Gelijkgestelde temperaturen

Gelijkgestelde temperaturen

Waarom je koi laten zitten in de quarantaine als je een vijver hebt met gelijkgestelde temperaturen ?

Inderdaad, kom ze ophalen, dat is toch altijd beter dan hier bij mij te laten zitten. De rust en de kwaliteit die je je koi thuis kan geven is toch onvervangbaar !

Deze ginrin chagoi en ogon verlaten ook het nest en zwemmen ondertussen in een op temperatuur gehouden vijver.

Koi zijn koudbloedige dieren, en wij behandelen ze dikwijls nog als mensen, zoogdieren, warmbloedige dieren. Koudbloedig wil in principe zeggen dat ze niet zelf hun temperatuur kunnen regelen, maar dat ze hun temperatuur aanpassen aan de omstandigheden buiten.

Steek je arm op dit ogenblik maar in de vijver en je voelt onmiddellijk hoe koud dit is, en je kan niet lang je arm op zijn plaats laten. Vissen kunnen dit wel want ze maken gebruik van thermoregulatie of een manier om de temperatuur te regelen.

Ik denk dat wij dat altijd moeilijk zullen vinden om te begrijpen, en daarom dat we ook niet goed kunnen begrijpen dat koi zolang zonder voedsel kunnen blijven. Voor ons is dit een onnatuurlijk gegeven, en daarom zijn er nog velen die toch nog voeren in de winter, terwijl het eigenlijk niet nodig is.

Ondertussen koelt het flink af in de vijvers. Ik mag op dit moment niet klagen, ik heb gisteren toevallig nog de temperaturen gemeten en kom toch nog op 10°-11° graden onder de kap, en 9° bij de niet overdekte vijver.

Voeren doe ik echter niet meer omdat ik van mening ben dat het beter is om een voerstop van enkele maanden in te lassen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de temperatuur in het voorjaar, maar gewoonlijk is dat ergens rond maart.

De binnenvijvers is een ander verhaal, want die dienen als quarantaine en staan momenteel op een temperatuur van 18° en dat blijft zo totdat de mensen de koi komen ophalen.

De koi hebben zich stilaan aangepast. Het gedrag begint te normaliseren, en hun eetlust begint normaal te worden. Normaal begint de rustige periode nu, maar vermits ik nog koi binnenkrijg deze week zal ik toch nog een extra periode waakzaam moeten zijn.

De kerst en het eindejaar staan alweer voor de zoveelste keer voor de deur, en dat is gewoonlijk een periode van bezinning, vreugde en familiegenot. Ik kreeg ondertussen een foto toegestuurd van de ginrin chagoi die zich blijkbaar al snel in zijn sas voelde in zijn nieuwe omgeving.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240