Er zijn zo van die dagen...

Er zijn zo van die dagen...

Je verwacht totaal niets van deze dagen, en je gaat slecht gezind naar je druilerige bestemming om te proberen je humeur bij je vissen te verbeteren.

Dat helpt hoor, want zelfs na al die jaren, heb ik nog iedere dag plezier als ik de vissen zie rondzwemmen, en de kleine veranderingen opmerk die zich telkens weer voordoen. Het is en blijft een hobby die ontzettend veel voldoening kan schenken, en die je aantrekt zoals een magneet.

Mijn verwachtingen kwamen echter helemaal niet uit, want er kwam veel volk over de vloer, ondanks de aanhoudende buienlast. De Limburg in België kwam vandaag aan de beurt, want ze kwamen vandaag bijna allemaal uit deze regio....Heers, Leopoldsburg, Tielt Winge, Zonhoven...

We hadden juist een kleine controle gedaan van de mini mudpond. Een aantal koi gebowld om te controleren en te meten of ze voldeden aan de verwachtingen. In de bowl een drietal met de bijzonder mooie maruten sanke van Kanno. Deze was van 29 naar 37 cm gegroeid. De showa van Momotaro van 36 naar 42, en de maruten kohaku van Hoshikin van 34 naar 41.

Dit resultaat was boven verwachting. Je kijkt iedere dag naar de vissen, maar je ziet ze niet iedere dag veranderen. We proberen het bowlen tijdens dit Azukari project zo weinig mogelijk te doen, maar soms moet het om de vissen te controleren. Je ziet dan wel degelijk de enorme verandering die zich heeft plaatsgevonden.

De klanten waren ook zeer gecharmeerd van het spel der kleuren in de mini mudpond, telkens de azukari tosai door het water wriemelen om een korreltje te pakken te krijgen uit de bandvoermachine. Het blijft een spel van kleuren en genot. Zo ook vonden Kris en Reinhold die speciaal uit regio Sint Truiden gekomen waren om één van deze hoogwaardige tosai aan te kopen.

Vermits het de eerste keer was dat ze in Arendonk kwamen, en ze dolgraag enkele hoogwaardige koi zouden zien, hebben we enkele van onze beste showa gebowld, en zeg nu zelf....voel je de intense schoonheid van deze glimmende koi, of moet ik er nog een tekeningetje bij maken ? Wij genieten er duidelijk nog iedere week van.

Benny en vrouw, zouden eens graag een doitsu zien, want ze waren op zoek naar een Doitsu Oshiba Shigure. Dit is iets wat ik in normale omstandigheden niet heb, dus zal ik er naar op zoek moeten gaan. De enige doitsu die ik heb, is zowat de mooiste sanke die ik al ooit heb gezien. Dit paradepaardje van Aoki mat ook 42 of 43 cm, dus was ook aan een opmars bezig. Zeg nu zelf, kan het nog mooier.

Qua body valt ze in het niet bij de reus van een kohaku van Momotaro, één van mijn lievelingen, maar qua schoonheid is ze een legende volgens mij. Ze zou zo getekend kunnen zijn door Salvador Dali, als hij dat al zou kunnen.... De Momotaro kohaku trouwens was 67 cm lang en zal deze maand pas 3 jaar worden, niet onverdienstelijk...

Tenslotte heb ik gedacht, als ik kan genieten van mijn vijver vol passionele koi, mogen jullie ook meegenieten via deze filmcompilatie op de prachtige muziek van Enya. Heerlijk, maar in sommige landen kunnen ze dan het filmpje niet zien. Vermits het originele muziek is, wordt deze in Duitsland niet getoond en krijg ik regelmatig mailtjes binnen om de filmpjes, die wel gesmaakt worden, zonder muziek te uploaden. Op speciaal verzoek dan de versie zonder muziek. Het is wel dubbel werk, maar het is graag gedaan.

Ik weet dat mijn muziek niet altijd in de smaak valt, maar wil je andere muziek, geef de nummertjes maar door waarvan je denkt dat ze bij de filmpjes passen, en ik zal het graag eens monteren.

Nog even melden dat ik tot 12 uur vandaag aanwezig ben. Mochten er nog mensen zijn die graag even binnenwippen, de koffie staat altijd klaar, en mijnen bebbel ook....

Meer afbeeldingen

Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 1
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 2
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 3
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 4
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 5
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 6
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 7
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 8
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 9
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 10
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 11
Er zijn zo van die dagen...: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240