Enorm genieten van koi

Enorm genieten van koi

Zolang wij er nog plezier in hebben zullen we het spel met de koi blijven doen, en voorlopig kunnen wij er niet alleen van genieten, maar blijven we een enorme bewondering koesteren voor al het moois, wat het woord genieten oversteigt, maar ik ken geen beter woord dan genieten om ons gemoed uit te drukken.

Het was weer raak in Arendonk land. Eén keer per week moeten de koi zich gedurende een korte tijd opofferen, en nu kan je mekkeren zoveel je wil, maar om gedurende 5 minuten per week gestoord te worden in je rust, zouden de koi toch blij mogen zijn. Volgens mij kan het absoluut geen kwaad om wat koi te bowlen. 

Het eerste wat we iedere week doen is de koi controleren op parasieten en het testen van het water op ammoniak. Dit is een standaard procedure, en indien nodig worden de behandelingen gedaan die nodig zijn. Een bedrijf heeft andere problemen dan een particulier, en wij moeten pertinent ingrijpen als er iets loos is. 

Gisteren zijn we door de routine controle begonnen met het uitzoeken van een showa van Izumiya voor een klant die vroeg om een koi te selecteren door Ben uit deze serie. Op dit verzoek heeft Ben er 4 uitgekozen die voldoen aan de eigenschappen van een toekomstig goede showa.

Hierbij wordt op bepaalde zaken gelet, waar wij aandacht aan schenken en deze 4 kwamen te voorschijn. De klant kan nu zijn keuze maken, maar heeft het nog niet gedaan. Dan nog maar eventjes afwachten.

Na het indelen van de showa naar prijs, worden ze eindelijk op rust gesteld. Een verdiende rust, en waren ze in het begin nog wat onwennig in hun nieuwe verblijfplaats, na enkele uren begonnen ze rustig aan de kantjes de lang gemiste algjes verorberen....mooi om te zien. Hier nog een overzichtsfilmpje van de showa die in de vijver worden losgelaten. De verkoop van deze showa worden nu op een zo laag mogelijk pitje gezet.

Ondertussen waren Bart en Ann gekomen om wat informatie te vergaren. Een kleine uitleg van koi is op zijn plaats op dat moment, en voor beginners is het soms chinees en ik geloof niet dat je op één twee drie kan leren waar wij 20 jaar over gedaan hebben. Maar je moet ergens beginnen. 

Eén van mijn trouwe klanten liet zich toch verleiden om een kohaku mee naar  huis te nemen, die hier eigenlijk al veel te lang zat. De speciaal getekende kohaku van Matsue, had al lang weg moeten zijn. Iedereen wil koi die jumbo kunnen worden, en als ze er dan eentje kunnen kopen, laten ze haar zitten. Volgens ons onterecht en een dikke fout. Ik wil deze graag over 2 jaar nog eens terug laten zien, je zult verbaasd zijn over de evolutie. Bekijk die bouw man, bekijk dat evenwicht en patroon...ik ga er over zwijgen, want ik word eigenlijk boos omdat de koi nog niet eerder verkocht werd....ik heb er maar één woord voor, maar ga het niet zeggen....

Toeval of niet, maar s'morgens hadden we deze showa als één van de betere geselecteerd uit de Izumiya selectie. Te laat, hij of zij  is niet meer te koop, want de showa vertrok ook naar zijn nieuwe verblijfplaats.

Dan is het tijd voor het grote werk. Enkele koi werden opgehaald en daarom is het noodzakelijk dat we het sleepnet erbij halen. Het is onmogelijk om de koi uit de vijver te halen zonder sleepnet, want het is een algenbrei van gewelste en ik krijg om de één of andere reden de vijver niet helderder. Het is een jaarlijks terugkomend ritueel. 

Vijver 4 en vijver 5 worden  idem dito gefilterd en beide hebben een BIO UV, maar de ene blijft helder, de andere wordt zo groen als gras. Is het erg, neen, integendeel het is goed, maar je kan de koi helaas niet zien, en dat veroorzaakt ongerustheid, ondanks het feit dat de koi altijd meer gezond naar boven komen dan je zou verwachten.  

Ik moet helaas weer een filmpje laten zien van de succesvolle jumbo die te voorschijn komen. Het is en blijft een ongelooflijk schouwspel dat helaas op zijn einde loopt. Waarom ? De meeste koi worden ondertussen opgehaald, en er werden een aantal koi naar binnen gebracht voor klanten die ze vermoedelijk (lees hopelijk) volgende week komen ophalen.

Geniet even mee van de koi die te voorschijn komen, ondertussen een wekelijks tafereel dat je niet moe wordt. Het is een lust om te kijken naar de koi die naar huis gaan. We hadden er 3 in de bowl gezet om te bekijken, waarvan eentje mee naar huis zou gaan. De andere 2 hebben we naar binnen gedaan voor ophaling. 

Deze sanke behoort bij de vorige twee en werd ook naar binnen gebracht, terwijl het een plezier is om deze uitmuntende sanke te fonen, de laatste van de serie die nog niet verkocht werden. Een unieke gelegenheid voor koikichi, want deze kan je zo in de show zetten, en zal zeker zijn prijs winnen. Patroontechnisch misschien iets minder, maar kwalitatief bijzonder sterk.

Ik denk dat ik zowat alles heb laten zien vandaag. Ik had wat problemen met de computer, daarom is mijn nieuwsitem wat verlaat, maar dat zal niet zo erg zijn zeker....

 

Meer afbeeldingen

Enorm genieten van koi: afbeelding 1
Enorm genieten van koi: afbeelding 2
Enorm genieten van koi: afbeelding 3
Enorm genieten van koi: afbeelding 4
Enorm genieten van koi: afbeelding 5
Enorm genieten van koi: afbeelding 6
Enorm genieten van koi: afbeelding 7
Enorm genieten van koi: afbeelding 8
Enorm genieten van koi: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

rudy

Het was gisteren weer een fijne dag bij Interkoi ,prachtige Sanke,kohaku,showa gezien van hogere klasse. En het was weer een leerrijke dag,bedank Luc en Ben.


Johnny

Wat is het toch een feest om met een sleepnet door vijver 5 tegaan en dan al die geweldige koi tevoorschijn zien komen. Rudy prachtige Sanke. Ook het loslaten van de kleintjes blijft leuk om te zien. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137