Euregio Koishow dag 2

Euregio Koishow dag 2

Het is snel voorbij, wekenlang, misschien maandenlang voorbereiden, hard labeur enkele dagen vooraf, en in een wip en een hop is het voorbij…dit was de euregio koishow.

Er was een flinke opkomst op zondag, dat is niet te ontkennen, en dat verdienen ze. Ik voel me altijd welkom en vertrek altijd met een goed gevoel.

Het is altijd wat stressen als de koi moeten gedebenched worden en de spanningen lopen wat op als de juiste weg moet gevonden worden voor het inpakken van de koi en het inladen van het materiaal, maar zoals altijd staan er volop klanten klaar om me te helpen.

Het gaat dan ook van een leien dakje. Mijn dank gaat dan ook uit naar de hulp van Ben, Riny, Polleke, Johan, Ralf en alle andere die ik misschien vergeet.

Misschien hebben ze wel medelijden met mij, wie weet, maar dat is niet echt nodig hoor…ik sta mijn mannetje nog wel….

Door alle drukte heb ik geen tijd om afscheid te nemen van de organisatie want we willen snel naar huis, maar toch wil ik langs deze weg mijn dank betuigen aan de organisatie, aan alle medewerkers van de show, het was weer een geweldige happening.

Een klein overzicht van de prijzen zodat iedereen weer op de hoogte is, en ook dit jaar werd ik bedeeld met een overdaad aan prijzen, ik begin gewoon één voor één.

kohaku KO-V19-4237 werd niet alleen eerste in zijn reeks klasse 4, maar werd ook als beste kohaku verkozen van de show, in zijn reeks. Een dikke proficiat is op zijn plaats. Kweker: Momotaro.

Maruten ai Koromo 1810011, kreeg een 2de plaats toebedeeld, voor mij de enige kleine teleurstelling, want hier had ik meer van verwacht. Kweker Izumya.

De meersterlijke mannelijke k ohaku KO-V17-4189 werd een 2de plaats toebedeeld in een zwaar bevochten reeks. Kweker Momotaro.

De adembenemende kindai showa werd eerste in zijn reeks. Een geweldige prestatie voor een bijzonder spannende showa.

De alom geprezen Cha Utsuri behaalde niet alleen de 1ste plaats in zijn reeks, maar kreeg ook een prijs die ik nog nooit had gewonnen, de most unique koi. Kweker: Takigawa.

Ik moet erbij vermelden dat deze exclusieve verschijning bijzonder veel aandacht genoot van alle aanwezigen, en dat iedereen wel een goed woordje had over deze gigant van 91 cm.

De mannelijke ogon van Toon oogste alle lof en ging met de hoogste prijs aan de haal, Grand Champion B, een prijs die ik ook nog nooit op mijn conto had geschreven. Nu heb ik ze bijna allemaal gehad denk ik. Kweker Momotaro.

De ogon is een geschenk van Daisuke Maeda aan Toon Verstegen voor zijn werkzaamheden ieder jaar op de farm. Zoals je kan zien een niet te versmaden verdiend geschenk uiteraard. Toon vertrekt in juli weer naar Japan om daar de werkzaamheden verder te zetten op de farm.

Toontje moet nu geen toontje lager meer zingen, maar kan uitpakken met een bijzonder sterke eindprijs, hoger gaat niet...het is zijn bedoeling om deze ook in Arcen in te zetten....

Ieder jaar beloofd hij me info en nieuwsitems over de farm, maar gewoonlijk word ik met een kluitje in het riet gestuurd…..

De uitslagen riepen soms vragen op, maar dat is een normaal fenomeen. Het is een eindje rijden naar Oldenzaal, maar dat heb ik er graag voor over. Om 9.30 uur waren de koi uitgeladen en in een speciaal gereserveerde vijver geplaatst waar ze kunnen afkicken van hun reis.

De mannelijke koromo van Izumya heeft wel zijn best gedaan bij de vrouwtjes die verlost werden van hun eitjes. Ik heb nog een kort filmpje van de prijsuitreiking en wat foto’s van de show en dan is dit hoofdstuk afgesloten.

Op nu naar de Belgian Koishow, waar ik zal totaal andere koi inzetten.

Meer afbeeldingen

Euregio Koishow dag 2: afbeelding 1
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 2
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 3
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 4
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 5
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 6
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 7
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 8
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 9
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 10
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 11
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 12
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 13
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 14
Euregio Koishow dag 2: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240