Fase 2 is voltooid

Fase 2 is voltooid

Het zijn kleine, doch niet onbelangrijke veranderingen. Fase 2 is ondertussen voltooid, het wachten is op fase 3, en dan is het weer in orde.

De winddoeken die ik speciaal heb laten maken waren binnengekomen en heb ik langs de kanten van de vijvers geplaatst. Dit zou moeten voorkomen dat de koi eruitspringen als ze vanuit Japan binnenkomen. Dit is al eens gebeurd, en dat wil ik liever vermijden.

Ik wou tevens de zijkanten vernieuwd hebben, want het vorige systeem begon te verslijten, en de bakki showers namen een te prominente plaats in. Ik heb dan zelf een systeem ontwikkeld, waarbij ik de winddoeken in enkele seconden kan verwijderen. Aan de uiteinden van de doeken heb ik elastieken laten naaien die er voor zorgen dat de doeken gespannen blijven. Ze kunnen op eenvoudige manier over de daarbij horende palen geschoven worden. Hierdoor krijg je een strak en optisch mooi geheel, tenminste dat vind ik toch.

De derde fase zal binnen een 14-tal dagen voltooid zijn. Dit worden lage druppelfilters op maat gemaakt door Guido, die gespecialiseerd is in roestvrij staal. Hij zal er zorg voor dragen dat er 3 eenvoudige druppelfilters over de ganse breedte ingebouwd worden, en die zullen zorgen voor de nodige zuurstof. Ik ben heel blij met het aanbod van Guido om deze op maat voor mij te maken.

De "bakki" showers zullen niet storend meer zijn, en doeltreffend voor datgene waarvoor ik ze wil gebruiken. Ik noem het bakki showers, maar in principe zijn het gewone druppelfilters. Het woord bakki wordt in onze landen dikwijls verkeerd gebruikt. Het is afkomstig van het Momotaro systeem van filtering, maar het wordt nergens zoals bij Momotaro toegepast.

Een bakki showers geeft zoveel stroming over de bakki's, dat het te vergelijken is met een bergstroom die naar beneden dondert. Dat is ook de bedoeling en zo werkt het ook bij Momotaro, maar met hetgeen wij doen, door er een 15-20 kuub per uur over te laten stromen, benaderen we de doelstelling van een echte bakki nog niet voor 10%. Wel is het nut van zuurstoftoevoeging niet te verwaarlozen, en nog altijd één van mijn geliefkoosde systemen die vanaf het prille begin bij Interkoi toegepast worden.

Het is ondertussen oktober, en dat is helaas een stille periode die moet overbrugt worden. Er is weinig te zien en weinig te beleven, ondanks het feit dat er in totaal toch een 8-tal mensen geweest waren, maar de koihunt staat op een laag pitje. Het maakt de boel een beetje saai, daarom hebben we de dag zelf wat opgepept door enkele interessante koi te bowlen.

Ik had de sanke van Marudo al een lange tijd niet meer gezien. Dus was het nu een mooie gelegenheid om deze prille nisai even onder de loupe te nemen. Ze zijn nu om en bij, of juist over de 50 cm, niet te vergelijken met de nisai monsters in Japan, maar toch...een goede ontwikkeling en zeker interessante koi.

Buiten één sanke die een beetje secundair hi op de staart had ontwikkelt, was er weinig af te keuren van dit drietal, dat je in dit filmpje kan bekijken. De sanke in het laatste gedeelte van het filmpje werd door ons gekozen als de meest interessante voor de toekomst.

Een bijzonder zuivere showa, die meer een sanke lijkt op dit moment dan een showa is deze showa van Dainichi. Een bijzonder hoge huidkwaliteit, met een enorm zuivere uitstraling, maar waar enkele spannende sumidetails zichtbaar zijn. Met name op het neusje en op de schouder wordt sumi geconstateerd, evenals op enkele plaatsen van het lichaam. Spannend om te ontdekken of dit zich gaat doorzetten.

De laatste is ook een showa van Dainichi die zeker tot de verbeelding spreekt. Goede body, mooie lengte, onvoorspelbaar sumi op een yondan achtig patroon...plezant om op te volgen hoor...Kwalitatief zijn alle getoonde koi goed in orde, en zijn het beloftevolle vissen.

Ze zullen binnenkort in de buitenvijver kunnen overwinteren op 18°. Ik wil ze volledige rust geven, zodat ze de volgende 4-5 maanden op normale manier kunnen volgroeien. Doelstelling is om de groei niet te stimuleren maar ze op een volwassen manier naar de 52-56 cm te loodsen, zodat de tosai look zal verdwijnen om plaats te maken voor volwaardige nisai.

Belangrijke mededeling

Vandaag ben ik NIET open wegens de verjaardag van mijn petekind. Volgende week ben ik op zaterdag en zondag ook NIET OPEN. Ik neem een weekje verlof met het vrouwtje en ben pas terug open op zaterdag 26 oktober. Ik zal tijdens mijn vakantieperiode wel nieuwsitems proberen te voorzien, want ik heb nog verschillende updates en nieuwtjes in de pen.

Meer afbeeldingen

Fase 2 is voltooid: afbeelding 1
Fase 2 is voltooid: afbeelding 2
Fase 2 is voltooid: afbeelding 3
Fase 2 is voltooid: afbeelding 4
Fase 2 is voltooid: afbeelding 5
Fase 2 is voltooid: afbeelding 6
Fase 2 is voltooid: afbeelding 7
Fase 2 is voltooid: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240