A blast from the past

A blast from the past

De start van Interkoi deel 1 door de ogen van Matthijs.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, we konden eindelijk starten met de langbeloofde update van sandan kohaku van Momotaro.. van de eerste Japantrip ! En zelfs nog updates van vissen die nog eerder uit de Interkoi stallen zijn gekomen..

Ik had al heel lang geleden een belofte gedaan aan zowel Luc als Wilfred om bij Wilfred op bezoek te gaan om de sandan op de foto te zetten. Het verzoek van Luc was dan wel of we ook de andere koi die bij hem vandaan kwamen konden fotograferen.

Elke keer kwam het er niet van, dan wel kon ik niet, dan wel was het bij Wilfred lastig. Echter we zijn er geweest…. en we hebben genoten!

Ik wil toch graag beginnen met een vis die afkomstig is van mijzelf, ik heb deze destijds van Luc gekocht en daarna weer verkocht aan Wilfred. Een unieke doitsu kohaku van Matsu zoals ik ze nooit zo mooi weer gezien heb !

Bij aankoop loepzuiver al 55cm nisai... en een patroon om te zoenen! Aangekocht door mij in november 2007 en verkocht aan Wilfred rond de jaarwisseling 2007/2008.. ze is nog tot maart of april verwarmd gebleven in Arendonk... Hoe zou deze er nu uitzien..

Helaas heeft ze veel shimi ontwikkeld, echter heeft deze beul van een doitsu op inmiddels 69cm nog altijd die massieve uitstraling en een bouw zoals je ze op doitsu alleen maar kan dromen! Ik was nog steeds enorm onder de indruk, en als Wilfred deze vis ooit weg zou willen doen dan mag hij me direct bellen.

Dan als volgende de midori welke nog ouder is... aangekocht in 2005 door Wilfred. Luc.. help me even met hoe deze vis bij jou terecht kwam alvorens ze naar Wilfred ging !

Toevallig heb ik het van de week nog over de midori goi gehad. Deze heb ik vermoedelijk in 1998 of 1999 aangekocht destijds bij Aqua Mylo. Ik was me toen aan het orienteren voor koi en kwam toevallig bij Marcel terecht vlak bij Bokrijk.

Dit was toen een fonkelnieuwe zaak met vijvers in de toonzaal gebouwd. Er zwommen 3 midori goi en geloof het of niet, maar Willy waar ik onlangs geweest ben, was toen ook aanwezig en die kan bevestigen dat ik de Midori goi toen daar gekocht heb. Deze moet inmiddels 17-18 jaar zijn. In die tijd was digitale camera nog volop in opkomst, en helaas heb ik geen filmpjes van die tijd. Wel enkele foto's die ik toegevoegd heb.

Ondanks dat ze vrij smal is is het nog steeds een erg aangename koi om te bekijken, het heeft wat deze vis.. de rust die ze uitstraalt… heerlijke vissen om te hebben zitten. Tevens niet zo lelijk geworden zoals veel midori toch echt wel worden. En zeg nou zelf... hoeveel mensen hebben de beschikking over een midorigoi van 72 cm?

Ook zwemt er bij Wilfred nog een tancho van momotaro geboren in 2005 en aangekocht in 2006, deze komt van dezelfde serie als de eerste vis die Luc vernoemd heeft naar een van zijn kleinkinderen, genaamd Sofia. Sofia is er helaas niet meer maar deze zuster ervan is nog altijd een frisse verschijning! 66cm is ze nu. Niet bijster groot maar wel een vis die het bestand op erg mooie wijze aanvult. En toch ook wel genot brengt! Als een vis er na al die tijd nog zo goed uitziet zeg ik chapeau!

We zijn toe aan de showa welke als tosai is aangekocht in 2009 met nummer 904243, het gaat hier om een mako showa! Ik heb hier even wat dingen van nagezocht en er komen een hele pluk filmpjes:

14 februari 2009

16 november 2009

16 november 2009

18 november 2009

en zo ziet ze er nu uit: Anno 2015 op 61cm

Deze showa heeft nooit helemaal gebracht wat Wilfred, en ik toch zelf destijds ook wel verwacht had. Echter heeft ze nog wel de massieve kop die je destijds veel op de momotaro showa zag, typerend voor shiro Showa bloed, dat moet in deze vis zeker nog aanwezig zijn !

Nog altijd een karakterbeest die er fris uitziet! Ook heb ik nog even een foto van de mama van destijds opgezocht en bijgevoegd!

Dan last but certainly not least... de sandan kohaku ! Nummertje 711033 !

Aangekocht door Luc tijdens z'n eerste japanreis in 2007, en wat een beest was het toen al!

Helaas heeft ook deze kohaku wat shimi gekregen en wordt deze ook oud... echter is ook deze vis nog altijd een vis met sublieme uitstraling !

Hij is inmiddels 66cm en ik denk dat de echte oude garde deze vis nog maar al te goed kent ! Een van de boegbeelden van Interkoi destijds!

Dit was het verslag deel 1, hoop dat jullie er een beetje van genoten hebben en dat jullie plezier beleven aan de foto's en filmpjes, als dit zo is en jullie maken dit even kenbaar dan zal er nog een vervolg komen met vissen van dezelfde tijd, de tijd dat ik Luc leerde kennen !

Wordt (misschien) vervolgd!

Matthijs

Inschrijvingen Opendeurdagen 29 november

Vergeet je niet in te schrijven voor de opendeurdagen…Er komen in totaal een 40-tal nieuwe nisai en sansai binnen, die de moeite waard zijn om gezien te worden. BELANGRIJK: Gelieve je deelname per mail door te geven aub...

Dan nog iets anders

Is er iemand bereid om naar Oviedo (Spanje) te rijden. (± 1580 km). Indien ja, gelieve contact met mij op te nemen.

Meer afbeeldingen

A blast from the past: afbeelding 1
A blast from the past: afbeelding 2
A blast from the past: afbeelding 3
A blast from the past: afbeelding 4
A blast from the past: afbeelding 5
A blast from the past: afbeelding 6
A blast from the past: afbeelding 7
A blast from the past: afbeelding 8
A blast from the past: afbeelding 9
A blast from the past: afbeelding 10
A blast from the past: afbeelding 11
A blast from the past: afbeelding 12
A blast from the past: afbeelding 13
A blast from the past: afbeelding 14
A blast from the past: afbeelding 15
A blast from the past: afbeelding 16
A blast from the past: afbeelding 17
A blast from the past: afbeelding 18

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240