Goodbey my friends goodbey

Goodbey my friends goodbey

Wat is er mooier dan een foto van koi die het huis verlaten met mijn 3 kleindochters erbij. Wat is er mooier dan de overheerlijke taarten die de mama’s voor mij bakken op zaterdag.

Niets kan het daartegen halen, en bovendien zijn ze nog eens overheerlijk. De sfeer van het eindejaar begint erin te komen. Kerst staat voor de deur en alle voorbereidingen om het jaar goed af te sluiten staan op het programma.

2017 was een voortreffelijk jaar voor Interkoi, een jaar om niet te vergeten, een jaar dat vermoedelijk niet kan verbeterd worden, zo kijk ik er over terug.

Als ik 70% of 80% kan realiseren van hetgeen ik dit jaar heb gerealiseerd dan ben ik meer dan tevreden, en wil ik er meteen voor tekenen.

Het sterkt mij natuurlijk om door te gaan en de lat geleidelijk aan nog hoger te leggen, alhoewel dat ik me bewust ben van het feit dat ik daar voorzichtig mee moet zijn.

Mensen denken al gauw dat als de koi duurder en beter worden dat men meer en meer gaat verdienen. Dit moet ten stelligste ontkent worden, want dit is nu juist niet waar. Het is juist op het gewone doordeweekse spul dat de hoogste winstmarges worden gemaakt zonder risico te nemen.

Daarom dat ik er zelf een beetje van terugschrik om de stappen te ondernemen. Het geeft echter een kick en een bepaalde voldoening om te kunnen realiseren waar ik eigenlijk al 10 jaar naar streef. Ik hoop van harte dat ik dat nog enkele jaren kan verderzetten. Het is tenslotte niet aan mij, maar aan mijn klanten te danken dat dit mogelijk is.

Eén ding zal ik nooit doen, ik zal nooit of te nimmer naast mijn schoenen gaan lopen, een veel voorkomend euvel, dat je wel eens tegenkomt als men succes kent. Iedere klant is voor mij gelijkwaardig…

Gisteren gingen er trouwens nog koi naar hun nieuwe verblijfplaats. Nu zullen veel mensen de wenkbrauwen optrekken, maar weet je dat er eigenlijk geen betere tijd is om koi te verzenden of te verplaatsen dan in de koudere periode ?

Jaja, ik zie de wenkbrauwen al bewegen, want ik zeg weer iets waar velen het niet mee eens zullen zijn. Nu moet je wel opletten natuurlijk dat de koi niet stil op de grond liggen om hun reserves tijdens de winter aan te spreken, dat is een andere zaak, want dan liggen ze te hiberneren of eenvoudig gezegd zijn ze met hun winterslaap bezig.

De winters momenteel zijn niet meer zoals vroeger en de meeste vissen zwemmen nog rond, zij het rustig en ontspannen, maar het water is nog 10°-12°, tenminste hier toch. Wist je trouwens dat Takigawa San hier heel duidelijk over was en ons erop attendeerde dat de grote chagoi nu verschepen stukken beter was dan te wachten tot het voorjaar ?

Het deed me trouwens wel iets om enkele koi te laten gaan ditmaal. Deze 3 gelukzakken gingen naar een megavijver van 70 kuub en zullen hun verder leven hier gaan slijten. Ik heb er verschillende jaren voor gezorgd, en zeg nu zelf, ze zien er alle drie nog picobello uit of vergis ik me ?

Ik ga ze missen, maar heb gelukkig een serieus arsenaal opgebouwd om ze te vervangen. Vandaag gaan er zelfs nog een paar naar een vijver met een gelijkgestelde temperatuur. Ze zitten daar toch stukken beter dan in mijn bevolkte vijvers !

De ogon van Momotaro hebben een overweldigend succes en ik krijg er zelfs spijt van dat ik er niet meer aangekocht heb. Bij Johan zitten er echter ook nog een aantal, waarvan er nog een stuk of 3- 4 te koop zijn, inclusief zijn opgroei project. Een uitgelezen kans om deze kanonnen eventueel te kunnen aankopen.

En zelf heb ik er ook nog een paar om aan te bieden, maar veel zijn het er niet. De Rudy kan de verleiding niet weerstaan en nam Ben even in de hand om een ogon te kiezen.

Hij heeft zelfs een filmpje gemaakt van zijn vijver waar al de koi inzitten die hij dit jaar heeft aangeschaft en die ik stuk voor stuk nog ken…man wat zien ze er goed uit ! Complimenten zalle...

Taniguchi en Momotaro zijn de kwekers van deze koi, en ik herken ze stuk voor stuk. Rudy had wat problemen met zijn algen en voelde zich precies schuldig dat hij zoveel algen had…onnozelaar zeiden wij tegelijkertijd, Ben en ik, wees blij dat je koi in deze infrastructuur rond kunnen zwemmen. Zie je nog hoe ze blinken, stralen en er gezond uitzien ?

Zoals Jack het zou zeggen “goe bezig Rudy” en houden zo…

Ter informatie

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Ik ben begonnen met de punten voor de westrijd uit te schrijven. Dit geld voor alle aankopen die gedaan werden vanaf mijn vertrek naar Japan, dus alle aankopen vanaf 7 december die meetellen voor de wedstrijd. Ik zal deze loten ook zelf bijhouden, maar ik stuur ze ook naar de kopers op ter controle.

De nummers die momenteel als lot weggegeven zijn, zijn de nummers 1 tot en met 379.

Indien je denkt recht te hebben op een lot en ik ben je toevallig vergeten, geef me dan even een seintje, dan kan ik alsnog de loten toevoegen.

Meer afbeeldingen

Goodbey my friends goodbey: afbeelding 1
Goodbey my friends goodbey: afbeelding 2
Goodbey my friends goodbey: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240