Toch weer goede zaken gedaan

Toch weer goede zaken gedaan

Sommige koi zie je niet graag verdwijnen omdat je denkt dat het goede koi voor de toekomst zullen worden.

Ondanks het feit dat deze kohaku van Sakai slechts 42 cm is, heeft hij, want ik ga ervan uit dat het een mannelijke koi is, is er nog veel potentie in het vooruitzicht.

Het is een mooi sandan patroon, maruzome kiwa, spierwit shiroji en het hi nog lekker jong en niet te opdringerig zoals de meeste mannelijke koi. De vraag die bij Roel en zijn vriendin opkwam is of het nu een goede tijd was om koi over te zetten ?

Ik kan daar lang en breed op antwoorden, maar ik zeg ja, het is nu beter dan in het voorjaar. Eigenlijk kan je dit zelf wel bedenken, want nu hebben de koi hun buikje volgegeten voor de winter, de bacteriedruk is weg, het zonnetjes schijnt nog lang genoeg om de dagen draaglijk te maken, wat wil je nog meer.

Als het voorjaar is, komen de koi gewoonlijk uit hun winterslaap, of zijn ze van Japan geïmporteert en worden al onmiddellijk in veel mindere conditie in de vijvers gezet. Wat zou volgens jou dan het beste zijn.

Ik zeg dikwijls tegen de klanten dat het beter zou zijn als koi reeds meerdere maanden hier zou zitten, maar dat is financieel niet haalbaar.

In ieder geval heeft Roel toch besloten om hem mee naar huis te nemen, en heeft me beloofd om een update te geven eind volgend jaar als ie 52-55 cm zou moeten zijn…ik ben benieuwd.

Voor een vriend die van ver kwam, en die ik al lang ken, heb ik wat Sekiguchi Showa in de bowl gezet, want hij wil misschien nog wat kleine koi. In deze bowl zitten echter ook nog 2 interessante Dainichi Showa, goed kijken, want ze hebben zeker iets te bieden…

Ook enkele nisai moesten er aan geloven, waronder deze 2 koi die ik al lang niet meer gebowld heb. Dit is weliswaar een een wat kleinere showa, maar het is een showa die bij mij een klein trickertje bedient, met andere woorden, spannend om te volgen.

De kohaku is bloedzuiver zonder shimi, stevige body, maar helaas heeft hij zijn neus gestoten waardoor er een inkeping is ontstaan. Nu heeft ie een babyface, maar ze blijft me iedere dag bekoren.

Enkele van deze koi heb ik in de countdown gezet. Wacht je kans af, en sla toe als je denkt dat je er rijp voor bent. Wacht echter niet te lang, want dan verdwijnen ze weer naar de achtergrond.

Wel is het zo dat ik in de loop van de avond een "sms gesprek" kreeg, waarbij mijn vriend zijn beslissing had genomen en zowel de kage showa als de beste mannelijke showa die Ben zaterdag nog besproken heeft, aankocht.

Ze moeten nog tot in het voorjaar blijven zitten, dat was de voorwaarde. Ik doe het liever niet, maar als het een must is kan je niet weigeren. Zo verdwijnen er nog stilaan een groot aantal koi uit deze collectie.

Ik wil toch nog even lobbyen voor de fraaie kohaku die je hier in de bowl ziet.. Het is een buffel hoor...Deze Taniguchi kohaku heeft geen enkele shimi, een loepzuiver shiroji en is een zeer aangename koi om te zien. Hij, want het is een man, is rond de 63 cm momenteel, maar heeft zijn voorfront beschadigt.

Persoonlijk vind ik het helemaal niet erg, en je moet er al goed naar kijken om het te kunnen zien. Het is zelfs zo dat je appelwangetjes ziet als je van boven kijkt.

Het is nog een jonge kohaku, namelijk 3.5 jaar jong en ik heb haar gekocht als tosai zoals je op het filmpje kan zien, en niet van de goedkoopste. Wel zie je de body van de tosai terugkomen in de body van nu.

Ik zou haar een geschikt onderkomen willen geven, vergezeld van een gevoelige prijsvermindering. De normaalprijs van een koi zoals deze als hij 100% zou zijn is 2250 euro. Wie zich geroepen voelt om een zeer mooie kohaku van ± 63 cm in zijn vijver te hebben zwemmen, vergezeld van een aangenaam prijskaartje, dan kan deze met mij contact opnemen.

Het is zelfs nog mogelijk dat de inkeping dichtgroeit, maar dat kan ik niet garanderen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240