Update enkele koi Jelle

Update enkele koi Jelle

Een oude bekende en een jonge bekende, dat is hetgeen Jelle mij doorstuurde ditmaal vergezeld van deze woorden.

Hallo Luc,

De kleine showa is van Momotaro en had toen de 3e prijs op de Wakagoi show. Hier in de vijver is hij al z'n sumi verloren en de gele kleur is nooit weggegaan. Deze gaat er bij mij uit want die valt echt tegen.

Showa SH-V14-02166 bij aankoop

Showa SH-V14-02166 in mei

De Ueno showa 1104035 is wel bekend bij je. Ze is nu 75 cm. Prachtige Koi verder het sumi is intenser geworden met de jaren, alleen het hi is wat aan de zwakke kant, maar voor mij niet erg. Een zeer plezierige Koi in de vijver met een prachtige torpedo body.

Verder nog een foto en filmpje van de eigenkweek van een klant van jou die je een paar jaar terug aan Peter had meegegeven. Peter zei toen voor de 100 cm. Te gaan dus die moet er nog even flink tegen aan. Maar deze kleine Koi komt van slechts enkele cm's.

Ondanks het feit dat de showa het sumi verloren is, iets wat ik dit jaar op een tweetal plaatsen heb ondervonden, vind ik deze er nog bijzonder goed uitzien als je de body bekijkt. De hamvraag is natuurlijk of het sumi nog terugkomt. Ik zou kunnen zeggen ja, maar ik kan dat niet hardmaken.

Het hi lijkt me nog steeds van een goede kwaliteit, zij het een mannelijke inslag, maar buiten het kleine venstertje in het 2de patroon toch vrij egaal over de volle lengte van de koi. Ik zou deze nog zeker de tijd geven, en anders wil ik deze zeer graag terug om verder op te volgen en ervan te leren en om ermee te werken.

Een belangrijke koi die Jelle nog altijd heeft rondzwemmen is pipa. Pipa was een koi van Matsu, een kweker die zeker mag gewaardeerd worden, maar waar ik toch altijd mindere ervaringen mee heb gehad.

Hij ligt me niet, ondanks het feit dat ik er toch bijzonder prijzige koi van heb aangekocht. Meestal ontwikkelen de kohaku nogal wat shimi, en vooral het secundair hi dat steeds opkomt bij deze kweker stoort me. De invloed van de Sensuke bloedlijn is duidelijk merkbaar. Dat zie je ook aan de bolle ogen. Dit is ook één van de redenen dat ik er zelden een bezoek aan breng. Ik ben benieuwd hoe deze het doet, want die moet nu toch 8 of 9 jaar zijn...

De eigen kweek is nog van een jaar of 4 geleden. Dat was geloof ik een kohaku van Yamatoya met een mannelijke kohaku van Takigawa. Als je bedenkt dat Peter deze meegenomen heeft met de belofte dat hij er een 1 meter koi van zou maken, dan is ie nu op 1/3 de van zijn avontuur. Doe zo verder…toch mooi, proficiat Peter…

Ondertussen heb ik toevallig ook een filmpje gevonden van een soort feest ter ere van iets, dat gerelateerd is aan een Japanse tuin, maar dit in Buenos Aires. Ik vond het echter een mooi filmpje dat met een drone gemaakt wordt. Misschien niet terzake, maar wel mooi om te zien.

Japanse traditie blijkt toch iets te hebben dat mensen bekoort, en de uitstraling van hun cultuur is iets wat ons beroerd.

Te Koop

Er zijn nog 3 bakki shower systemen te koop. 2 Zijn er reeds verkocht, maar ik heb besloten een volledige make over te maken van de vijvers tegen volgend jaar. Ik heb een foto met de afmetingen van de bakki erbij gevoegd. Wie interesse heeft voor de bakki inclusief de vulling, kan mij contacteren.

Te Koop

Door de aankoop van een 2de alluminium overkapping op mijn vijver komt er weer een overkapping vrij die ik altijd gebruikt heb. Ik heb foto's erbij gedaan van het systeem om te bevestigen op je vijver. Deze overkapping heeft altijd perfect dienst gedaan, en is makkelijk op te bouwen. De meesten onder u zullen deze wel herkennen.

De overkapping, bestaande uit verzinkte profielen die over de borders moet geplaatst worden kan gebruikt worden bij vijver van 250 tot 300 cm breedte. De lengte van de overkapping is 5 meter. Wie interesse heeft kan me hierover ook contacteren.

Terwijl de overkappingen vaste vorm beginnen aan te nemen, geniet ik nog even van mijn momotaro vijver in de avondschemering.

Meer afbeeldingen

Update enkele koi Jelle: afbeelding 1
Update enkele koi Jelle: afbeelding 2
Update enkele koi Jelle: afbeelding 3
Update enkele koi Jelle: afbeelding 4
Update enkele koi Jelle: afbeelding 5
Update enkele koi Jelle: afbeelding 6
Update enkele koi Jelle: afbeelding 7
Update enkele koi Jelle: afbeelding 8
Update enkele koi Jelle: afbeelding 9
Update enkele koi Jelle: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240