar dan moet ik het redelijk snel weten, anders laat ik ze in december naar Arendonk komen.

Een laatste wereldwonder is echter zopas bij Narita uit zijn privé vijver gehaald gebowld en op film gezet, en ik denk dat ieder het er met mij over eens is, dat dit pareltje een kunstwerk van de natuur is.

Deze doitsu sanke van Shinoda, die de kokugyo heeft behaald, en de enige doitsu die het ooit gehaald heeft tegenover showa, sanke en kohaku, wat op zich al een buitengewone prestatie is, zal ook in de AJKS en de AJYKS van 2016 ingezet worden.

Ze is ondertussen 49 cm, wat voor een doitsu een mooi resultaat is als jonge sansai. Ze zal ook in 2016 verder door Narita verzorgd worden.

Meer afbeeldingen

De eerste azukari: afbeelding 1
De eerste azukari: afbeelding 2
De eerste azukari: afbeelding 3
De eerste azukari: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137