De troepen geschouwd

De troepen geschouwd

Er zijn van die dagen dat er nieuwe klanten komen, trouwe klanten koi een koi beoordelen, en plezante klanten de dag afsluiten, terwijl mijn vriend er altijd bij is…

De zon scheen, het gevoel was goed, en het was gisteren een dag zoals ik het hierboven even omschrijf, met andere woorden, dagen die iedere week zo mogen zijn.

Voor die mensen die van lange filmpjes houden met een ondersteunende uitleg van de koi, die komen vandaag aan hun trekken.

Wij doen wat wij al jaren doen, namelijk mensen proberen te informeren met datgene wat wij weten, en wat wij denken (niet weten) wat goed is, voor de verdere ontwikkeling van de koi.

Hiervoor heb je wel het juiste materiaal nodig, en moet je "je kennis" niet uit boekjes halen, maar heb je de juiste koi nodig, die je jarenlang geobserveerd hebt, waardoor je een enorme ervaring krijgt met mogelijke ontwikkelingen.

Als ik het woord juiste koi omschrijf, moet je niet enkel kunnen beschikken over een aantal koi die gewoonlijk overal verkocht worden, maar moet je kunnen beschikken over een diversiteit van koi gaande van gewone koi tot de betere, tot de High Quality koi.

Gisteren was het een dag dat we een bespreking konden voeren over een aantal koi uit het hogere segment, koi die je niet iedere dag zomaar tegenkomt, en waar nog een hele toekomst in zit.

Maar laten we eerst beginnen met Sandra en Lorenzo, want die kwamen van 180 km ver om even kennis te maken met Interkoi Lorenzo bleek één van de honderden onbekende lezers te zijn van mijn dagelijkse verslagen. Prettig om die mensen ook eens te leren kennen…

Ik krijg trouwens regelmatig mails aan van mensen die me proficiat wensen met mijn dagelijkse verslagen, en steken me af en toe een hart onder de riem, met vooral het verzoek om dit verder te blijven doen. Soms denk ik dat ik nu onderhand wel genoeg gepreekt heb, en dat de mensen mijn gezeur onderhand wel moe zijn, maar blijkbaar wordt het toch nog door velen op prijs gesteld.

Lorenzo kwam eigenlijk voor een benigoi, maar toen hij de showa van dit jaar zag met de bijhorende prijzen, kon hij zijn euforie niet onder stoelen of banken steken, en was zijn beslissing om zijn keuze te veranderen snel gemaakt.

Het werd tenslotte één van deze showa, de bovenste in het begin van de bowl, showa 1503042. Zij laten de koi zitten tot begin volgend jaar, waar ik in principe geen probleem mee heb, maar toen ik vroeg wie er verantwoordelijk was voor de koi als er iets gebeurd, moesten ze toch even nadenken.

Het is een thema waar toch eens moet over gesproken worden vandaag of morgen. Als je een koi koopt, en ik hou hem bij, waar begint en eindigt mijn verantwoordelijkheid ?

Het is heel eenvoudig als je een visje koopt van 10 euro bij wijze van spreken, en je verkoopt het voor 100 euro, dan is het makkelijk om over verantwoordelijkheid te praten, maar wat als je dure koi koopt met een veel lagere winstmarge, wat dan ?

Voor mij geen probleem hoor, want ik neem in de meeste gevallen mijn verantwoordelijkheid, maar toch is het een onderwerp waar wel eens over mag gediscussieerd worden.

Maar laat het ons over de plezierige besprekingen houden. Ik ga er niet teveel woorden aan verspillen want alles wordt gezegd in de filmpjes. Ik zet er de tijdsduur even bij, zodat je weet waar je aan begint.

Als je de uitleg graag hoort, moet je het geluid wat harder zetten.

showa 1411026 (15.55 min.)

sanke 1410002 - 1510025 (9.27 min)

Ik wil hier toch nog even een video bijzetten van toen ik deze aankocht op de opensales bij Sakai. Let op de body van deze sanke en leer...

showa 1503034 (4.17 min)

Hier ben je een halfuurtje zoet mee als je alles bekeken hebt, en ik zeg dat het de moeite waard is om te luisteren.

Neen, het is nog niet het einde van het verhaal, want uiteindelijk kwam Peter nog even een showaatje kopen dat bij hem goed in zijn nieuwe vijver past. Hij stelt graag vele vragen, maar hij mag dat…

zijn nieuw showaatje 1411053

Ik krijg ze niet verkocht, de Sekiguchi, en toch…voor iemand die niet de doorgewinterde hoge eisen stelt zijn en blijven dit bloedmooie koi in hun beperktheid. Loepzuiver, wit is wit, zwart is zwart, rood is rood.

Ondanks het ondankbare feit dat ze niet verkocht worden, blijven ze de vijvers sieren, en ik nodig iedereen uit die niet het grote geld kan spenderen voor een koi hier een kijkje naar te komen nemen. Ze blijven bloed en bloedmooi.

Heb ik alles gezegd wat er moet gezegd worden ? Ik denk het wel, ik zal mijn gezeur en mijn poging tot "kennisdeling" nu maar stoppen….

Ah neen, ik ben er nog een goede vergeten. Sanke 1404005 blijft nog steeds tot mijn verbeelding spreken en is nog steeds een boeiend onderwerp voor de toekomst.

Dit zijn van die koi waar je van kan leren. Goede mannelijke body zonder inval, 68 cm als jonge yonsai, het hi is niet spectaculair diep van kleur maar is toch vrij egaal over de volledige koi, het sumi is het grote vraagteken, want dat zal de koi maken of breken. Het patroon is in mijn ogen bijzonder charmant met de nodige variatie, en de algemene verschijning krijgt van mij een 9 op 10.

Zo bekijk ik deze sanke, en als hij nog eens de moeite doet om te laten zien wat mogelijk is, dan is dat voor mij een dankbaar project. Ik heb de indruk dat het sumi aan de uiteinden van de schubben aan het "verzwarten" is. Zal dit doorzetten ? Indien ja, dan hebben we weer eens geleerd.

Meer afbeeldingen

De troepen geschouwd: afbeelding 1
De troepen geschouwd: afbeelding 2
De troepen geschouwd: afbeelding 3
De troepen geschouwd: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240