Euregio koishow dag 1

Euregio koishow dag 1

Het is weer zover, de Euregio koishow is aan de beurt en met goede moed vertrekken wij naar Oldenzaal.

Ik heb 13 koi meegenomen, waarvan 5 jumbo van 80 plus. Ik heb een partij goede en degelijke koi in de vaten rondzwemmen, die hopelijk toch enkele prijsjes zullen wegkapen.

Voor de begeerde GC prijs kom ik niet in aanmerking, maar voor de overige prijzen strijd ik graag mee, en wie weet wat de show zal brengen.

Ik zie wel dat er bijzonder veel vaten zijn en dat dat show in glorie heeft gewonnen. Zoals altijd wordt je bijzonder hartelijk onthaald, een enorm pluspunt en ik baal ervan dat ik niet op de show aanwezig kan zijn.

Bompa hier en bompa daar, blijkbaar kennen ze me overal, en ja, die bompa heb ik zelf niet uitgevonden maar de Japanners hebben mij gebombardeerd tot bompa toen ik één van de hoogst haalbare prijzen, de kokugyo prijs behaalde en ik door Narita San als Bompa werd genoteerd…

Dus zal ik voor eeuwig bompa blijven, en och…er is niets mis mee want ik ben een hele goede bompa geloof me…dat is nu eens iets wat ik zelf weet….

Het is trouwens een plezier om het terrein op te rijden. Voldoende plaats om je koi te lossen, geen stress of strijd nodig om je bus ergens te zetten, in mijn ogen een verademing in de koibusiness waarbij respect voor de deelnemers centraal staat.

Onmiddellijk staan de jongens klaar om je te helpen met de nodige zorgen, altijd vriendelijk en goedgeluimd, ik kan maar één ding zeggen: chapeau voor de organisatie en de show….

Maar ondanks dat is het een hele opgave om 13 koi waarvan 5 jumbo in te pakken en te vervoeren. Ik ben dan ook blij met de nodige hulp, want alleen is het bijna niet om te doen.

Het inpakken van de koi duurt zowat 1 uur en 15 minuten en dan is het tijd om te vertrekken. 212 km is de boodschap, en daar doe je een dikke 2 uur over als je geen problemen hebt met de file.

Om 13.05 kwamen we aan in Oldenzaal en ik heb een kort filmpje gemaakt van mijn vaten. Zoals ieder jaar sta ik op dezelde plaats zoals ik al eerder heb aangeduid. Mijn stand is stand 18 en voor de eerste keer staan mijn vaten op een hoek.

Dat is nog nooit eerder gebeurd, nog nooit heb ik het voorrecht gekregen om op een hoek te komen staan. Wat een eer, dat ben ik niet gewoon...raar maar waar….

Het zijn 2 flinke vaten met degelijke koi die zeker hoge ogen zullen gooien. Alles is natuurlijk afhankelijk van de concurrentie, en als het s zoals vorig jaar zal de strijd hevig zijn.

Zelf hoop ik op de, in mijn ogen meest begeerde prijs, namelijk de tategoi awards. Deze prijs win ik bijna ieder jaar, en ik hoop dit jaar niet anders…

Daarom heb ik een sanke meegebracht van bijzonder hoge kwaliteit, amper 2 jaar, want ze is pas geboren in juli vorig jaar na de overstroming bij Momotaro en op dit moment 63 cm, een ongelooflijk interessante en waardevolle sanke.

De maruten ai koromo dicht ik grote kansen toe en alle meegebrachte koi zijn kanshebbers op een prijsje. Het zal afwachten zijn….

Vandaag ben ik wel aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur, maar daarna moet ik mij aanmelden voor het communiefeest van mijn kleindochter Helena…dit heeft voorrang….Wie echter nog zijn koi wil komen ophalen, dat is in deze tijdspanne altijd mogelijk.

Zondag zal ik ter plaatse zijn nadat ik natuurlijk mijn belangrijke stem heb uitgebracht voor de Belgische en Europese verkiezingen.

Meer afbeeldingen

Euregio koishow dag 1: afbeelding 1
Euregio koishow dag 1: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240