Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...

Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...

Afgelopen zondag maar eens een koidagje gepland, 's ochtends om 07.00 vertrokken richting Belgie om bij Martin de vijver en vissen te gaan bewonderen, om 09.45 waren we er en werd er koffie gezet, een warm welkom dus!

10 minuutjes later kwam ook mijn oude koivrind Paul aan en nadat we de koffie op hadden en heel veel gesproken hadden over koi zijn we maar eens richting de vijver gegaan.

Ondanks het slechte weer konden we de vissen goed zien en deze zwommen er stuk voor stuk erg goed bij! Erg mooi om Martin trots te zien zijn op zijn oogappeltjes. Stuk voor stuk kleppers waarvan het kwijl je bijna uit de mond begint te lopen.

Natuurlijk heeft Martin ons ook even zijn filtersysteem laten zien, zeer groot en gewoon een "ouderwets" groot bioloog zoals ik deze zelf ook het liefst zie, alles pico bello in orde en de vissen hebben er dan ook zichtbaar plezier van! Voor mij blijft Daishiro toch een beul, machtige vis en de body heeft het goed gedaan.

Ondertussen heb ik natuurlijk wat foto's gemaakt aangezien het toch altijd mooi blijft om deze later eens terug te kijken. Nog snel even in de auto van Martin gekeken aangezien ik toch autogek ben en blijf, daarna nog een poosje binnen opgewarmd met natuurlijk als gespreksonderwerp onze hobby ! Het is duidelijk dat Martin een liefhebber in hart en nieren is, enorm gepassioneerd en liefde voor z'n vissen.

Nadat we Martin bedankt hebben zijn we naar Arendonk gereden om even bij te praten en een vis op te pikken voor Dominique, ik las een tijdje terug dat hij een koikoerier zocht en aangezien Dominique redelijk in de regio woont had ik aangeboden deze een keer mee te nemen.

Dominique kon de vis zelf niet ophalen aangezien zijn vrouw hoogzwanger was van een tweeling en inmiddels ook bevallen is van 2 supermooie ventjes! Na even rustig bijgepraat te hebben met Luc en nog even wat vissen gebowld te hebben hebben we de Taniguchi kohaku ingepakt en zijn we gaan rijden richting Enschede om de vis van Dominique af te leveren.

Aangekomen in Enschede werden we direct warm ontvangen en konden we de tweeling nog even bewonderen, machtig mooi! Ik heb daar dan ook zeker even een foto van gemaakt!

Daarna de vis in de vijver gedaan, een mooie vijver met een goede filtering en een aantal mooie koi erin! Tot overmaat van ramp had Dominique ook nog een tuinposter voor me opgehaald als bedankje, compleet onnodig natuurlijk maar wel supertof! Thanks Dominique! Daarna was het einde van de koidag in zicht, een mooie dag gehad en vooral heel veel gesproken over koi, heerlijk!

Matthijs

Meer afbeeldingen

Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...: afbeelding 1
Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...: afbeelding 2
Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...: afbeelding 3
Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...: afbeelding 4
Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...: afbeelding 5
Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...: afbeelding 6
Geen dag zoals alle anderen, maar een koidag...: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240