Geen interesse voor goede koi

Geen interesse voor goede koi

Totale desinteresse voor de aangeboden tategoi tosai, begrijpen wie begrijpen kan, maar het is niet anders. Wat zeggen we dan ? Dankjewel is het antwoord, want einde jaar brengen ze vermoedelijk meer geld op, daar ben ik rotsvast van overtuigd.

Maar het koikichi gehalte staat op een laag niveau, het is niet anders. De corona toestanden en de bijhorende problemen zullen er ook wel mee te maken hebben veronderstel ik. Maar niet getreurd, ik ga deze koi in de watten leggen dat het niet mooi meer is. Ze zullen in de vergetelheid verdwijnen na 27 juni, en je zult versteld staan van wat er in oktober bovenkomt.

Ik krijg wel een aantal verzoeken om de koi ook in het aanbod te brengen, zodat mensen wat langer kunnen vergelijken. Ik zal er op anticiperen en na zondag zal ik de koi op verzoek in het aanbod brengen.

Ondertussen gaan er weer wat koi naar huis. Gisteren was het de beurt aan Silver Fox en een Shusui die ik bij het event van Narita aankocht. Hiermee komt de teller op 34 koi te staan die nog moeten opgehaald worden. Het wordt tijd en het einde komt in zicht.

De Shusui is een opvallend sympathiek visje, en ik kan een Shusui best appreciëren als ze maar licht blijven, maar meestal zal de tand des tijds toeslaan en de vraag is maar of het bij deze Shusui ook zal gebeuren. 

Silver Fox is een ander verhaal. De klasse van deze koi is in onze ogen ongezien. De grote kwaliteit van deze koi is vooral de teri, de glans, en de bouw als basis met een verpletterende fukurin die deze koi als eigenschap heeft. Ze is helaas wat donkerder geworden, en dat is een beetje spijtig, maar het kan de pret niet bederven.

Het is een koi die bijzonder groot zou kunnen worden, en als je de bouw van de koi vergelijkt met de schubben en de grootte van de mond, dan sta je versteld. Een mooie anekdote is dat de koi redelijk donker in de zak zat, maar éénmaal in de bowl zag je de koi onmiddellijk zijn zilvergrijze vacht lichter worden, de vacht van een zilvergrijze wolf....

Het werd niet alleen door mij opgemerkt, maar ook door de eigenaar. Bovendien straalde ze in de vijver en konden we intens genieten van een koi die zijn weerga niet kent. Ze heeft wel de gewenste vijver nodig. Hier wordt de koi op een goede manier uitgelegd, en misschien begrijp je het dan, want velen begrijpen het niet !

Trouwens het was de eerste keer dat ik de transportbox van DSG filters in gebruik nam, en het was een prettige ervaring. De robuustheid van de box is een extra troef, en ondanks het feit dat het eigenlijk iets is wat je niet veel nodig hebt, is het toch een "een collectors item" of een "hebbeding". De prijs was beneden alle waardigheid, want de degelijkheid is zeker bewezen. 

Ze is makkelijk te hanteren, en het geeft een goed gevoel. Het is misschien een moeilijk commercieel item, maar wie er één heeft zal het zich niet beklagen. Ik heb er een aantal verkocht, maar ze zijn nog niet af. Zo gauw ik info krijg wanneer ze klaar zijn, zal ik je op de hoogte brengen. Nu moet je ze voortaan bestellen bij Geert zelf.

 

Meer afbeeldingen

Geen interesse voor goede koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

The Untouchable

555


Johan

555


KONDHO

555


Jordi

555


Ronny V

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml