Hoera, de grenzen zijn weer open

Hoera, de grenzen zijn weer open

Het was een zware dag, maar tevens eentje met veel animo en plezier. Er kwamen mensen van heinde en verre om de koi op te halen en dat zorgt voor aangename momenten.

Een kleine tegenvaller is het aanbod van gisterenavond van de tategoi tosai. Slechts 2 verkopen momenteel op de 5 aangeboden koi, is geen succes, maar daar kan ik ditmaal niets om geven. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht, maar wat niet is zal nog komen, want ik weet wat voor vlees ik in de kuip heb. Iedereen gelijk voor de wet is dan ook  uit de lucht gegrepen en absoluut niet nodig. Weeral een lesje bijgeleerd zou ik zeggen.

Nadat het aanbod van de showa waar men op kan bieden deze avond verlopen is rond 18.10 uur zullen deze koi dan ook verdwijnen en niet meer aangeboden worden, tenzij op de dag dat ze in onze opgroei zullen belanden. Op naar de volgende reeks. Er waren trouwens om 18.00 uur toch zomaar eventjes 55 kijkers, wat toch een bijzonder groot aantal is die interesse toonden. Nu moet ik wel toegeven dat wat Jack zegt min of meer juist is, de filmpjes zijn wat donker, maar ik kan dit niet meer veranderen. Over de kwaliteit moet je ons in deze vertrouwen, want die is bijzonder hoog en de prijs bijzonder laag.

Maar laat ons de kleppers van gisteren even onder de loupe nemen, want het was een echt koifestijn. De koi werden eindelijk opgehaald en vertrekken naar hun nieuwe verblijfplaats. hopelijk kunnen ze rekenen op een goede ontwikkeling.

Hij kwam als laatste aan de beurt, maar komt nu als eerste in het nieuws ! Ik ben niet alleen blij, maar ook bijzonder trots op deze 2 koi die Wim mee naar huis nam. Het zijn 2 geweldige koi waar hij 2 jaar naar uitgekeken heeft. De showa is enorm en mat maar liefst iets over de 80 cm. Deze werd aangekocht in oktober 2017 en iedereen houd zijn adem in als men deze knoest van een showa in de bowl ziet. De kohaku werd een jaar later gekocht en is van december 2018. Het is Wim van harte gegund. Hij zegt nooit veel, maar kan enorm genieten van de koi.

De showa bij aankoop
De kohaku bij aankoop

Dan zet ik de andere koi die naar huis gaan nu maar willekeurig onder elkaar te beginnen met deze sanke van Sakai FF. Er wordt haar een grote toekomst toegedicht en ik weet zeker dat waar ze naartoe gaat ook de nodige zorg zal krijgen om te verwezenlijken waar ze naartoe wil. De koiskills van Wiechert neigen naar onze koi waarden, en hij gaat proberen het uiterste te halen uit deze sanke, waarvan hij hoopt dat ze Wakana kan evenaren. Het is hem van harte gegund.

Een toonbeeld van een sanke, een klepper van formaat die zoals een kampioen uit de groene soep komt is deze sanke van Momotaro. Hoezo het sumi van de koi van Momotaro kunnen het vergelijk met het sumi van Sakai niet aan ? Doe dan je ogen maar even open, dan weet je waar de klepel  hangt. Dit wordt een dijk van een sanke met een gegarandeerd mogelijk toekomstperspectief waar je van kan verschieten.

Bekijk tegelijkertijd dan ook de 2de sanke die ik als vervangsanke heb gekregen van een sanke die "niet goed zwom". Deze heb ik dus niet zelf aangekocht, maar te vervanging gekregen. Toegegeven het hoofd neigt iets puntiger en smaller, maar de rest van de koi is een plaatje. Het tsubo sumi is van bijzonder hoge kwaliteit en de koi bevalt me meer en meer. Of het hoofd het lichaam zal volgen weet ik niet, maar in sommige gevallen kan dit veranderen. Laat het ons hopen, want dan heb je een super sanke.

Aangekocht als tosai, een jaar bij ons in de serre gezeten en dit is het resultaat.  Nisai en 62 cm met een sierlijk gestroomlijnde body, een pracht van een evenwichtig patroon, en totale elegantie uitstralend....mag ik trots zijn op deze resultaten ? 38 cm was ze bij aankoop. De wonderlijke wegen van koi laten opgroeien in de meest comfortabele omstandigheden is een lust om op te volgen. Ik ben er gewoon trots op, en kan het niet genoeg zeggen. Dit is wat ik ook verwacht van de koi die ik nu aanbied, je gaat het meemaken !

Robbie en vrouw kwamen ook van verre. Hij had nog nooit een tancho showa in zijn bezit en wou er doodgraag eentje aankopen. Robbie greep onmiddelljk zijn kans toen deze tancho showa aangeboden werd. De tancho showa is ongesext, en na keuring bleek er een hoge mate van vrouwelijkheid aanwezig. Het was voor Robbie de kers op de taart, en ik weet zeker dat hij in een beminnelijke vijver terechtkomt. Ze was al flink veranderd nadat ze in Arendonk aankwam, kijk maar naar de tancho showa bij aankoop;een duidelijke metamorfose ! 

Eindelijk....iemand gaf eindelijk zijn vertrouwen in deze sanke van Sakai FF. Het heeft in mijn ogen lang geduurd vooraleer ze verkocht werd. Ja, ik had verwacht dat deze sanke snel verkocht zou zijn, maar mis poes.... Zo zie je maar dat niet alles te lezen is in de glazen bol, vergissingen zijn niet uitgesloten, maar eindelijk is het zover.

De eerste vraag van Richard is altijd, wordt ze 90 cm ? En dan moet ik telkens minzaam en negatief antwoorden. Mensen begrijpen niet wat 90 cm is. Met hun mond hebben ze allemaal een koi van 90 cm in hun vijver, maar als je ze dan echt meet, dan kom je dikwijls bedrogen uit. Kan deze 90 cm worden ? Probeer het maar, het ligt niet aan mij, maar aan jou. Ik ben al blij als een koi 80-85 cm haalt gekoppeld aan een heerlijke kwaliteit, meer hoeft voor mij niet....

Hij nam ook nog een kohaku van Taniguchi mee naar huis en een tancho van Momotaro, maar helaas ben ik vergeten er een filmpje van te maken. Tja, de dementie slaat toe, ik moet er rekening mee gaan houden, het spijt me Richard.

Het groene water is geen hulpmiddel om koi te meten, en zeker niet de kleine pagadders van Izumiya. Ze groeien ook flink, de ene was van 22 naar 26 cm, de andere van 26 naar 31 cm gegroeid in de korte tijdspanne. Het sumi is om van te smullen, het zijn bijzonder leuke beestjes.

Gert was er mee in zijn nopjes en meer moet dat niet zijn. Ik wacht nog altijd op de 30 showa die Narita geselecteerd heeft, maar momenteel nog geen nieuws ontvangen en ik wil hem  niet pushen, dat heeft geen zin. Afwachten is de boodschap.

Zo dat was zowat alles wat ik aan te bieden heb voor vandaag. Deze avond 18.00 uur komt de volgende serie online, stel me niet teleur...

 

Meer afbeeldingen

Hoera, de grenzen zijn weer open: afbeelding 1
Hoera, de grenzen zijn weer open: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

Peterken

Alweer allemaal pareltjes. Het wordt steeds moeilijker om een keuze te maken vind ik. Toch vind ik de tosai altijd echt plezant! Het leven moet vol verassingen zitten vind ik. Daarom zijn de tosai in mijn ogen zo speels en leuk! 😍👍


KONDHO

Stralende mannen en tzonnetje  mag er ook zijn. Showa voor de liefhebbers van groot en prachtig, en dat kopje, proficiat, mooi duo. sanke 210 droomvisje, vergeet de cm. Maar genieten en blijven ademen, veel geluk... wondermooi, doe daar nog paar jaartjes goed vijveren bij, amai. Moet altijd eentje de eerste zijn, meestal dezelfde die laatste zijn.


Robbie

Goeie morge luc. We hebben gisteren echt genoten , in welke vijver je ook kijk allemaal top vissen. En de nieuwe tosai tategoi zijn echt top om van te kwijlen echt allemaal.hoop dat we de vis kunnen bemachtigen die we gisteren hebben gezien en dan lekker bij u laten doorgroeien kan echt niet meer wachten nogmaals bedankt voor de goeie zorg en uitleg.🙏🙏🙏🙏


Jordi

Luc, ook ik zat om 17.58 gespannen achter de computer, laat je geweldige actie niet de kop in drukken door de 1e \"tegenvallende\" verkoop. Misschien was is dit gerelateerd aan smaak gebonden patronen? Aan de kwaliteit gaat het zeker niet gelegen hebben! Laat de volgende groep maar komen 😃!


Wim DW

hoi wim, van mij ook een dikke proficiat - geniet van deze kleppers...je zegt misschien niet veel maar je haalt toch heel mooie koi naar huis. Aan de andere eigenaars ook een dikke proficiat. benieuwd naar het vervolg


Johan D

Dikke proficiat Wim , wat je daar hebt meegenomen is fenomenaal . Het wachten was lang maar het resultaat is top .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137