Ewit en de koi voor het KiKafonds

Ewit en de koi voor het KiKafonds

Vandaag zijn Ewit met vrouw en Herman met vrouw op bezoek geweest om de koi uit te zoeken voor het KiKafonds.

Voor mensen die hier niet van op de hoogte zijn, die kunnen nog altijd eerst dit artikel even lezen.

De voorgestelde tosai van ons hebben het goed gedaan, want de laatste evaluatie een 3-tal weken geleden gaf als resultaat dat de groei goed tot zeer goed was toegenomen. Van 23-26 cm waren ze naar een gemiddelde van 31 cm gegaan, en vandaag de dag durf ik er toch een 2-3-tal cm bijdoen zonder dat ik ze gemeten heb.

Samen met Ben werden de tosai besproken en geëvalueerd en uiteindelijk werd er een sandan showa uit gekozen die toch nogal wat sumi onder de leden had voor de toekomst, een mooi driestaps patroon dat toch door veel mensen gesmaakt wordt en een goede body, waarvan wij denken dat ze toch leuke koi kunnen worden, zonder over topvissen te praten. De kohaku die gekozen werd had naast een belovende body ook een speels patroon dat ook door veel mensen zal gesmaakt worden.

Als het aan mij lag zou ik de kohaku KI noemen, en de showa KA. Waarom zul je zeggen ? Omdat namen in mijn optiek heel belangrijk zijn. Het geeft een waardegevoel aan de koi, die door de juiste benaming toch een nieuw perspectief krijgt. Ik weet het, ik ben snel om namen te verzinnen, en ze rollen er ook uit zoals ik het denk, maar enkel bij koi die belang hebben. Wat is mooier dan een tosai die KI genoemd wordt. Ki betekent "de bouwsteen van alles wat bestaat", en hoe kan je het doel van deze schenking beter omschrijven dan alles wat in deze naam is omvat. KA betekent "heks" in het Grieks als ik me niet vergis, maar zeker betekent het een "bazige vrouw". Ik heb ooit eens een show gezien van het cirque du Soleil in Las Vegas en die noemde "KA". Ik meende begrepen te hebben dat dit heks betekende in het Grieks. Het doet in ieder geval niets ter zake, want het was een sublieme show, en wij hopen dat de showa ook subliem wordt.

De NVN gaat de zaak nu verder overpakken heb ik begrepen. Er wordt een veiling georganiseerd en het geld dat hiermee opghaald wordt gaat naar het KiKafonds, of het KinderKankerfonds. Er werden verschillende mogelijkheden geopperd op welke manier de veiling zou moeten gehouden worden, en het voorstel dat ik gedaan heb vind ik gewoon nog het beste. Iedereen mag een bod doen op de koi als ze volgend jaar geveild worden, maar voor ieder bod is men verplicht om 10 euro te storten om een bod geldig te verklaren, voor bedrijven zou ik dit op 50 euro houden. Het hoogste bod is dan niet meer belangrijk, maar het aantal biedingen is dan belangrijk. Als men dan begint van 1 euro, en men bied telkens 100 x 1 euro extra, dan is er al 1000 euro in kas, wat de kosten beperkt tot 10 euro verdeeld over 100 mensen. Het hoogste bod is dan nog maar 100 euro.... Ik maak me trouwens sterk dat ik sowieso 10 bedrijven kan overhalen om een bod te doen, nog niet te spreken als ik het nog eens zo kan regelen dat het aftrekbaar is bij de belastingen. Nog even vermelden dat dit idee opkwam zoals het "*/%)&²)à" (dit ter info)

In ieder geval zal ik trachten dit initiatief op te volgen. Ik hoop dat de koi het goed zullen doen, en dat alle mensen met het hart op de goede plaats mee zullen bieden op deze tosai.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137