Geef je mening

Geef je mening

Zoals iedere week wordt er van de koi een afstrijkje genomen om te zien of er parasieten zijn te vinden. Het is een wederkerende wekelijkse taak geworden.

Om uit vijver 5 een koi te vinden in de groene soep is het even gokken want we zien de koi niet. Gisteren kreeg ik tijdens het blind scheppen deze kohaku te pakken die we verleden jaar december aankochten.

Na maanden in de groene soep rondgezworven te hebben is het altijd een genot om er enkele boven te halen. Wat valt je op ? Nu zaterdag zal het einde verhaal zijn, want dan worden ze bovengehaald, waarover later wat meer nieuws.

Ik weet dat het veel gevraagd is, maar wie durft hier zijn mening over deze kohaku te geven. Wat vind je van deze koi ? Ze is nu Sansai en 63 cm zoals je kan horen in het filmpje. Durf haar te beoordelen en laat zien uit welk hout je gesneden bent.

Ondertussen kwam John even de ginrin kohaku van Momotaro ophalen. Het is een product uit de TM kohaku lijn, een onverwoestbare oyakoi die haar stempel heeft gedrukt op veel nakomelingen.

TM staat voor Ten Millions Yen, de prijs die betaald werd om deze kohaku als oyakoi in het bezit te krijgen. Ze was eigendom van Sakai FF.

Om geen inteelt te krijgen worden er regelmatig oyakoi van andere kweker ingebracht, en TM was een succes aankoop in onze ogen.

Zelf was ze niet in staat om ingezet te worden voor Grand Champion in Japan, wegens te weinig kwaliteit, maar als oyakoi heeft ze zeker en vast geweldige koi voortgebracht.

Ik heb het geluk gehad om al deze oyakoi ooit in real life te bewonderen, en tijdens dit filmpje waar ze samen met white tiger werd getoond kan je nog genieten van haar enorme body in eenvoud.

Op het einde van het filmpje zie je nog het resultaat van haar nageslacht, enorm krachtige kohaku en ik weet dat er in onze landen ook nog prachtexemplaren rondzwemmen van deze oyakoi.

Met wat geluk krijg ik dit jaar een update van één van deze super de luxe kohaku. Zoals reeds dikwijls gezegd moet je het geluk hebben om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn, ik noem het altijd “het momentum”.

Ik vrees ervoor dit jaar, maar zoals altijd kan je het nooit voorspellen…

Meer afbeeldingen

 Geef je mening: afbeelding 1
 Geef je mening: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240