Euregio koishow zaterdag

Euregio koishow zaterdag

Ik was rond een uur of 11 op de show, en er was al aardig wat volk aanwezig.

Onmiddellijk had ik al wat standhouders gevonden die ik kende, zodat je je niet hoefde te vervelen. Trommelfilters waren populair dat kon je goed merken aan het grote aanbod.

De eerste grote prijzen waren uitgedeeld, en dat was Floor met zijn verdiende Grand Champion, en Jeroen van Keulen met zijn Supreme Champion, als ik me niet vergis, dezelfde vissen en dezelfde winnaars van verleden jaar.

Helaas werkte het weer niet mee in de voormiddag, zodat de juryleden het moeilijk kregen om de koi te beoordelen en om de prijzen toe te kennen. In de namiddag werd het enigszins beter.

Ik heb mijn deel van de prijzen gekregen. De 2 kohaku size 6 werden respectievelijk 1 en 2 in hun klasse 6, en beter kan je niet doen. De sanke in klasse 5 werd 2de. Wat ik wel belangrijk vind is om te vergelijken tegen wie je verloren hebt, want ik verwonderde me erover dan mijn sanke klasse 6 niets te pakken had. Ik ben dan op zoek gegaan naar hun tegenstanders, en die moest ik niet ver zoeken, want die zaten in de vaten rechts van mij.

Ik heb er een foto van gemaakt en naast elkaar gezet, en dan moet je toegeven dat de andere sanke beter waren. Niet vergeten dat deze ook al ouder en verder geëvolueerd waren, want tenslotte is mijn sanke nog een jonge koi, wat je goed kan zien op de bijgaande vergelijkingsfoto.

Met de 2de plaats van de sanke size 5 had ik het dan weer wat moeilijker, maar daar heb ik geen foto van gemaakt. Dat ga ik vandaag even doen, zodat je ook deze kan vergelijken. De kleine sanke dat is natuurlijk altijd een gokje, en de tegenstand is bijzonder zwaar in de kleinere klasse. Helaas geen prijsje…

Ik heb de stille hoop dat de inazuma kohaku vandaag nog een grote prijs krijgt toegedicht, maar dat is nog even afwachten.

In de namiddag ben ik met Matthijs even de buurt gaan verkennen, want ik zit hier tenslotte in het centrum van belangrijke klanten van mij. Ik was nog nooit naar het bedrijf van Jeroen van Keulen geweest en dat wou ik toch eens zien.

Chapeau hoor, dat is zowat het mooiste en meest professionele bedrijf dat ik ooit heb gezien. Daar ben ik nog klein bier tegen wat betreft de installatie en de presentatie van de koi. Alles heeft zijn charme natuurlijk, en ik geloof niet dat ik bij de slechtste hoor wat betreft de voorzieningen voor mijn koi, maar hier ben ik maar een kleine jongen tegen.

Het enige voordeel wat ik zou kunnen naar voren brengen is de koi zelf. Niet dat Jeroen mindere koi heeft, natuurlijk niet, maar het niveau van de aanwezige koi in zijn algemeenheid, dat kom ik toch niet op veel plaatsen tegen, en misschien heb ik hier toch wel een stapje op voor....

Ik moet eerlijk zeggen dat ik "gezond jaloers" ben op een bedrijf zoals dit, en dat kan je alleen maar toejuichen. Ik schuw het ook niet om een goede relatie op te bouwen met concullega's, dat is algemeen geweten. De foto's laten een mooi stukje tuin en bedrijf zien, en als je in de buurt komt moet je zeker eens binnen springen. De koi moet je echter wel bij mij blijven kopen natuurlijk…

Tenslotte heb ik nog een bezoek gebracht bij een klant uit de eerste uurtjes, maar daarover in een volgend verslag meer. Hier heb ik koi gebowld die ik 5 jaar niet gezien had, allemaal gekocht als tosai, en dit is natuurlijk interessant om te tonen…

Belangrijke info

De koi zwemmen er bijzonder ontspannen en rustig bij. Ik heb zelden een show gezien waarbij de koi op deze manier rondzwemmen. Dikwijls liggen ze ongelukkig op de grond met een benepen vinnetje of zo, maar tijdens deze show, en ook met het bijzonder slechte, koude en natte weer, blijven de koi bijzonder ontspannen rondzwemmen, en dat is wat mij het meeste plezier verschaft...

Meer afbeeldingen

Euregio koishow zaterdag: afbeelding 1
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 2
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 3
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 4
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 5
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 6
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 7
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 8
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 9
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 10
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 11
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 12
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 13
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 14
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 15
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 16
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 17
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 18
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 19
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 20
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 21
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 22
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 23
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 24
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 25
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 26
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 27
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 28
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 29
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 30
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 31
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 32
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 33
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 34
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 35
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 36
Euregio koishow zaterdag: afbeelding 37

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240