Geen interesse voor goede koi

Geen interesse voor goede koi

Totale desinteresse voor de aangeboden tategoi tosai, begrijpen wie begrijpen kan, maar het is niet anders. Wat zeggen we dan ? Dankjewel is het antwoord, want einde jaar brengen ze vermoedelijk meer geld op, daar ben ik rotsvast van overtuigd.

Maar het koikichi gehalte staat op een laag niveau, het is niet anders. De corona toestanden en de bijhorende problemen zullen er ook wel mee te maken hebben veronderstel ik. Maar niet getreurd, ik ga deze koi in de watten leggen dat het niet mooi meer is. Ze zullen in de vergetelheid verdwijnen na 27 juni, en je zult versteld staan van wat er in oktober bovenkomt.

Ik krijg wel een aantal verzoeken om de koi ook in het aanbod te brengen, zodat mensen wat langer kunnen vergelijken. Ik zal er op anticiperen en na zondag zal ik de koi op verzoek in het aanbod brengen.

Ondertussen gaan er weer wat koi naar huis. Gisteren was het de beurt aan Silver Fox en een Shusui die ik bij het event van Narita aankocht. Hiermee komt de teller op 34 koi te staan die nog moeten opgehaald worden. Het wordt tijd en het einde komt in zicht.

De Shusui is een opvallend sympathiek visje, en ik kan een Shusui best appreciëren als ze maar licht blijven, maar meestal zal de tand des tijds toeslaan en de vraag is maar of het bij deze Shusui ook zal gebeuren. 

Silver Fox is een ander verhaal. De klasse van deze koi is in onze ogen ongezien. De grote kwaliteit van deze koi is vooral de teri, de glans, en de bouw als basis met een verpletterende fukurin die deze koi als eigenschap heeft. Ze is helaas wat donkerder geworden, en dat is een beetje spijtig, maar het kan de pret niet bederven.

Het is een koi die bijzonder groot zou kunnen worden, en als je de bouw van de koi vergelijkt met de schubben en de grootte van de mond, dan sta je versteld. Een mooie anekdote is dat de koi redelijk donker in de zak zat, maar éénmaal in de bowl zag je de koi onmiddellijk zijn zilvergrijze vacht lichter worden, de vacht van een zilvergrijze wolf....

Het werd niet alleen door mij opgemerkt, maar ook door de eigenaar. Bovendien straalde ze in de vijver en konden we intens genieten van een koi die zijn weerga niet kent. Ze heeft wel de gewenste vijver nodig. Hier wordt de koi op een goede manier uitgelegd, en misschien begrijp je het dan, want velen begrijpen het niet !

Trouwens het was de eerste keer dat ik de transportbox van DSG filters in gebruik nam, en het was een prettige ervaring. De robuustheid van de box is een extra troef, en ondanks het feit dat het eigenlijk iets is wat je niet veel nodig hebt, is het toch een "een collectors item" of een "hebbeding". De prijs was beneden alle waardigheid, want de degelijkheid is zeker bewezen. 

Ze is makkelijk te hanteren, en het geeft een goed gevoel. Het is misschien een moeilijk commercieel item, maar wie er één heeft zal het zich niet beklagen. Ik heb er een aantal verkocht, maar ze zijn nog niet af. Zo gauw ik info krijg wanneer ze klaar zijn, zal ik je op de hoogte brengen. Nu moet je ze voortaan bestellen bij Geert zelf.

 

Meer afbeeldingen

Geen interesse voor goede koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

The Untouchable

Hela, hela, niet akkoord met de titel van dit nieuwsitem. Is een komplete ongerijmdheid met de hier voorbij komende shusui en silver fox!


Johan

Kwijl kwijl wat een fantastische mooie showa staat er op het aanbod. Alles mee patroon sumi kwaliteit en grootte 2006008 I Love it


KONDHO

Is toch goed zo, vrouwelijke mannen, wat had je nou verwacht. Bij de Narita reeks alle dagen eentje, of toch liever alles ineens zondagavond en zaterdag erop dat onschuldige kinderhand. Opgepoetst zilver, machtige vis, maar onderschat haar lijfwacht niet. 


Jordi

Als ik spreek vanuit mijn oogpunt spreek dan ben ik altijd voorzichtig, en benieuwd welke koi er nog volgen... in de zin van, straks koop ik er 1 en komt er 1 of 2 dagen later 1 die me nóg meer aanspreekt.. Dat vind ik wel eens lastig, en in die zin is het dan weer makkelijker als ze er allemaal in 1 keer opgezet worden maar ik snap ook dat Luc op deze manier iedereen dezelfde kans wilt geven.


Ronny V

Een noot aan de auteur. Een nieuwsbericht waar een ondertoon van ergernis en/of frustratie in zit. Ik kan als geen ander ongeloof (of frustratie) in bepaalde zaken bevestigen, uit ervaring. Je biedt goede koi aan (in sommige gevallen aan belachelijke prijzen), maar er lijkt geen interesse in te zijn. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Het kan zoveel redenen hebben, voor elk individu verschillend. Is het dan de beste oplossing om de klanten in vraag te stellen?  Of erover openlijk een klaagzang af te steken? \"Of misschien is mijn aanpak verkeerd of komt die niet over zoals ik beoog?\" Dit zijn alleszins vragen die ik mezelf stel als mijn business (eens) niet loopt zoals gewenst.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137