Grand Champion B

Grand Champion B

Een memorabele prijs die het hart sneller doen kloppen. Ik was er zelf niet bij, maar kon op afstand toch genieten van de eer deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

Een woordje over de koi. De koi is niet onze eigendom, maar is het geschenk van Daisuke Momotaro aan Toon Verstegen voor zijn werkzaamheden op de farm in 2018 en zijn hulp tijdens de overstroming. Kortom het is zijn loon voor zijn werk....

De ogon of yamabuki kwam in december vorig jaar aan bij Interkoi op 86 cm en brak meteen alle harten van de aanwezigen.

De huidkwaliteit, de fukurin, de uitstraling, de body noem maar op, er was totaal niets af te keuren aan dit wonder van de natuur.

Bovendien is het een mannelijke koi, wat velen tot verbazing doet zuchten. Tja, de mannen van Momotaro zijn nu eenmaal onnavolgbaar en zullen de vrouwen van de troon durven verdringen.

In het vat bij de Euregio koishow zwemmen trouwens 2 mannen tussen de 5 jumbo…een kohaku van 80 cm en dan de ogon of yamabuki.

Een merkwaardig feit is dat we de ogon onlangs nog gemeten hebben in het bijzijn van enkele aanwezigen en ze werd liefst 91 cm gemeten, een winst van 5 cm op 4 maanden tijd….onvoorstelbaar.

Toon is verrukt met zijn geschenk, ik weet niet zeker of hij de koi wil houden of verkopen, dat moet ik hem nog vragen. Het is echter wel de bedoeling dat hij ook op Arcen wordt ingezet, dus ik heb mij ook ingeschreven in Arcen.

Toon heeft mij ook uitdrukkelijk te kennen gegeven dat hij de eer aan Interkoi gunt als dank voor de opvang en de goede zorgen, en dat de publiciteit naar Interkoi gaat, waarvoor zijn dank natuurlijk.

Ondertussen is de welverdiende prijs van Grand Champion A ook bekend, de fantastische kohaku van Yamatoya van Rob van der Hulst, een terecht winnende kohaku die door Tjaard van Balen werd aangekocht ten tijde van het Yamatoya tijdperk.

Hij bewijst hiermee trouwens zijn enorme kennis wat betreft koi, waar wij altijd respect voor hebben gehad. Tjaard is in feite min of meer samen met Interkoi opgegroeid, en zijn vriendschap met Ben heeft al voor vele uurtjes koi koi-praat en koi-mijmeringen gezorgd.

Het respect is aan beide kanten aanwezig en ik ben dan ook blij dat we min of meer samen de show beheersd hebben. Proficiat Rob en ook proficiat Tjaard.

De supreme champion komt de eer te beurt aan Marco den Boer heb ik begrepen. Natuurlijk ook hier een dikke proficiat met zijn prachtige sanke.

Van overige prijzen is mij nog niets bekend, maar daar kom ik vandaag wel achter. Ik ambieer enkele andere prijzen, maar dat is momenteel koffiedik kijken. Ik maak mij zo dadelijk klaar om te vertrekken naar Oldenzaal nadat ik mijn stem heb uitgebracht voor de Belgische en Europese verkiezingen.

Ik hoop op een fijne dag, en vooral geen regen tijdens het debenchen….

Meer afbeeldingen

Grand Champion B: afbeelding 1
Grand Champion B: afbeelding 2
Grand Champion B: afbeelding 3
Grand Champion B: afbeelding 4
Grand Champion B: afbeelding 5
Grand Champion B: afbeelding 6
Grand Champion B: afbeelding 7
Grand Champion B: afbeelding 8
Grand Champion B: afbeelding 9
Grand Champion B: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240