De vijver van Rob en Tara

De vijver van Rob en Tara

Er zijn redelijk wat updates binnengekomen van koi en ook enkele van hun vijvers. Ik ben dan ook blij om er enkele aan jullie te laten zien.

Hoi Luc

Graag wil ik jullie laten mee genieten van onze nieuwe vijver, waar ook nog enkele vissen van interkoi in zwemmen zoals De momotaro TM kohaku van een veiling.

Deze mannelijke kohaku is nu 4 jaar en 73 cm. Dan zit er nog een taniguchi kohaku in van 4 jaar en 50 cm .En dan nog de benigoi natuurlijk. Deze meet nu 45cm en is female .

Van de mannelijke TM Kohaku heb ik een filmpje gevonden bij aankoop. Het is kohaku KO-V13-0209. Met andere woorden, aangekocht op de veiling van Momotaro in februari 2013 als nisai. Ik herinner me nog dat ik heel blij was dat ik deze kohaku op de kop heb kunnen tikken. Ik vermoed dat de lange odome één van de redenen zou kunnen geweest zijn. Ik heb er echter niet lang van kunnen genieten, want binnen de kortste keren werd deze verkocht aan Arie. Het zou fijn zijn om een filmpje van deze kohaku te ontvangen van hoe hij er nu uitziet.

Filmpje van de vijver (11.45 min)

De vijver is een vierkant geworden van inwendig 4.8m x 5.75 x 1.95 plus minus 53/54kuub met 2 beluchte bodemdrain en 3 onbeluchte drains en een skimmer . Alle aanvoerleidingen zijn uitgevoerd in 110 leidingen en de 2 retours in 125mm .

De vijver die wordt gefilterd door een DO-IT combi 100 met een flowfriend pro, die goed moet zijn voor 60m3 per uur met 100/120 watt , maar dat moeten we tijdens de flow meting van do-iT even nameten .

De vijver word straks ook voorzien van een cv met warmte collectoren .Dit word een systeem met 2 warmte wisselaars een voor de cv en een voor de warmte collectoren.

Deze gaan op een speciale manier geschakeld worden. Zodra de temperatuur in de collector hoger is dan de vijver temperatuur begint de collector pomp te draaien tot de ingestelde temperatuur.

Zo snel de temperatuur van de collector lager kom door nachtvorst of koud weer schakelt de pomp van de collector zich uit en neemt de cv het over tot de gewenste temperatuur .

Langs 2 zijdes van de vijver hebben we een plantenbak gemaakt met Japanse planten en beelden om toch in de buurt van de Japanse tuin te komen .

Als alles volgens plan gaat groeien ligt de vijver rand straks mooi onder de planten en zie je niks meer van de vijver rand.

Tussen het huis en de vijver een mooi groot terras waar straks van het voorjaar een serre overheen komt zodat we ook met slecht weer buiten kunnen zitten en genieten van de vijver en de vissen.

Van het voorjaar gaan we opzoek naar mooie Japanse vormbomen voor in de rest van de tuin en maken we het quarantaine huis klaar waar onze 5kuubs bak kan komen staan.

De bezetting is nu 26 koi's van 45cm tot 94cm met een gemiddelde van 65cm. Deze worden 5 maal daags voor zien van een benodigde hoeveelheid probites door de koicafe en dan nog wat uit de hand als we thuis zijn.

Wekelijks krijgen ze klei in de vijver voor hun huid in top conditie te houden en van de nodige mineralen te voorzien.

Meer afbeeldingen

De vijver van Rob en Tara: afbeelding 1
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 2
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 3
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 4
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 5
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 6
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 7
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 8
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 9
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 10
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 11
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 12
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 13
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 14
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 15
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 16
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 17
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 18
De vijver van Rob en Tara: afbeelding 19

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240