Filtersysteem op maat

Filtersysteem op maat

Normaal verkoop ik nooit geen filtersystemen of filters, tenzij er specifiek om gevraagd wordt.

Er zijn genoeg shops of webshops die filtersystemen verkopen, en het is te gek om één van de zovele te worden. Deze filterlijn is echter op maat gemaakt, naar de wensen van de klant, en dat is toch bijzonder.

Bepaalde eigenschappen die wij belangrijk vinden worden er in verwerkt, zodat het beste resultaat kan geboekt worden.

Johan wou persé borstels in zijn eerste kamer, ouderwets, maar als de klant dit wenst kan je er niets tegeninbrengen. Hij vindt het niet erg om de borstels op regelmatige tijdstippen te reinigen. Persoonlijk zouden we er een zeef voor gezet hebben.

Wat je wel krijgt is een klein fabriekje met Japanse matten, die mits voldoende beluchting een rijkdom aan nitrificerende bacteriën kan ontwikkelen. De onderkant van iedere bak is in een trechtervorm gemaakt, zodat het vuil iedere dag kan weggespoeld worden. Als je nu nog iedere maand, één van deze bakken leegmaakt en zuiverspoelt met vijverwater, ben je goed bezig.

Ik doe dit in principe iedere dag. Ik heb dan wel 4 vortexen per vijver staan, maar het principe is hetzelfde. Je moet de discipline aan de dag leggen om iedere dag, ook in de winter, de eerste kamer volledig leeg te laten en te spoelen. Het is mijn eerste werkje...

Dit zijn wel de filters die onze voorkeur genieten, een broesend fabriekje waar de goede bacteriën zich kunnen vestigen, en dat na enkele tijd, sterk genoeg is om eventuele behandelingen in het voorjaar de kop te bieden. Dit is de basis, en alle andere zijn voor ons bijkomstigheden, maar daarom niet onbelangrijk.

Het bedrijf dat voor mij deze filters op maat maakt, is prijstechnisch gunstig, maakt ook vijvers op maat, volledig in hout en daarna gepolyesterd, en voor zover mij bekend is er één iemand die een volledige vijver in dit systeem heeft laten maken. Hier heb ik echter nooit geen foto's of filmpjes van gezien, maar Tom zal dat in de toekomst zeker eens opsturen.

Meer afbeeldingen

Filtersysteem op maat: afbeelding 1
Filtersysteem op maat: afbeelding 2
Filtersysteem op maat: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240