Flexibele sluitflap

Flexibele sluitflap

Soms worden er vragen gesteld waar je zelf niet op kan antwoorden, en dat je dan moet gaan opzoeken.

De encyclopedie die ik daarvoor gebruik is van goudwaarde. Hij is niet in de handel te koop, wegens uitverkocht, maar ik heb gelukkig nog één exemplaar kunnen bemachtigen. De naam van de encyclopedie wil ik wel prijsgeven, namelijk: "groothuis.", een uitgave uit de jaren stilletjes...

Gisteren werd me zo een vraag gesteld, en eerlijk gezegd had ik er zelf al dikwijls aan gedacht, maar me nog nooit de vraag gesteld hoe het kwam, of wat de reden was.

De vraag kwam van een zekere Ray, me op dit ogenblik niet helemaal bekend en luidde als volgt:

ik heb een vraag hopelijk kan je me ermee helpen.

Ik heb enkele nissai (3 stuks) in quarantiane zitten (2000 liter) sinds begin december. Nu valt iets op aan de vissen ze krijgen alle 3 een soort rood randje langs de kieuwdeksel. Het laatste stukje vlees aan de kieuwdeksel is dus rood gekleurd.... Na even googlen kwam ik deze foto tegen deze afbeelding laat precies zien wat ik bedoel. Verder valt me niets vreemd op aan de vissen eten goed en trekken rustig hun baantje in de bak. Enig idee wat dit rode randje betekend, stress misschien ??

Ik kon niet dadelijk een antwoord vinden, en zoals gezegd is me dit natuurlijk ook al meermaals opgevallen, maar had er geen afdoende antwoord voor. De mail dan maar even naar Rini doorgestuurd, die het natuurlijk wel wist. Ik dacht dat het misschien interessant was om het even door te geven aan jullie, want misschien hebben jullie je dat ook al wel eens afgevraagd.

Het antwoord van Rini:

Dit is de flexibele sluitflap van de kieuwdeksel. Hiermee kan ie vacuüm met zijn bek trekken. Bij sommige koi zijn ze doorzichtig, wit of bruinig en bij andere liggen de adertjes er wat meer bovenop en zijn ze rood. Je kan het op deze foto heel goed zien.

Duidelijk uitgelegd en zo simpel als 2 en 2, 4 is, maar je moet het wel weten. Hoop dat jullie er wat aan hebben.

Meer afbeeldingen

Flexibele sluitflap: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240