Geluk en ongeluk ligt dicht bij elkaar

Geluk en ongeluk ligt dicht bij elkaar

Een lang verwachtte dag, we keken er allen naar uit, eindigt in mineur. Toen ik bij Taniguchi San aankwam en ik vroeg hoe de koi het gedaan hadden wist ik voldoende.

Er was in juli een grote overstroming geweest, en daardoor was de mudpond van de koi overstroomt met als gevolg dat de koi het hazepad hadden gekozen.

Hij heeft er foto’s van bijgedaan toen de koi wegzwommen, waarvan hij er nog wel een deel van kon vangen, maar niet allemaal.

Nu moet ik helaas enkele mensen diep teleurstellen, waaronder mezelf, want 5 van de 13 koi zijn niet meer teruggevonden en zwemmen nu in de vrije natuur….

Een bijzonder vervelend probleem, temeer dat er duidelijk vermeld is in het nieuwsitem van vorig jaar dat er geen vergoeding zou kunnen gedaan worden bij sterfte.

Hoe moet ik dat nu weer aan boord leggen was mijn eerste gedachte, want ik heb er een hekel aan om mensen teleur te stellen ondanks de afspraken en de overmacht.

Dit is ook één van de redenen waarom ik hier ben natuurlijk en dat is om mijn klanten zo goed mogelijk te verdedigen. Het is niet altijd nodig maar het gebeurd meer dan je denkt.

Ik ben tot volgende overeenkomst gekomen na lang praten. Ik heb 4 koi mogen uitkiezen die als vervanging dienen voor de koi die verloren zijn. Hier mag je een keuze uit maken, maar dit moet in overleg tussen de mensen die een koi verloren hebben.

De koi die ik ter vervanging heb gekozen uit een vergelijkbare kwaliteit zijn: 1611036 – 1611037 – 1611038 – 1611039. Zover ben ik al. Nu blijven er de mudpondkosten nog over. Ik zal die op mij nemen. Normaal is dat alleen als ze vrouwelijk zijn, maar ik zal zorgen dat hij ze allemaal in de mupond zal zetten volgend jaar.

Moest je alsnog niet tevreden zijn, dan kan je de koi annuleren en het geld dat je verloren hebt, omruilen tegen Probites. Op deze manier zijn er geen verliezers, buiten Taniguchi san en Interkoi, en is er enkel een jaar meer geduld nodig. Ik denk dat dit een faire oplossing is voor de gedupeerden.

De koi die overgebleven zijn moet ik natuurlijk ook in het nieuws zetten na dit vervelende nieuws, maar ondanks dat heb ik toch een goede dag gehad met in mijn ogen een prachtselectie koi, maar daarover meer in een volgend nieuwsitem.

De kohaku van John - 1511065 - 55 cm

DE kohaku van Sven – 1611070 – 49 cm

DE kohaku van Domi – 1611064 – 49 cm

De kohaku van Hans – 1511056 – 49 cm

De kohaku van Hans – 1511063 – 49 cm

De kohaku van Guido – 1511051 – 49 cm

Over het algemeen zul je zien dat het tegenvallende maten qua grootte zijn, maar dat is schijnbaar een gevolg van de grote hitte dit jaar. Ik zie het ook gedeeltelijk terug bij Momotaro die gemiddeld genomen ook iets kleiner uitvallen, gemiddeld genomen.

Het gaat dan voornamelijk over de koi die in een mudpond hebben gezeten en niet binnen in de opgroeifaciliteit.

Blijkbaar heeft de hitte voor minder zuurstof gezorgd in het water, waardoor er minder eten wordt gegeven, waardoor de koi iets minder groeien. Of dit ook zo is laat ik in het midden

Dit toont nogmaals aan dat je dubbel voorzichtig moet zijn met koi in de mudpond te laten. Er gebeurd meer dan je denkt met koi. Het verschil is dat ik alles open en bloot uitleg, maar dat je veel dingen niet te horen krijg....

Meer afbeeldingen

Geluk en ongeluk ligt dicht bij elkaar: afbeelding 1
Geluk en ongeluk ligt dicht bij elkaar: afbeelding 2
Geluk en ongeluk ligt dicht bij elkaar: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240